Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euro 2020: Έγινε η κλήρωση των ομίλων!

Δείτε αναλυτικά!

1 Δεκεμβρίου 2019 14:37
Euro 2020: Έγινε η κλήρωση των ομίλων!

Ανακοινώθηκαν οι όμιλοι για το EURO 2020, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά σε 12 ευρωπαϊκές πόλεις.

Δείτε επίσης: Προκριματικά Euro 2020: Αυτές είναι οι 20 Εθνικές ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση!

Στην κλήρωση που έλαβε χώρα στο Βουκουρέστι διαμορφώθηκαν έξι όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, από τους οποίους θα προκριθούν οι πρώτοι και οι δεύτεροι των γκρουπ και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι από όλους τους ομίλους.

Σημειώνεται πως ο πιο δυνατός όμιλος θα είναι ο 6ος που θα διεξαχθεί σε Μόναχο και Βουδαπέστη, καθώς η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γαλλία είναι στον ίδιο όμιλο με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία και με τη Γερμανία. Το γκρουπ θα διαμορφωθεί πλήρως με μία εκ των Ισλανδία/Βουλγαρία/Ουγγαρία, ενώ αν περάσει η Ρουμανία από τα play-off του Nations League θα πάει στον 3ο όμιλο και θα είναι γηπεδούχος.
Η διοργάνωση θα αρχίσει στις 12 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουλίου.

Αναλυτικά όλοι οι όμιλοι του EURO 2020

1ος όμιλος (Σε Ρώμη και Μπακού)

Τουρκία
Ιταλία
Ουαλία
Ελβετία

2ος όμιλος (Σε Αγία Πετρούπολη και Κοπεγχάγη)

Βέλγιο
Ρωσία
Δανία
Φινλανδία

3ος όμιλος (Σε Άμστερνταμ και Βουκουρέστι)

Ολλανδία
Ουκρανία
Αυστρία
Γεωργία/Β. Μακεδονία/Κόσοβο/Λευκορωσία

4ος όμιλος (Σε Λονδίνο και Γλασκώβη)

Αγγλία
Κροατία
Σκωτία/Νορβηγία/Σερβία/Ισραήλ
Τσεχία

5ος όμιλος (Σε Μπιλμπάο και Δουβλίνο)

Ισπανία
Σουηδία
Πολωνία
Βοσνία/Σλοβακία/Ιρλανδία/Β. Ιρλανδία

6ος όμιλος (Σε Μόναχο και Βουδαπέστη)

Γαλλία
Γερμανία
Πορτογαλία
Ισλανδία/Βουλγαρία/Ουγγαρία/Ρουμανία (αν προκριθεί η Ρουμανία πάει στον 3ο όμιλο)

Super League: Μπαλοθιά του ΟΦΗ στην ΑΕΚ!

Super League: Μπαλοθιά του ΟΦΗ στην ΑΕΚ!

Super League: Νίκη-ανάσα του Πανιωνίου επί του Παναιτωλικού!

Μετά από τρεις διαδοχικές ήττες, ο ΟΦΗ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις την ιδανική στιγμή. Νίκησε την ΑΕΚ 1-0 στο Ηράκλειο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πορτογάλο Λισάντρο Σεμέντο και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας γκρεμίζοντας τη χλωμή και μέτρια Ενωση, που δεν μπόρεσε να αποφύγει το ναυάγιο.

Ήταν το έκτο φετινό γκολ του 23χρονου Σεμέντο (επτά έχει μόνο ο Κάρολ Σφιντέρσκι), που στο 52' χόρεψε την άμυνα της ΑΕΚ που δεν εκτίμησε καλά την φάση, άδειασε τον Βράνιες και με αριστερό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπάρκα, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Οι δύο ομάδες είχαν ένα μέτριο ημίχρονο, καθώς αλληλοεξουδετρώθηκαν στη μεσαία γραμμή, Μάλιστα μοιράστηκαν απόλυτα και τον χρόνο κατοχής της μπάλας, ενώ ο μόνος παίκτης που απείλησε ήταν ο Σεμέντο, που ήταν και ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής.

Στο δεύτερο ημίχρονο, με την άνοδο και των Σακόρ και Ναμπί, ο ΟΦΗ πέτυχε το γκολ της νίκης και στη συνέχεια δεν απειλήθηκε από την ανούσια ΑΕΚ, που δεν είχε τρόπο να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις στο 80' η ΑΕΚ έκανε τελική φάση στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 88' ο Βράνιες αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης τον Μαρινάκη.

Οι ενδεκάδες:

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Μαρινάκης (92' Νάστος), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ, Ναμπί (81' Κουτρουμπής), Νέιρα, Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Μάνος (59' Φιγκεϊρέιδο).

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Βράνιες, Λόπες (83' Ντέλετιτς), Κρίστισιτς (78' Γιακουμάκης), Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Παουλίνιο (61' Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Super League: Διαβολική σύμπτωση για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό!

Ένα αρκετά σπάνιο φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια της 11ης αγωνιστικής της Super League.

Super League: Απογείωση για τον ΠΑΟΚ! Επικράτησε με 1-0 απέναντι στην ΑΕΛ!

Αυτό αφορά το γεγονός πως και οι τρεις «μεγάλοι» του λεκανοπεδίου έχασαν βαθμούς όλοι μαζί. Η προηγούμενη φορά που συνέβη αυτό, ήταν πριν τρία χρόνια και δύο μήνες. Συγκεκριμένα, ήταν η 5η αγωνιστική της περιόδου 2016-17.

Υπενθυμίζεται ότι, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, το Σάββατο (23/11), ενώ χθες η ΑΕΚ είχε το ίδιο σκορ απέναντι στον Άρη, στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Κατά διαβολική σύμπτωση, στις 24 Νοεμβρίου του 2016, το «τριφύλλι» και τότε είχε μείνει στο 0-0 ξανά με την ομάδα του Αγρινίου, εκτός έδρας. Στις 25 του μήνα οι Πειραιώτες είχαν χάσει από την ΑΕΛ στη Λάρισα με 1-0, ενώ στις 26 Νοεμβρίου η Ένωση είχε έρθει ισόπαλη χωρίς γκολ με μια άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον Ηρακλή, στο ΟΑΚΑ.

TAGS
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share