Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Ανατροπή παραμονής για Βόλο, βύθισε τον Πανιώνιο!

Διπλό ημίχρονο, άσο τελικό!

15 Δεκεμβρίου 2019 19:30
Super League: Ανατροπή παραμονής για Βόλο, βύθισε τον Πανιώνιο!

H καρφωτή κεφαλιά του Τσοκάνη στο 87', ήταν το γκολ της λύτρωσης για τον Βόλο που παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Πανιώνιο, νίκησε με 2-1 και έκανε... άλμα στη μάχη της παραμονής. Οι Νεοσμυρνιώτες προηγήθηκαν με τον Εμμανουηλίδη, αλλά έμειναν με 10 στο 83' λόγω αποβολής του Ευαγγέλου. Για τους γηπεδούχους ισοφάρισε με πέναλτι ο Μουνίθ.

Μια πολύ σημαντική νίκη που του έδωσε ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τις τελευταίες θέσεις πέτυχε ο Βόλος, ο οποίος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε στο δεύτερο μέρος να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη με 2-1 επί του Πανιωνίου. Οι κυανέρυθροι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, πηγαίνοντας μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια με τέρμα του Εμμανουηλίδη, όμως στο δεύτερο μέρος ο Βόλος κυριάρχησε. Αρχικά ισοφάρισε με πέναλτι του Μουνίθ στο 74' και στο 87' με κεφαλιά ο Τσοκάνης έδωσε τη μεγάλη νίκη στους Βολιώτες. Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς ο Πανιώνιος καθώς λίγο πριν το γκολ της νίκης των γηπεδούχων, ο Ευαγγέλου αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη και την αποβολή σε μια δύσκολη φάση. Οι κυανέρυθροι παραμένουν στην ουρά της βαθμολογίας, συνεχίζοντας την προσπάθεια για την παραμονή.

Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 4' είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα όταν ο Αραμπούλι έστρωσε για τον Οικονομίδη πλάγια μέσα στην περιοχή, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μελίσσα. Ο Βόλος στη συνέχεια κατάφερε να ισορροπήσει το ματς, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει τη μεγάλη στιγμή μπροστά στην εστία του Μαλέρμπ με τις προσπάθειες από τους Τόρες, Φεράρι και Μάντζη να μην ανησυχούν τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Οι κυανέρυθροι απειλούσαν από στημένες μπάλες και σε μία από αυτές κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Στο 27' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα του Βόλου δεν μπόρεσε να καθαρίσει τη φάση. Ο Τσίκα πήγε να διώξει, στρώνοντας όμως στον Εμμανουηλίδη, με τον επιθετικό του Πανιωνίου ψύχραιμα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά κάνοντας το 0-1.

Χρειάστηκε να περάσουν 39 λεπτά για να κάνει ο Βόλος την πρώτη του μεγάλη φάση στο ματς όταν ο Ντεντάκης με γλυκιά σέντρα βρήκε το κεφάλι του Μάντζη, αλλά ο Μαλέρμπ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Πανιώνιος, όμως, πίεσε και για δεύτερο γκολ στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ. Σε ένα από αυτά στο 42' ο Κόρμπος έπιασε την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον σταθερό Μελίσσα να βγάλει με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Βόλος άρχισε να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και να πιέζει τον Πανιώνιο, φτάνοντας τρεις φορές κοντά στην ισοφάριση. Αρχικά στο 53' ο Μαλέρμπ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε σέντρα – σουτ του Τόρες, αλλά ο Λυμπεράκης καθάρισε σωτήρια. Στη συνέχεια στο 55' ο Μάντζης έχασε τεράστια ευκαιρία σουτάροντας ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση και έπειτα στο 59' ο Μαλέρμπ με το πόδι απέκρουσε σε κόρνερ την κοντινή προσπάθεια του Μουνίθ!

Τελικώς η πίεση του Βόλου απέφερε καρπούς, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στην ισοφάριση στο 74' από το σημείο του πέναλτι. Ο Ευαγγέλου, όπως φάνηκε στο ριπλέι, βρήκε τον Μάντζη στο πίσω μέρος του ποδιού στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, ο Παπαδόπουλος πήγε στο VAR και έπειτα από τον έλεγχο της φάσης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μουνίθ νίκησε τον Μαλέρμπ και έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Στο 83' ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα παίκτες, με τον Ευαγγέλου να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη και να αποβάλλεται όταν σταμάτησε τον Μάντζη στην αντεπίθεση. Η φάση ήταν δύσκολη για να διαπιστωθεί αν υπήρξε επαφή, αλλά ο παίκτης του Πανιωνίου έφυγε χωρίς διαμαρτυρίες για τα αποδυτήρια. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 88', ο Βόλος κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή. Ο Ντεντάκης έβγαλε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι και ο Τσοκάνης με κεφαλιά νίκησε τον Μαλέρμπ βάζοντας τους γηπεδούχους μπροστά με 2-1! Οι Βολιώτες στα τελευταία λεπτά κράτησαν το υπέρ τους σκορ και πανηγύρισαν μια πολύτιμη νίκη που τους δίνει κι άλλο βαθμολογικό «αέρα» από τις τελευταίες θέσεις, ενώ ο Πανιώνιος παρέμεινε στην προτελευταία θέση συνεχίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Βίκτορ Μπασάντρε): Μελίσσας, Ντεντάκης, Δημόπουλος (26' Διαμαντής), Τσίκα, Φεράρι, Τσοκάνης, Μαξ, Τόρες, Ζοάο (82' Τσαούσης), Μουνίθ, Μάντζης (92' Λύραντζης)

Πανιώνιος (Νικόδημος Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Παπαγεωργίου, Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Λυμπεράκης, Κόρμπος, Οικονομίδης, Εμμανουηλίδης (63' Ρέντζας), Παπανικολάου (82' Μιλόγεβιτς), Άρτσε (70' Τσιλούλης), Αραμπούλι

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share