Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο θρίαμβος του Στέφανου Τσιτσιπά! Βίντεο από την απονομή, τα highlights και τους πανηγυρισμούς!

Κυριάρχησε επί του Ντόμινικ Τιμ!

18 Νοεμβρίου 2019 07:37
Ο θρίαμβος του Στέφανου Τσιτσιπά! Βίντεο από την απονομή, τα highlights και τους πανηγυρισμούς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναδείχθηκε πρώτος μέσα στους πρώτους και κατέκτησε την κορυφή, το βράδυ της Κυριακής, γράφοντας ιστορία για το ελληνικό τένις στον τελικό των ATP Finals. Κυριάρχησε επί του Ντόμινικ Τιμ με 2-1 σετ και έκανε τα δύνατα δυνατά, μετά από την μεγάλη ανατροπή!

Δείτε επίσης: ATP Finals: Στέφανε σήκωσέ το! (videos)

Μοναδική στη μνήμη του Τσιτσιπά είναι εκείνη του τελευταίου πόντου που του χάρισε τον μεγάλο και πολυπόθητο τίτλο.

Είναι ο 6ος νεώτερος σε ηλικιά που κατακτά αυτός τον τίτλο! Η κορυφαία στιγμή του πανηγυρισμού του όταν κατακτά τον τίτλο με την κούπα στον αέρα του Ο2 στο Λονδίνο, μας ανατριχιάζει και μας κάνει περήφανους!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε, επίσης, ο έβδομος τενίστας που κατακτά τον τίτλο στα ATP Finals στην πρεμιέρα του στη διοργάνωση βάζοντας το όνομά του σε μια λίστα με τενίστες θρύλους όπως ο Τζον Μάκενροου, ο Ίλιες Ναστάζε και ο Σταν Σμίθ.

Ξεχωριστές ήταν οι στιγμές των πανηγυρισμών του Τσιτσιπά με την ομάδα που τον στηρίζει σε όλη του την μεγαλειώδη πορεία στα κορτ.

Η θερμή αγκαλιά στην μητέρα του!

Στην κορυφή του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Κατέκτησε την κούπα στο ATP Finals! (Video)

Στην κορυφή του κόσμου ο 21χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς κατακτώντας την κούπα στο ATP Finals!

Θρυλική νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά! Νίκησε τον Φέντερερ και προκρίθηκε στον τελικό!

Ανέτρεψε όλα τα δεδομένα και έγινε ο νέος βασιλιάς του παγκοσμίου τένις. Μετά από συγκλονιστικό τελικό 157 λεπτών που έγινε στο Ο2 του Λονδίνου και απόλαυσαν εκατομμύρια θεατές σε όλο τον πλανήτη ο Τσιτσιπάς παρότι βρέθηκε με τη πλάτη στον τοίχο χάνοντας με 1-0 σετ και 5-4 γκέιμ στο 3ο σετ κατάφερε να νικήσει τον Ντομινίκ Τιμ με 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4) και να πάρει τον τίτλο.

Το προβάδισμα Τιμ στο 1ο σετ

To πρώτο σετ ήταν πολύ κλειστό με τους δύο τενίστες να παίζουν πολύ καλές στις αλλαγές αλλά χωρίς μεγάλα ρίσκα. Δεν έγινε κανένα μπρέικ ωστόσο οι δύο τενίστες έχασαν από δύο μπρέικ πόιντ για να κάνουν μπρέικ. Ο Τιμ στο 7ο γκέιμ είχε δύο μπρέικ πόιντ που έσβησε ο Ελληνας τενίστας και ο Τσιτσιπάς είχε δύο μπρεικ στο 8ο γκέιμ τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκε. Το ματς οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ όπου ο Τιμ ήταν στη θέση του οδηγού με 5-2, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε 6-6 αλλά με ένα άουτ του Ελληνα τενίστα και έναν άσσο του Αυστριακού έγινε το 8-6.

Σαρρωτικός Τσιτσιπάς στο 2ο σετ

Η... οργισμένη απάντηση του Τσιτσιπά ήρθε στο 2ο σετ όπου με εμφατικό τρόπο έκανε μπρέικ στο 1ο και στο 3ο γκέιμ και διατηρώντας και το σερβίς του εκτόξευσε τη διαφορά στο 4-0. Ο Τιμ δεν απάντησε ποτέ και μετά από ένα χαμένο σετ μπολ ο Τσιτσιπάς έκανε το 6-2 και το 1-1 σετ.

Η τιτανομαχία στο 3ο σετ

Η τιτανομαχία κορυφώθηκε στο 3ο σετ όπου είχαμε εναλλαγές στο σκορ και τον Τσιτσιπά να αγωνίζεται με πάθος λιονταριού απέναντι στον έμπειρο και αλάνθαστο στην πίεση Τιμ.

Με μπρέικ στο 3ο γκέιμ και αξιοποίηση του σερβίς του ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 3-1, όμως ο Τιμ άντεξε την πίεση και έδειξε τη μεγάλη του κλάση.

Μείωσε σε 3-2 και έκανε μπρέικ στο 6ο γκέιμ ισοφαρίζοντας 3-3. Και σα να μην έφτανε αυτό πήρε με σερί πόντους στο 7ο γκέιμ και με σερί 3-0 προσπέρασε 4-3, ο Τσιτσιπάς απάντησε δύο φορές και πήγαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί έγινε επική μάχη. Ο Τιμ προηγήθηκε 1-0, ο Τσιτσιπάς με σερί 4-0 έκανε το 4-1, o Tiμ ισοφάρισε 4-4 αλλά ο Ελληνας τενίστας δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Με τρεις πόντους και φοβερό σερβίς πήρε τρεις συνεχόμενους πόντους και έκανε το 7-4 κατακτώντας τον τίτλο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share