Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εθνική Ελλάδος: Οριστικά εποχή Ρικ Πιτίνο!

Έσκασε η βόμβα!

8 Νοεμβρίου 2019 12:53
Εθνική Ελλάδος: Οριστικά εποχή Ρικ Πιτίνο!

Εποχή Ρικ Πιτίνο στην Εθνική Ελλάδος! Ο Αμερικάνος θα είναι προπονητής της Εθνικής μας ομάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά!

«I am the coach» είπε ο θρυλικός προπονητής έξω από τα γραφεία της ΕΟΚ.

Η πολυαναμενόμενη συμφωνία της ΕΟΚ με τον Ρικ Πιτίνο έλαβε πια επίσημη μορφή. Ο Αμερικανός κόουτς, βγαίνοντας με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο από τα γραφεία της oμοσπονδίας, επιβεβαίωσε πως θα αναλάβει την ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά του Ιουνίου με φόντο την πρόκριση στο Τόκιο.

«Είναι τεράστια τιμή για εμένα να παίρνω αυτή τη θέση. Ανυπομονώ να αρχίσω τη δουλειά. Είμαι ο προπονητής για το Προολυμπιακό τουρνουά» ανέφερε ο προπονητής - θρύλος.

Πρόκειται ασφαλώς για μία σπουδαία είδηση για τον ελληνική αθλητισμό, καθώς ο Πιτίνο είναι ένας άνθρωπος που έχει γράψει τεράστια ιστορία στο παγκόσμιο μπάσκετ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους προπονητές ever.

Πέρσι μάλιστα έδωσε τα διαπιστευτήριά του με την εξαιρετική δουλειά που έκανε στον Παναθηναϊκό, στον οποίο πήγε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως ενημέρωσαν οι Βασιλακόπουλος - Πιτίνο, την Δευτέρα (11/11) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου, όπου θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Euroleague: Πατάει την Βαλένθια ο Παναθηναϊκός υπό το βλέμμα Πιτίνο!

Να συνεχίσει το σερί νικών επιθυμεί ο Παναθηναϊκός στην Euroleague (21:30, Novasports 1) κόντρα στην Βαλένθια με τον Ρικ Πιτίνο να επιστρέφει ως… φίλαθλος!

Να χτίσει πάνω στην πολύ σημαντική νίκη επί της Αναντολού Εφές θέλει ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος απόψε (21:30, Novasports 1) την Βαλένθια. Οι «πράσινοι» έχουν ένα αρκετά βατό πρόγραμμα μπροστά τους και είναι ευκαιρία να κάνουν ένα σερί που θα αυξήσει τις πιθανότητές τους να μπουν στα playoffs.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν αντιμετωπίζει πλέον κανένα πρόβλημα, καθώς και ο Νίκος Παππάς έχει επιστρέψει στην δράση και διεκδικεί πλέον θέση στην δωδεκάδα. Στον αντίποδα, η Βαλένθια που μετρά μόλις μια νίκη σε έξι ματς, ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς τον Βέλγο γκαρντ Σαμ Βαν Ρόσομ, που έχει βασικό ρόλο στην ομάδα του Τζάουμε Πονσαρνάου.

Στα επίσημα του ΟΑΚΑ θα βρίσκεται ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για τις συζητήσεις με την ΕΟΚ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Μίλος Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο).

Ισορροπία στην προϊστορία

Παναθηναϊκός και Βαλένθια αναμετρώνται για πέμπτη φορά στην ιστορία τους. Οι δύο ομάδες έχουν από δύο νίκες, ενώ και η προϊστορία στο ΟΑΚΑ είναι μοιρασμένη. Αναλυτικά:

21/10/2010 (Κανονική Περίοδος): Βαλένθια-Παναθηναϊκός 56-72
25/11/2010 (Κανονική Περίοδος): Παναθηναϊκός-Βαλένθια 69-73
28/12/2017 (Κανονική Περίοδος): Βαλένθια-Παναθηναϊκός 67-63
30/03/2018 (Κανονική Περίοδος): Παναθηναϊκός-Βαλένθια 75-56

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share