Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: Ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του και επικράτησε!

Εξασφάλισε την πρόκριση!

30 Οκτωβρίου 2019 21:31
Κύπελλο Ελλάδος: Ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του και επικράτησε!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του, επικράτησε με 3-1 της Παναχαϊκής στην Πάτρα κι εξασφάλισε από τον πρώτο αγώνα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Μπουζούκης, Μωραϊτης (αυτ.) και Κουρμπέλης τα... πράσινα γκολ.

Πρώτος στόχος και το έδειξε στην ενδεκάδα

Για τον φετινό Παναθηναϊκό μία πορεία μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου αποτελεί τον μοναδικό εφικτό στόχο και ο Γιώργος Δώνης έδειξε με τους έντεκα που επέλεξε το πόσο σοβαρά βλέπει τον θεσμό Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Ινσούα και Γιόχανσον στα άκρα της άμυνας. Κολοβέτσιος και Μαυρομμάτης οι δύο στόπερ. Κουρμπέλης και Δώνης οι κεντρικοί χαφ. Μολό, Μπουζούκης, Κολοβός πίσω από τον Μακέντα. Παναθηναϊκός: Στηρίζει Δώνη ο Αλαφούζος!

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στο πρώτο μέρος, έφτιαξε φάσεις και παρά το γεγονός ότι στα μετόπισθεν δεν είχε την σταθερότητα που θα έπρεπε και δέχθηκε τρεις φάσεις από αντίπαλο δεύτερης κατηγορίας(κεφαλιά Κυνηγόπουλου που έδιωξε ο Διούδης, σουτ του Σιατραβάνη και κεφαλιά του Μωραϊτη μετά από άστοχη έξοδο του πορτιέρο των πρασίνων) κατάφερε να βρει δύο γκολ και να βάλει ξεκάθαρες βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Η ομάδα του Δώνη είχε σε εξαιρετικό βράδυ τον Γιάννη Μπουζούκη. Ο Έλληνας μέσος στο 26᾽ έκανε ότι δεν έκαναν οι Μολό(τρεις φορές) και Κολοβός(δύο) από καλές θέσεις στα όρια της περιοχής και αριστερά και ο Μακέντα σε τετ-α-τετ από πλάγια θέση. Έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Μετά από πάσα του Μολό και εξαιρετική προσποίηση του Δώνη, ο Μπουζούκης με το αριστερό άνοιξε το σκορ. Ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού δεν σταμάτησε εκεί. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και ενώ προηγουμένως είχε φτιάξει την ευκαιρία με την κεφαλιά του Κολοβέτσιου(45᾽) που απόκρουσε ο Καπούταγλης, βρήκε από κόρνερ το κεφάλι του Μακέντα, ο Ιταλός έβαλε σωστά την μπάλα στην μικρή περιοχή και εκεί ο Μωραϊτης με… τσαφ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Διαβάστε επίσης: Basketball Champions League: Η ΑΕΚ επικράτησε της Άντβερπ!

Χαλαρός μέχρι το 70᾽, βρήκε και τρίτο γκολ!

Με το 2-0 από το πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ χαλαρός στην επανάληψη, γεγονός που ανάγκασε τον Γιώργο Δώνη να βάλει τις φωνές αρκετές φορές από τον πάγκο.Η Παναχαϊκή εκμεταλλεύθηκε την αγγαρεία που έκαναν οι παίκτες του Τριφυλλιού, πήρε την μπάλα στα πόδια της και με ωραία ομαδική ενέργεια μείωσε το σκορ με τον Μωραϊτη στο 64᾽ ενώ στο 69᾽ ο φορ των Πατρινών απείλησε με ισοφάριση αλλά η λόμπα του πέρασε άουτ!

Μέσα σε δύο λεπτά, η προσπάθεια των γηπεδούχων πήγε… στράφι και ο Παναθηναϊκός τελείωσε μια και καλή με το εισιτήριο που οδηγεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Ο Ρουγκάλας στο 71᾽ αποβλήθηκε και ένα λεπτό αργότερα ο Κουρμπέλης με κεφαλιά σημείωσε το τελικό 3-1.

Στα υπόλοιπα λεπτά ο ρυθμός έπεσε και το μοναδικό άξιο αναφοράς ήταν το ντεμπούτο του Φάουστο με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Φυσικά το δείγμα του Ισπανού ήταν πολύ μικρό για να πούμε το οτιδήποτε…

MAN OF THE MATCH: Γιάννης Μπουζούκης. Πέτυχε το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, δημιούργησε το δεύτερο και έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα στην Πάτρα. Μία εμφάνιση γεμάτη ουσία.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Χρήστος Δώνης. Με πολύ έξυπνη κίνηση χωρίς την μπάλα δίνει την ευκαιρία στον Μπουζούκη να εκτελέσει για το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού. Καλές μεταβιβάσεις, βοήθησε και ανασταλτικά και γενικά κυριάρχησε στην μεσαία γραμμή στο καλό διάστημα της ομάδας του. Έχει συμμετοχή και στο τρίτο γκολ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Δημήτρης Κολοβός πέταξε ακόμη μια ευκαιρία του Δώνη στα σκουπίδια. Κακές επιλογές στο πρώτο ημίχρονο, πολλές αρνητικές αποφάσεις στο δεύτερο και λάθη. Πούλησε μπάλα αρκετές φορές και δεν δικαιώνει τον Έλληνα τεχνικό για την επιμονή που δείχνει στο πρόσωπό του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ρουγκάλας κατάφερε μέσα σε έξι λεπτά(65᾽και 71᾽) να αντικρίσει δύο κίτρινες κάρτες μακριά από την περιοχή και να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο σε ένα σημείο, όπου ήταν ανώτερη και έψαχνε την ισοφάριση! Διαβάστε επίσης: Euroleague: Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Βάτσιου και των βοηθών του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο απόψε στην Πάτρα. Τελείωσε την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Παναχαϊκή και επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Ρουγκάλας, Ιντζόγλου, Κολ(74᾽Λινάρδος), Σιατραβάνης(86’ Μασούρας) Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος(77᾽Μαυριάς), Μωραΐτης, Τσελεπίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης(74᾽ Περέα), Δώνης, Μολό, Μπουζούκης(65´Φάουστο), Κολοβός, Μακέντα(79᾽Σέχου).

Πηγή: gazzetta.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share