Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Κέρασαν οι Δημήτρηδες για τον ΠΑΟΚ στον Βόλο

Διπλό τίτλου στον Βόλο!

26 Οκτωβρίου 2019 21:48
Super League: Κέρασαν οι Δημήτρηδες για τον ΠΑΟΚ στον Βόλο

Με δημιουργούς και σκόρερ τους τρεις ποδοσφαιριστές που είχαν σήμερα την ονομαστική τους εορτή, ο ΠΑΟΚ πέρασε εύκολα από τον Βόλο με 2-0 και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Γιαννούλης έβγαλε ασίστ, ο Λημνιός είχε γκολ και κερδισμένο πέναλτι, ο Πέλκας που πέρασε αλλαγή, σημείωσε το δεύτερο γκολ και ο ΠΑΟΚ πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη του για να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας με ματς περισσότερο με 20 πόντους.

Ο Δικέφαλος του Βορρά, με τον Λημνιό και πάλι σε εξαιρετική ημέρα και σε ένα γήπεδο που είχε κατακλυστεί από τους φίλους του Δικεφάλου του Βορρά, είχε καλά διαστήματα στο πρώτο μέρος απέναντι σε έναν Βόλο που δεν είχε πολλές δυνατότητες ν’ αντιδράσει από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ μπήκε στη θέση του οδηγού.

Πώς έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκαν και οι δύο αντίπαλοι, με τον Βόλο να έχει αριστερά τον Ατιγιάτ που πήρε την θέση του τιμωρημένου Μουνίθ, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε τον Στοχ αριστερά, τον Λημνιό δεξιά και τον Μπίσεσβαρ πίσω από τον Σφιντέρσκι σε 4-2-3-1.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι και να ελέγξει την αναμέτρηση, κλείνοντας από νωρίς τους γηπεδούχους στα καρέ τους, που ωστόσο στην εκκίνηση έδειχναν καλά οργανωμένοι. Ο Δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε κυρίως από τον άξονα στα πρώτα λεπτά, αλλά εκεί δεν μπορούσε να περάσει εύκολα, ώστε να φτιάξει φάσεις, πέρα από ένα σουτ του Μπίσεσβαρ που μπλόκαρε ο Γκαραβέλης.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήρθε στο 16ο λεπτό, όταν ο Λημνιός έκοψε την μπάλα στον Μίσιτς που έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μπίσεσβαρ να πιάνει την κεφαλιά και τον Γκαραβέλη να επεμβαίνει σωτήρια.

Ο Βόλος όποτε έβρισκε χώρο, επιχειρούσε να βγει μπροστά με ταχύτητα, προκειμένου να πιάσει απροετοίμαστο τον ΠΑΟΚ και στο 20’ είχε μια τέτοια στιγμή με σέντρα του Φεράρι, και την μπάλα να στρώνεται αφού δεν την βρήκε ο Γέντρισεκ, να στρώνεται στον Τόρες που σούταρε άουτ. Οι νταμπλούχοι συνέχισαν ν’ απειλούν και άλλη μια σέντρα του Μίσιτς είχε προορισμό τον Μπίσεσβαρ που δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή.

Τελικά το γκολ με το οποίο άνοιξε ο ΠΑΟΚ το σκορ, ήρθε από τον εορτάζοντα Δημήτρη Λημνιό, που ύστερα από το όμορφο τακουνάκι του Στοχ και την εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά από τον άλλο Δημήτρη, τον Γιαννούλη, με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Γκαραβέλη για το 0-1.

Από εκεί και μετά οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να κοντρολάρουν τον ρυθμό του ματς, δίχως να βγάλουν την μεγάλη φάση ως το φινάλε του ημιχρόνου. Αντίθετα ο Ζίβκοβιτς χρειάστηκε να βγει και να καθαρίσει με τα πόδια, μια ωραία κάθετη του Ατιγιάτ στον Ζοάο στο 44’ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να χτυπήσει κυρίως από δεξιά και στην επανάληψη, όμως δεν μπορούσε να βρει τον ρυθμό που θα ήθελε, με αποτέλεσμα να μην γίνεται τόσο απειλητικός. Από την άλλη μεριά ο Χουάν Φεράντο στο 54ο λεπτό αποφάσισε να περάσει στο ματς δεύτερο επιθετικό με τον Μάντζη, να παίρνει τη θέση του Ατιάτ. Στο 61’ ο Μπίσεσβαρ με ατομική προσπάθεια ξέφυγε στον ανοικτό χώρο από έναν αντίπαλο, σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ από την επέμβαση του Γκαραβέλη.

Ο Άμπελ Φερέιρα έριξε τον Πέλκα αντί του Στοχ, λίγο πριν τα μισά της επανάληψης και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα, μετά από ένα πέναλτι που κέρδισε ο Δημήτρης Λημνιός στο 71’ από τον Δημόπουλο. Ο Πέλκας με χτύπημα αλά Πανένκα, έσκαψε την μπάλα από την άσπρη βούλα και ουσιαστικά «καθάρισε» τη νίκη για τον Δικέφαλο του Βορρά. Ο Βόλος είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς, όταν από σέντρα του Φεράρι, ο Μάντζης βρέθηκε μόνος του μέσα στην καρδιά της περιοχής, αλλά αστόχησε και κάπου εκεί το ματς κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα υπέρ του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:

Βόλος: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Τσίκα, Δημόπουλος, Φερράρι, Μαξ Αγκούστο, Τσοκάνης, Τόρρες, Ατιάτ (54’ Μάντζης), Ζοάο Ράφαελ, Γέντρισεκ

Στον πάγκο έμειναν οι: Καραγκιόζης, Ηλιόπουλος, Κορέλας, Μήτογλου, Κορνέζος, Κυζιρίδης

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Αουγκούστο, Στοχ (64’ Πέλκας), Λημνιός (83’ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι (75’ Άκπομ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Εσίτι, Λάμπρου

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Basketball Champions League: Περίπατος για την ΑΕΚ με 100αρα κόντρα στην Ορτέζ!

Eurocup: Διέλυσε το μεγάλο φαβορί ο Προμηθέας!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share