Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euroleague: Ολυμπιακός από τα παλιά στο Βερολινο!

Νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου!

21 Νοεμβρίου 2019 23:10
Euroleague: Ολυμπιακός από τα παλιά στο Βερολινο!

Ο Ολυμπιακός βρήκε στην Euroleague την Άλμπα Βερολίνου μισή και την αποτελείωσε στο δεκάλεπτο, παίρνοντας το διπλό με σκορ 80-99!

Δείτε και αυτό: Euroleague: Ο Παναθηναϊκός απέδρασε από το Κάουνας! (Video)

Στο Βερολίνο από το πρωί μπήκε καλά η μέρα για τον Ολυμπιακό. Με πειστική εμφάνιση από το 1' μέχρι το 40', οι Πειραιώτες του Κεστούτις Κεμζούρα άφησαν με επιβλητικό τρόπο πίσω την ήττα από την Μπάγερν κι έφυγαν από την Γερμανία με μία νίκη στις βαλίτσες τους και το δεύτερο, φετινό διπλό τους.

Οι δυο ομάδες ισοβαθμούσαν πριν από την αναμέτρηση, στην κατάταξη, αλλά πλέον ο Ολυμπιακός ανέβασε το ρεκόρ του στο 4-6 και υποχρέωσε την Άλμπα να υποχωρήσει στο 3-7, έπειτα από 10 αγώνες.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν πολλά από πολλούς απέναντι στους Γερμανούς που έμοιαζαν εξαρχής εξουθενωμένοι. Οι Όγκουστιν Ρούμπιτ (16π., 8ριμπ.), Γιώργος Πρίντεζης (15π. σε 19') και Κώστας Παπανικολάου (12π., 4ριμπ.) ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν σε μία συνολικά, πολύ γεμάτη εμφάνιση του Ολυμπιακού.

Σ' ένα σημείο που ο Ολυμπιακός έκανε παπάδες στο παρκέ, ο Βασίλης Σπανούλης ύψωσε για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ κι εκείνος κάρφωσε με μανία για το 27-48.

Euroleague: Δοκιμασία στο Βερολίνο για τον Ολυμπιακό!

Euroleague: Μετά την ήττα από την Μπάγερν, ο Ολυμπιακός συνεχίζει την περιοδεία του στην Γερμανία, αντιμετωπίζοντας αυτή την φορά την Άλμπα στο Βερολίνο (21:00, Novasports2)!

Το σύνολο του Άιτο Ρενέσες μετρά δύο σερί νίκες (με Παναθηναικό στο ΟΑΚΑ και Ερυθρό Αστέρα εντός) και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έστω και αν μετρά αρκετές απουσίες (εκτός οι Πέιτον Σίβα, Τάιλερ Κάβανο, Στέφαν Πένο και Γιόχαν Τίεμαν).

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να ανέβει βαθμολογικά, με τον Κεμζούρα να αναφέρει σχετικά με το ματς: «Θα πρέπει είμαστε πολύ προσεκτικοί στην άμυνα, ειδικά στο μαρκάρισμα των σουτέρ της, όπως οι Έρικσον και Γκιεντράιτις. Τα γκαρντ τους είναι δημιουργικά και εμείς πρέπει να σταματήσουμε την δημιουργικότητά τους. Θα πρέπει να τους αναγκάσουμε να παίξουν περισσότερο πέντε εναντίον πέντε»!

Από την μεριά του, ο Όγκουστιν Ρούμπιτ τόνισε: «Η Άλμπα είναι σκληρή ομάδα και πολύ επιθετική. Εμείς θα πρέπει να είμαστε ακριβείς στις αποφάσεις μας στην επίθεση, να προστατεύσουμε την μπάλα και να περιορίσουμε το τρανσίστιον παιχνίδι τους. Αν παίξουμε με το δικό μας στυλ, θα τα καταφέρουμε».

