Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μεγάλη νίκη για την Λαμία με 0-3!

Η Λαμία έκανε... πάρτι στη Λάρισα!

11 Νοεμβρίου 2019 22:30
 Μεγάλη νίκη για την Λαμία με 0-3!

Με μία υπερπολύτιμη για τη συνέχεια νίκη έφυγε η Λαμία από τη Λάρισα. Το 3-0 που επικράτησε στο AEL Fc Arena την εδραίωσε μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ την ίδια στιγμή δεν επέτρεψε στην ΑΕΛ να περάσει μόνη 3η. Super League: «Καθάρισε» εύκολα ο ΠΑΟΚ με 3-0 την Λαμία!

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε με τον Κρίστινσον στο τέρμα, τους Μιχαήλ, Μόρα, Μπράλιτ στα στόπερ, τον Στάνκοβιτς αριστερό μπακ-χαφ, τον Μπέρτο δεξιό, τους Σεσέροβιτς, Κάτσε στον άξονα, τον Μιλοσάβλιεβιτς σε ρόλο οργανωτή και τους Ουάρντα, Ντάουντα επιθετικό δίδυμο. Πολλές φορές το 3-5-2 «μετατρέπονταν» σε 3-4-3, με τους Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς στα άκρα.

Ο Ακης Μάντζιος είχε τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Πλιάτσικα, Βύντρα, Αντέτζο στα στόπερ, τους Σκόνδρα, Βάντερσον μπακ-χαφ, δεξιό και αριστερά αντίστοιχα, τους Μπεχαράνο, Δημούτσο στον άξονα και τον Καραμάνο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Ρόμανιτς, Τουράμ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν ξεκάθαρο πλάνο, καθώς ήθελαν πρωτίστως να διατηρήσουν το «μηδέν παθητικό». Και τα κατάφεραν. Εδωσαν χώρο στους γηπεδούχους και με σχετική άνεση τους κρατούσαν μακριά από τα καρέ τους. Μέχρι την ανάπαυλα οι «βυσσινί» απείλησαν ουσιαστικά μόνο με ένα μακρινό σουτ του Μπέρτου (33'), ενώ οι υπόλοιπες τελικές τους δεν ανησύχησαν τον Θεοδωρόπουλο. Ο Ουάρντα ήταν μπλοκαρισμένος και την ίδια στιγμή μετά το ημίωρο η Λαμία άρχισε να στέλνει... προειδοποιήσεις πως μπορεί να κάνει τη... ζημιά. Στο 34' ο Δημούτσος σούταρε από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ λίγο αργότερα (38') ο Ρόμανιτς έκανε την κούρσα από τα αριστερά, «έκοψε» για τον Τουράμ που σούταρε αλλά μπλόκαρε ο Κρίστινσον. Ομως σε φάση «καρμπόν» δευτερόλεπτα μετά (39') ο Βραζιλιάνος στράικερ μετά από νέα ενέργεια του νεαρού Σέρβου άνοιξε το σκορ και η ανάπαυλα βρήκε τη Λαμία μπροστά στο σκορ με 1-0.



Στο δεύτερο μισό η ΑΕΛ τα έπαιξε όλα για άλλα. Διαφοροποίησε το σύστημά της σε 4-1-4-1 και στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι... κυλούσε στο μισό της Λαμίας. Στο 55' ο Στάνκοβιτς απώλεσε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν αστόχησε εξ' επαφής, στο 61' καλό σουτ του Ουάρντα κόντραρε στα σώματα, όμως λίγο αργότερα ουσιαστικά ο αγώνας «τελείωσε». Τότε (64') ο Σκόνδρας με έναν «κεραυνό» διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων που βρίσκονταν πια «αγκαλιά» με τη νίκη. Πλέον το ζητούμενο για εκείνους ήταν και η διαχείριση. «Γύρισαν» το σύστημα σε 5-4-1 και στο 73' ο Σκόνδρας έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα και με προβολή μετά από πάσα του Ρόμανιτς, διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 3-0. Οι ευκαιρίες των Νούνιτς (77'), Ντάουντα (81') ήταν οι τελευταίες προσπάθεια της ΑΕΛ να «ξαναμπεί» στον αγώνα, ενώ στο 88' ο Ουάρντα έφτασε κοντά ώστε να πετύχει το γκολ της τιμής, αλλά ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε το σουτ του σε κόρνερ. Super League: Σπουδαία «διπλά» για Άρη και Αστέρα Τρίπολης σε Ξάνθη και Νέα Σμύρνη! (Video)

MVP: Ο Σκόνδρας. Το κείμενο γράφτηκε στο 64' και δεν θα άλλαζε ακόμη και αν η ΑΕΛ «γύρναγε» το ματς, εκτός και αν κάποιος άλλος παίκτης σημείωνε ομορφότερο γκολ από το δικό του ή πετύχαινε χατ-τρικ. Ο «κεραυνός» του 29χρονου μπακ ήταν... ασύλληπτος. Στο 73' μάλιστα αν και αμυντικός βρήκε ξανά δίχτυα.

Στο ύψος του: Ο Ρόμανιτς. «Εφτιαξε» δύο γκολ (το 1ο και το 3ο) και ήταν μία διαρκής απειλή για τα καρέ των «βυσσινί».

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπράλιτς. Ηταν «μέσα» στις δύο καλές φάσεις-καρμπόν της Λαμίας στο πρώτο ημίχρονο, στην μεν μία άργησε να «βγει» στον Ρόμανιτς, στην άλλη να πάει πάνω στον Τουράμ. Ο Κροάτης έδειξε σκιά του καλού του εαυτού.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Στάνκοβιτς στο 55'. Οχι τόσο γιατί αστόχησε από πλεονεκτική θέση, στην μπάλα όλα μπαίνουν και όλα χάνονται. Αλλά το τελείωμά του με το τέρμα κατάφατσα ήταν πάρα πολύ κακό.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Καραντώνης έκανε κάποια λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο. Χωρίς λάθη οι βοηθοί του.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η Λαμία ήταν καλύτερη και επικράτησε δίκαια. Αλλωστε όταν ένα ματς τελειώνει με 3-0, το σκορ δεν μπορεί να «λέει»... τόσο λάθος. Παρότι οι τελικές ήταν 16-6 υπέρ των «βυσσινί».

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς (46' Ασούμπρε), Στάνκοβιτς, Μπέρτος, Σεσέροβιτς (71' Νούνιτς), Κάτσε, Μιλοσάβλιεβιτς (46' Μπούστος), Ουάρντα, Ντάουντα.
ΛΑΜΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Βύντρα, Αντέτζο, Σκόνδρας (90' Τζανετόπουλος), Πλιάτσικας, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Ρόμανιτς, Καραμάνος (81' Τιρόνε), Τουράμ (65' Σάλιακας).
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ:

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share