Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: Νίκη με ανατροπή για Λαμία!

2-1 τον ΟΦΗ!

8 Δεκεμβρίου 2019 18:02
Super League: Νίκη με ανατροπή για Λαμία!

Η Λαμία συνέχισε την ανοδική της πορεία, επικρατώντας με ανατροπή στην έδρα της 2-1 του ΟΦΗ για τη 13η αγωνιστική της Super League, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί χθες κόντρα στην Ξάνθη με 2-0!

Πάντως για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ το VAR έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς σε πραγματικό χρόνο η διαιτητική ομάδα έκανε σοβαρά λάθη.

Αρχικά, στο 10', ο Μάνος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ όμως έπειτα από παρέμβαση του VAR ο διαιτητής Γκορτσίλας είδε τη φάση στο μόνιτορ, διαπίστωσε ότι ο επιθετικός του ΟΦΗ δεν ήταν εκτεθειμένος και δεδομένου ότι ο Θεοδωρόπουλος τον βρήκε με τα πόδια καταλόγισε πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ναμπί, ο οποίος ήταν εύστοχος. Ωστόσο ο άσος του ΟΦΗ υπέστη θλάση την ώρα της εκτέλεσης (!) και αντικαταστάθηκε.

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος, Ρόμανιτς (83′ Τζανετόπουλος), Μπεχαράνο, Σκόνδρας, Τουράμ, Ντελ Πίνο (36′ Βασιλόγιαννης), Καραμάνος (94′ Σάλιακας)

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπράουν (66′ Κουτρουμπής), Κοροβέσης (79′ Φιγκεϊρέδο), Σακόρ, Τσιλιανίδης, Γιαννούλης, Μαρινάκης, Νέιρα, Μάνος, Ναμπί (13′ Στάικος), Σεμέντο

Super League: Ποινή δύο αγωνιστικών στον Ολυμπιακό! Χωρίς κόσμο με Παναθηναϊκό!

Super League: Με δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για όσα συνέβησαν στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, μετά την απολογία του Ολυμπιακού στο Πειθαρχικό Όργανο της Super League ακολούθησε η απόφαση και σύμφωνα με αυτήν, οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν για δύο ματς χωρίς φιλάθλους αλλά θα πληρώσουν και 61.500 ευρώ πρόστιμο.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα στερηθεί την παρουσία του κόσμου του στα ματς με ΑΕΛ (15η αγ.) και Παναθηναϊκό (17η αγ.)

«Ανάσα» για τις ομάδες: Μειώνεται στο μισό ο φόρος στα ακριβά συμβόλαια!

Ανάσα στις ομάδες και γενικά τις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες φέρνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, καθώς μειώνεται στο μισό ο φόρος στα ακριβά συμβόλαια.

Η ρύθμιση προβλέπει πως από την 1η Ιανουαρίου ο φορολογικός συντελεστής για τα ακριβά συμβόλαια, δηλαδή για ποσά άνω των 40.000 ευρώ, θα μειωθεί από το 45%, στο 22%.

Όσον αφορά τα συμβόλαια κάτω των 40.000 ευρώ, εκεί θα ισχύσουν οι φορολογικοί συντελεστές 9%, 22%, 28% και 36%.

Τι ίσχυε μέχρι σήμερα

Με το ισχύον καθεστώς, επιβαλλόταν φόρος 45% επί του μεικτού συμβολαίου μέχρι τις 100.000 ευρώ, ενώ το ποσό ανέβαινε κλιμακωτά, με αποτέλεσμα για να δώσουν οι ομάδες σε έναν παίκτη συμβόλαιο με καθαρές αποδοχές ενός εκατομμυρίου ευρώ, να πρέπει να δώσουν στην εφορία ποσό μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου!

Το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, αφού προσβλέπει σε μείωση της φοροδιαφυγής, που γινόταν με εικονικά συμβόλαια, για να αποφεύγεται η πολύ υψηλή φορολογία.

Παράλληλα, οι σύλλογοι θα μπορούν να προσεγγίσουν και να αποκτήσουν ακριβότερους και ποιοτικότερους αθλητές.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share