Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Αστέρας Τρίπολης-Βόλος έμειναν στο «X»!

Λίγες ήταν οι καλές φάσεις του αγώνα!

24 Νοεμβρίου 2019 19:45
Super League: Αστέρας Τρίπολης-Βόλος έμειναν στο «X»!

Η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, επηρέασε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν είχαν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στον σημερινό αγώνα της Super League! Ο Αστέρας Τρίπολη αλλά και ο Βόλος δεν κατάφεραν να βάλουν κανέναν γκολ και έτσι το τελικό σκορ ήταν 0-0!

Με 10 παίκτες από το 57’ οι γηπεδούχοι, αφού αποβλήθηκε ο Τασουλής. Πρώτη ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα για τους Θεσσαλούς. Super League: Σάρωσε ο Άρης! Δεν τα κατάφερε ο Αστέρας Τρίπολης!

Το ματς

Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά και επιχείρησαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του Βόλου, δίχως όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε συντριπτική κατοχή μπάλας στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει καθαρή φάση. Η σημαντικότερη στιγμή για τους παίκτες του Χιμένεθ ήρθε στο 40’, με τον Χαουρέγι να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Μελίσσα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως πολλές συγκινήσεις και γκολ, με τους φιλοξενούμενους να αναγκάζονται στην πρώτη τους αλλαγή, αφού τραυματίστηκε ο φορ Γέντρισεκ και τον αντικατέστησε ο νεαρός Τσαούσης.

Οι Θεσσαλοί ξεκίνησαν πιο… ζωηρά το δεύτερο μέρος και είχαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια (48’), με τον Ζοάο να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Αρκάδες απείλησαν ξανά, με τον Χαουρέγι να βρίσκεται αμαρκάριστος στην περιοχή και να σουτάρει, ωστόσο η μπάλα έφυγε ψηλά. Στο 57’, η ομάδα του Χιμένεθ έμεινε με 10 παίκτες, με τον Τασουλή να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αυτή η εξέλιξη άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα, με τον Βόλο να αναλαμβάνει από εκείνο το σημείο την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 73’ μάλιστα έφτασαν κοντά στο 0-1, με τον Ζοάο να σουτάρει με δύναμη μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι είχαν μαζευτεί στο καβούκι τους και έπαιξαν με στόχο την ισοπαλία. Παρ’ όλα αυτά, στο 93’ απείλησαν σοβαρά, με τον Λουίς Φερνάντεθ να σουτάρει με καλές προϋποθέσεις μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα κόντραρε σε σώματα αντιπάλων και έφυγε κόρνερ. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο τελικό 0-0, που αφήνει γλυκόπικρη γεύση και στις δύο ομάδες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Χιμένεθ): Παπαδόπουλος - Κώτσιρας, Βαλιέντε, Σουάρεθ, Τασουλής - Μπ. Φερνάντεθ, Καπίγια – Ριέρα (60’ Άνχελ Μαρτίνεθ), Λ. Φερνάντεθ, Σίτο (79’ Μουνάφο) – Χαουρέγι (68’ Μ. Φερνάντεθ)

Βόλος (Φεράντο): Μελίσσας – Ντεντάκης, Τσίκα, Δημόπουλος, Φεράρι – Τσοκάνης, Μαξ – Τόρες (94’ Ατιγιάτ), Μάντζης, Ζοάο (87’ Λύρατζης) - Γέντρισεκ (45’+1’ Τσαούσης)

Super League: Buzzer beater για τον Ατρόμητο στο τελευταίο λεπτό!

Buzzer beater για τον Ατρόμητο στο τελευταίο λεπτό με τον Γιακουμάκη! Ένας αγώνας γεμάτος εκπλήξεις και αγωνία ο σημερινός της Super League! Ο Μανούσος είχε ανοίξει το σκορ, με τον Ναμπί να ισοφαρίζει πριν το επιθετικός του Ατρόμητου διαμορφώσει το 2-1 στο 95' έναντι του ΟΦΗ! Δύσκολες ώρες για πασίγνωστο ποδοσφαιριστή ελληνικής ομάδας!

Στο πρώτο τους παιχνίδι στον πάγκο του Ατρόμητου οι Κορακάκης, Οφρυδόπουλος δεν προχώρησαν σε κάτι... τρομερό σε πρόσωπα και σχήμα, διατηρώντας το 4-3-3 για τον Ατρόμητο. Στο τέρμα βρέθηκε ο Μέγιερι, έχοντας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Γκάλο, Ρισβάνη, Γούτα, Ταλόχα. Στον άξονα βρέθηκαν ο Μπαένα με τον Χαρίση και τον Ανδρούτσο σε πιο επιθετικό ρόλο. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Ενσικουλού, αριστερό ο Ρόσα και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μανούσος.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Σίμος, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Σωτηρίου ήταν στο τέρμα, με τον Μπράουν δεξί μπακ, τον Γιαννούλη αριστερό και τους Κουτρουμπή, Μαρινάκη στα στόπερ. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Σακόρ, Νέιρα, με δεκάρι τον Ναμπί. Δεξί εξτρέμ αγωνίστηκε ο Τσιλιανίδης, αριστερό ο Σεμέδο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μάνος.

