Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προκριματικά Euro 2020: Χαμόγελα για την Εθνική!

Με ξεκάθαρες προθέσεις μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες...

15 Νοεμβρίου 2019 21:08
Προκριματικά Euro 2020: Χαμόγελα για την Εθνική!

Χαμόγελα για την Εθνική Ελλάδος, αφού νίκησε 1-0 την Αρμενία για τα προκριματικά του Euro.

Πώς έπαιξαν

Με την αναμενόμενη -σε γενικές γραμμές- ενδεκάδα παρέταξε την Εθνική ο Τζον Φαν ‘τ Σιπ. Επιλέγοντας σχήμα 4-2-3-1. Ο Βλαχοδήμος ήταν στο τέρμα, Γιαννούλης, Σταφυλίδης, Χατζηδιάκος και Μπακάκης στην άμυνα. Γαλανόπουλος και Κουρμπέλης τα δύο αμυντικά χαφ. Λημνιός (δεξιά), Μάνταλος (αριστερά) στα φτερά, ο Μπακασέτας βρέθηκε σε ρόλο επιτελικού μέσος και ο Παυλίδης στην κορυφή της επίθεσης. Με την ευκαιρία διαβάστε: Προκριματικά Euro 2020: Πρόκριση με επτάρα η Αγγλία, χατ-τρικ ο Ρονάλντο επί της Λιθουανίας!

Ο Άμπραχαμ Κασαμανιάν επέλεξε 5-4-1, έχοντας τον Αϊραπετιάν κάτω από τα δοκάρια. Χαμπαρτσουμιάν και Χοβνανισιάν στα δύο άκρα της άμυνας, με την τριάδα των στόπερ να αποτελείται από τους Καλισίρ, Βοσκανιάν και Ισκανιάν. Χοβσεπιάν και Γκριγοριάν στον άξονα, με τους Μπαρσεγκιάν και Βαρντανιάν στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Μοναδικός προωθημένος είναι ο Καραπετιάν.

Το ματς

Με ξεκάθαρες προθέσεις μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες. Από τη μια η ανεβασμένη Εθνική, μετά το αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο, πήρε την κατοχή της μπάλας και έπαιξε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι, οι οποίοι αγωνίστηκαν δίχως το μεγάλο τους αστέρι (Μιχιταριάν), είχαν κοντά τις γραμμές τους, οχυρώθηκαν πίσω, πρόσεχαν τα νώτα τους, με σκοπό να διαφυλάξουν το «μηδέν» και ει δυνατόν να «χτυπήσουν» στην κόντρα επίθεση. Με την ευκαιρία διαβάστε: Εθνική Ελλάδος: Οριστικά εποχή Ρικ Πιτίνο!

Η πρώτη καλή φάση (με διπλή ευκαιρία μάλιστα) δεν άργησε να έρθει. Ο Λημνιός έπιασε σουτ εκτός περιοχής, ο Αϊραπετιάν έδιωξε ασταθώς και ο Μάνταλος, που πήρε το… ριμπάουντ, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του αντίπαλου γκολκίπερ από θέση βολής, ενώ στο 12’ ο Σταφυλίδης έκανε καλό άλμα -στο κόρνερ του Μπακασέτα-, αλλά αστόχησε. Στο ίδιο μοτίβο, αν εξαιρέσουμε το διάστημα που σκόραρε και λίγο μετά, κινήθηκε η Ελλάδα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 21’ η Εθνική διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι στην πτώση του Γιαννούλη, που έκανε αλλαγή κατεύθυνσης και ο Χαμπαρτσουμιάν τον βρήκε χαμηλά, αλλά ο Πάβελ Ρατσκόφσκι δεν είδε παράβαση. Ωστόσο, η ομάδα του Φαν ‘τ Σιπ δεν πτοήθηκε και δικαιώθηκε στο 35’, όταν ο Γιαννούλης συνεργάστηκε με τον Μπακασέτα, προτού ο Λημνιός εκτελέσει με χαμηλό σουτ τον Αϊραπετιάν. Στη συνέχεια πίεσε, έκλεισε τους γηπεδούχους στην περιοχή, δίχως να φτιάξει ευκαιρία πάντως. Στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου, η Αρμενία έβλεπε την περιοχή της Ελλάδας σαν… ναρκοπέδιο, αλλά στην πρώτη της επίσκεψη έχασε καλή ευκαιρία, με τον Καραπετιάν να πιάνει μονοκόμματο-άστοχο σουτ, που έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share