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Σρέτεν Ράντοβιτς, Μίλιγια Βοίνοβιτς και Μισέλ Ρόσι.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Euroleague:

21/11

20:00 Ζαλγκίρις - Ερυθρός Αστέρας
21:00 Άλμπα - Ολυμπιακός
21:45 Αρμάνι - Εφές
22:00 Βαλένθια - Χίμκι

22/11
21:30 Μπάγερν - Παναθηναικός
21:45 Βιλερμπάν - Φενέρμπαχτσε
22:00 Μπασκόνια - Ζενίτ
22:00 Ρεάλ - ΤΣΣΚΑ
22:00 Μπαρτσελόνα - Μακάμπι

Basketball Champions League: Ηττήθηκε με 72-69 το Περιστέρι!

Basketball Champions League: Ηττήθηκε με 72-69 το Περιστέρι!

Aναμέτρηση για... γερά νεύρα πραγματοποιήθηκε επί γερμανικού εδάφους ανάμεσα σε δυο ομάδες που είχαν ίδιο ρεκόρ. Τελικά, η Μπάμπεργκ κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα της κόντρα στο μαχητικό Περιστέρι ανεβαίνοντας στο 4-2. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου υποχώρησε στο 3-3 και ισοβαθμεί στην 4η θέση με τη Νίζνι. Basketball Champions League: Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Σαραγόσα με 93-78!

Ασέμ Μάρεϊ και Ρέτιν Ομπασοχάν είχαν από 11 πόντους για τους νικητές, ενώ η ελληνική ομάδα πήρε double double (11π., 10ριμπ.) από τον Κίνγκσλεϊ Μόουζες και γεμάτη εμφάνιση (7π., 4ασ., 3ριμπ.) από τον Βασίλη Ξανθόπουλο.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης, το Περιστέρι ξεκίνησε παρουσιάζοντας αμυντικά προβλήματα (13-4, στο 3'). Ο Γκρέι βοήθησε (7π.) για να έρθει η αντίδραση, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 27-21 και 5/9 τρίποντα των Γερμανών. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν αυτό των... σερί με την ελληνική ομάδα να «τρέχει» 0-10 για το προσπέρασμα (34-35), αλλά αμέσως μετά να δέχεται 8-0. Πάντως, ένα τρίποντο του Σκούτσι Σμιθ διαμόρφωσε το 42-38 της ανάπαυλας. Basketball Champions League: Προσγείωση για την ΑΕΚ!

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι Είσαι ο καλύτερος προπονητής; Στα Fantasy τουρνουά φτιάχνεις τη δική σου ομάδα & διεκδικείς την κορυφή. Πάτα εδώ!
Οι παίκτες του Ζούρου μπήκαν εξαιρετικά στο δεύτερο μέρος (46-49, στο 24'), αλλά τα τρίποντα ΜακΛιν και Ομπασοχάν έβαλαν ξανά μπροστά την Μπάμπεργκ και οι δυο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με σκορ 59-57. Το Περιστέρι δέχθηκε δυο γρήγορες τεχνικές ποινές κι ακολούθησε τρίποντο για το 65-61. Η παραγωγικότητα συνολικά είχε πέσει κι ο Χάτσερ αστόχησε σε δύο σερί τρίποντα. Ο Μάρεϊ έχασε δυο βολές και ακολούθησε λέι απ του Μόουζες (68-67), 50" πριν από το τέλος. Ο Πάρις Λι έβαλε μεγάλο καλάθι και ο Σκούτσι Σμιθ του έκανε επιθετικό φάουλ στη συνέχεια. Ο Τέιλορ είχε 1/2 βολές και ο Σμιθ σκόραρε εν συνεχεία με λέι απ για το 71-69. Ο Ζέγκενφελντερ είχε επίσης 1/2, ο Σμιθ δεν πήρε το φάουλ που ζήτησε και το ματς έληξε με σκορ 72-69.

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 42-38, 59-57, 72-69

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share