Τρομερός Ατρόμητος, μία φάση κι ισοφάρισε ο ΟΦΗ!

Το καλύτερο του πρώτο ημίχρονο στο φετινό πρωτάθλημα έκανε ο Ατρόμητος κόντρα στον ΟΦΗ! Οι Περιστεριώτες, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3' ευτύχησαν να βρουν δίχτυα! Ο Ανδρούτσος έκλεψε στη μεσαία γραμμή, πέρασε κάθετα στον Μανούσο αυτός αφού πρώτα σούταρε πάνω στον Μαρινάκη, στη συνέχεια κέρδισε την μονομαχία με τον Κουτρουμπή και με σουτ έκανε το 1-0. Οι Κρητικοί μετά το γκολ βγήκαν μπροστά, χωρίς να μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Μέγιερι.

Αυτό μέχρι και το 21'. Τότε, στην πρώτη και τελευταία φάση του ΟΦΗ στο πρώτο 45λεπτο, Σεμέδο και Ναμπί έπαιξαν ωραία το ένα – δύο κι ο δεύτερος με τρομερό σουτ από το ημικύκλιο έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μέγιερι ισοφαρίζοντας σε 1-1. Από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος πραγματικά κυριάρχησε στο γήπεδο!

Στο 27', είχε μοναδική διπλή χαμένη ευκαιρία με δύο δοκάρια! Πρώτα ο Ενσικουλού εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σωτηρίου και την αδράνεια του Μπράουν, σούταρε και είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια της φάσης ο Ρόσα πήρε το... ριμπάουντ, αλλά και το δικό του σουτ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι σώζοντας τον ΟΦΗ! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να βρίσκουν πολλούς κενούς χώρους στην άμυνα των Κρητικών, όμως το χαλούσαν στην τελική πάσα.

Super League: Ο Ολυμπιακός απέδειξε την δύναμη του! Νίκησε με 2-0 τον Ατρόμητο!

Τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητος στο πρώτο μέρος ήταν στο 41', όταν ο Νέιρα έκανε λάθος και... τροφοδότησε τον Ανδρούτσο, εκείνος μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ. Μπορούσε να περάσει στον Ενσικουλού που απλά θα έσπρωχνε την μπάλα στην κενή εστία, όμως δεν το έκανε και το ημίχρονο έληξε ισόπαλο, αδικώντας τον σαφώς ανώτερο Ατρόμητο.

Κυριάρχησε ο ΟΦΗ, αλλά τον... σταμάτησε το δοκάρι!

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα από τον Ατρόμητο κι έδειξε να είναι πιο φρέσκος από τον αντίπαλό του. Έτσι κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να έχει όμως τις μεγάλες φάσεις, ωστόσο απείλησε την εστία του Μέγιερι. Πρώτα με τον Σεμέδο στο 52' και στη συνέχεια με μια εκτέλεση φάουλ του Ναμπί που έφυγε άουτ.

Η μεγαλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 72', όταν ο Νέιρα πέρασε στον Σεμέδο και το πλασέ αυτού σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μέγιερι. Εκεί ο ΟΦΗ ήταν πραγματικά άτυχος και δεν βρήκε το γκολ που δικαιούταν στο δεύτερο ημίχρονο.

Άντεξε την πίεση και πήρε το τρίποντο με... buzzer beater!

Οι Περιστεριώτες από το 70' κι έπειτα ανέβασαν κάπως στροφές χωρίς κι απείλησαν με τον Μανούσο και τον Γιακουμάκη στο 77', όμως έπρεπε στη συνέχεια να βγάλουν ένα τρίλεπτο πίεσης του ΟΦΗ στις καθυστερήσεις για να πάρουν τελικά τη νίκη! Στο 93' ο Στάικος έκανε ωραίο σουτ με τον Μέγιερι να αποκρούει και τους αμυντικούς του να διώχνουν τον κίνδυνο.

Στην τελευταία φάση του αγώνα τελικά ήρθε η λύτρωση για τους Περιστεριώτες, όταν στο τελευταίο γέμισμα του Μέγιερι, ο Βέλλιος πάτησε στον Ενσικουλού κι αυτός από τα αριστερά έκανε τον γύρισμα στον Γιακουμάκη που με προβολή έδωσε τη νίκη στην ομάδα του!

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Κορακάκης, Οφρυδόπουλος): Μέγιερι, Γκάλο, Ταλόχα, Ρισβάνης, Γούτας, Χαρίσης, Μπαένα, Ανδρούτσος (72' Βέλλιος), Ενσικουλού, Ρόσα (61' Γιακουμάκης), Μανούσος (84΄Ούμπιδες)

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Σακόρ, Κουτρουμπής, Νέιρα, Μάνος (65' Φιγκεϊρέντο), Ναμπί (87' Στάικος), Σεμέδο (90+4' Σόουζα), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Μπράουν

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share