Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τυφλός οπαδός ζει το ματς του Παναθηναϊκού δίπλα από το παρκέ! Η εικόνα είναι συγκλονιστική!

Είναι ότι καλύτερο είδαμε ή ακούσαμε!

1 Νοεμβρίου 2019 12:39
Τυφλός οπαδός ζει το ματς του Παναθηναϊκού δίπλα από το παρκέ! Η εικόνα είναι συγκλονιστική!

Μια εικόνα που θα έπρεπε να βλέπουμε πιο συχνά είδαμε και εχθές στο γήπεδο του ΟΑΚΑ! Ένας τυφλός οπαδός "έζησε" το ματς του Παναθηναϊκού με την Ανατολού Εφές δίπλα από το παρκέ! Κύπελλο Ελλάδος: Ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του και επικράτησε!

Πανέμορφη ήταν η κίνηση στην οποία προχώρησε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αφού με την βοήθεια του συστήματος Braille, έδωσε την ευκαιρία σε έναν τυφλό φίλο της ομάδας να βρίσκεται στις θέσεις του παρκέ του ΟΑΚΑ και να «παρακολουθήσει» το παιχνίδι κόντρα στην Εφές.

Ο συγκεκριμένος φίλαθλος πηγαίνει συνέχεια στους αγώνες του τμήματος μπάσκετ ΑΜΕΑ του Παναθηναϊκού, το οποίο του έχει δωρίσει το σύστημα Braille, ενώ έχει μαζί του μια συνοδό ώστε να τον βοηθάει μέσω αυτού του συστήματος να αντιλαμβάνεται τι γίνεται στο ματς!

Τι είναι το Braille;

Ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ κατασκεύασε σε συνεργασία με το εργαστήριο Σχεδιομελέτης και Κατεργασιών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης – Sparti TechLab απτική αναπαράσταση γηπέδου καλαθοσφαίρισης ώστε οι φίλαθλοι με προβλήματα όρασης να παρακολουθούν τους αγώνες της ομάδας.

Η κατασκευή αυτή αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Κυριακάτικο αγώνα με τον ΠΑΣΚΑ (Προπονητήριο 2 ΟΑΚΑ).

Euroleague: Θρίαμβος για τον Παναθηναϊκό! Νίκησε την Αναντολού Εφές!

Θρίαμβος για τον Παναθηναϊκό στον αποψινό αγώνα της Euroleague έναντι της Ανατολού Εφές! Κατάφερε να την νικήσει και να γυρίσει στην παλιά του δυναμική ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 86-70 της Αναντολού Εφές εντός έδρας για την 6η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά δεν πανικοβλήθηκε όταν ο αντίπαλος «μάζεψε» το ματς και κατάφερε να περάσει μπροστά. Αντίθετα απάντησε με ένα 12-0 που έβαλε στη… θέση της την Αναντολού Εφές, που είχε τον Λάρκιν σε «ρέντα», να βάζει το ένα καλάθι μετά το άλλο και να σταματά στους 28 πόντους.

Οι «πράσινοι» αυτή τη φορά ήταν πολύ πιο σκληροί στην άμυνα, έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση στο ριμπάουντ και κατάφεραν να προστατέψουν το σπίτι τους για να φτάσουν στο 3-3 στη φετινή Euroleague και να ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε σε καλή βραδιά τους περισσότερους από τους παίκτες του. Στα πολύ θετικά του αγώνα συγκαταλέγεται η «γεμάτη» εμφάνιση που έκανε ο Ουέσλι Τζόνσον που δείχνει να μπαίνει στην εξίσωση, όπως και η επιστροφή του Παπαπέτρου και του Παπαγιάννη σε υψηλά στάνταρ απόδοσης με τον δεύτερο να παίζει όπως ακριβώς πρέπει. Να είναι «σκιάχτρο» δηλαδή και να τελειώνει φάσεις που δημιουργούν τα γκαρντ ψηλά για εκείνον.

Η ουσία είναι πως η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πέρα από την Εφές… κέρδισε και χρόνο, αφού θέλει ακόμα δουλειά για να συνεχίσει να βελτιώνεται και με τα δυο εντός έδρας ματς που ακολουθούν να θεωρούνται βατά, μπορεί μέσα από τα παιχνίδια να φτάσει σε ακόμα καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας…

Euroleague: Πρώτη και αήττητη η Μπαρτσελόνα! Κατρακύλα για Ρεάλ και Φενέρ!

Μετά από πέντε αγωνιστικές στην Euroleague, η Μπαρτσελόνα είναι η μόνη αήττητη ομάδα! Ολυμπιακός: Τραυματίστηκε ο Παπανικολάου!

Οι Καταλανοί εκμεταλλεύτηκαν το διπλό του Ολυμπιακού στην έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αφού κέρδισαν με 83-77 την Βαλένθια, πέρασαν μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία, διατηρώντας το αήττητο.

Αντίθετα, οι δύο κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης στις τελευταίες διοργανώσεις, η Ρεάλ και η Φενερμπαχτσέ, πάνε από το κακό στο χειρότερο. Η Ρεάλ ηττήθηκε από την Μπάγερν με 95-86, πέφτοντας κάτω από το 50% στις νίκες (ρεκόρ 2-3), ενώ ακόμη χειρότερα πάνε τα πράγματα για την Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που ηττήθηκε και από την Μακάμπι (67-55), με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, με μόλις μία νίκη σε 5 παιχνίδια.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στην Euroleague

  • Χίμκι - Παναθηναϊκός 103-86
  • Αναντολού Εφές - Ερυθρός Αστέρας 85-70
  • Άλμπα Βερολίνου - Αρμάνι Μιλάνο 78-81
  • Βιλερμπάν - Μπασκόνια 66-63
  • ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός 79-84
  • Ζάλγκιρις Κάουνας – Ζενίτ 70-82 παρ. (62-62 καν. διάρκεια)
  • Μακαμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 67-55
  • Μπάγερν - Ρεάλ Μαδρίτης 95-86
  • Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 83-77

Η βαθμολογία της Euroleague

  1. Μπαρτσελόνα 5-0
  2. Αναντολού Εφές 4-1
  3. Κίμκι 4-1
  4. Αρμάνι Μιλάνο 4-1
  5. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-1
  6. Βιλερμπάν 3-2
  7. Μπάγερν Μονάχου 3-2
  8. Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-2
  9. Παναθηναϊκός 2-3
  10. Μπασκόνια 2-3
  11. Ρεάλ Μαδρίτης 2-3
  12. Ζαλγκίρις Κάουνας 2-3
  13. Ζενίτ 2-3
  14. Ολυμπιακός 2-3
  15. Ερυθρός Αστέρας 1-4
  16. Άλμπα Βερολίνου 1-4
  17. Φενερμπαχτσέ 1-4
  18. Βαλένθια 0-5
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share