Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Basket League: Έσπασε τα κοντέρ ο Παναθηναϊκός. Επικράτησε με 22 πόντους διαφορά!

108-86 έληξε ο αγώνας υπέρ του Παναθηναϊκού!

26 Οκτωβρίου 2019 21:31
Basket League: Έσπασε τα κοντέρ ο Παναθηναϊκός. Επικράτησε με 22 πόντους διαφορά!

Όπως έχει πει και ο Αργύρης Πεδουλάκης, τα ματς για την Basket League προσφέρονται περισσότερο ως... προπονήσεις ώστε να μπορεί να δοκιμάσει κάποια πράγματα για τα παιχνίδια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Και αυτό έκανε κόντρα στον Άρη.

Euroleague: Τεράστιο διπλό για τον Παναθηναϊκό στην Αγία Πετρούπολη!

Έχοντας ως κύριο μέλημα το rotation, τις «ανάσες» στους βασικούς και το γεγονός να αποκτήσουν ρυθμό παίκτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής στην EuroLeague, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είδε την ομάδα του να φτάνει σε μια εύκολη και... ακούραση επικράτηση με 108-86!

Μάλιστα αυτή ήταν η 3η «κατοστάρα» των «πρασίνων» στο φετινό πρωτάθλημα και η δεύτερη συνεχόμενη μετά τους 104 πόντους που σημείωσε απέναντι στον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας. Ο Τζίμερ Φριντέτ ήταν για ένα ακόμη ματς απολαυστικός και ας μην έμεινε στο παρκέ περισσότερα από 15 λεπτά. Ένα διάστημα ωστόσο που πρόλαβε να σημειώσει 21 πόντους έχοντας 4/4 τρίποντα! Ο Τζόνσον αποτέλεσε το θετικό πρόσημο του «τριφυλλιού» σε αυτό το ματς, αφού έδειξε να βρίσκει ρυθμό (15π., 5ασ., 3ριμπ., σε 28') και να βρίσκεται στο παρκέ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον συμπαίκτη του. Άλλωστε είχε ανάγκη να βρει ρυθμό ενόψει EuroLeague και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση μετά τις μέτριες έως και κακές εμφανίσεις του.

Οι Ουάιλι και Μήτογλου συνέχισαν την ανοδικά σταθερή πορεία τους, ενώ από πλευράς Άρη, ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ήταν η μόνιμη απειλή για το καλάθι του Παναθηναϊκού έχοντας 7/11 τρίποντα! Πολύ καλός και ο... υπό διωγμό Τάλτον με 18 πόντους και 7 ασίστ!

Το ματς

Ο Άρης έκανε την... έκπληξη στο ξεκίνημα του αγώνα και παρουσιάστηκε κάτι περισσότερο από ανταγωνιστικός στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο νεαρός Σιδηροηλίας έκλεψε την παράσταση σημειώνοντας προσωπικά καλάθια και ήταν από τους παίκτες που βοήθησαν τον Άρη να μείνει στο ματς, να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός και να βάλει και δύσκολα στον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος χρησιμοποίησε μια... διαφορετική πεντάδα από αυτήν που έχει συνηθίσει τους πάντες φέτος. Οι Ράις, Τζόνσον, Παπαγιάννης, Μήτογλου και Μπράουν ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν στο ματς και ήταν ολοφάνερο ότι είχαν... έλλειψη χημείας και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Κάτι που φρόντισε να εκμεταλλευτεί ο Άρης. Ο Γκετσεβίτσιους δεν σταμάτησε να σκοράρει από μακριά και κάπως έτσι ο Άρης προηγήθηκε με 25-23 λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου (25-25). Ο τεχνικός των «πρασίνων» συνέχισε να ανακατεύει την τράπουλα, άλλαζε σχήματα και πρόσωπα, ενώ με την είσοδο του Φριντέτ μπόρεσε να πραγματοποιήσει ένα σερί 12-0 και να βρεθούν οι «πράσινοι» στο +10 (35-25) στα μέσα του β' δεκαλέπτου. Σε εκείνο το σημείο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν ότι το ΟΑΚΑ θα γινόταν... κατηφορικό υπέρ του Παναθηναϊκού ωστόσο οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου είχαν αντίθετη άποψη.

Basket League: Στον πόντο κρίθηκε ο αγώνας Ιωνικός Νίκαιας - Λάρισα!

Όχι μόνο δεν παρέδωσαν τα όπλα, αλλά συνέχισαν να έχουν υπομονή σε άμυνα και επίθεση. Με ένα δικό τους 7-0 μείωσαν εκ νέου σε 35-32 και παρά το 41-32 των γηπεδούχων χάρη στο επιθετικό ξέσπασμα του Ράιον Μπράουν, η διαφορά έπεσε στο καλάθι (43-41) ύστερα από επιμέρους 9-2 των «κιτρίνων». Τελικά το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό στο +6 (50-44) και τον Νικ Καλάθη να μένει στον πάγκο στα 3/4 του α' μέρους και να παίζει μόλις στα τελευταία 6:24 του ημιχρόνου. Άλλωστε ο Πεδουλάκης ήθελε να κάνει rotation, να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έπαιξαν πολύ στην Αγία Πετρούπολη και παράλληλα να «φρεσκάρει» τους «βασικούς» του ενόψει και της διαβολοβδομάδας που έρχεται στην EuroLeague.

Στην 3η περίοδο ο Τζίμερ Φριντέτ πήρε την κατάσταση στα χέρια του σημειώνοντας 13 πόντους από τους 31 του Παναθηναϊκού! Ουσιαστικά ήταν και το διάστημα όπου οι «πράσινοι» φρόντισαν να πατήσουν ελαφρώς το πόδι στο γκάζι και να προηγηθούν με 19 πόντους διαφορά ρίχνοντας τους... τίτλους τέλους στο ματς. Οι Τόμας, Ουάιλι και Τζόνσον συμπλήρωσαν ιδανικά τον συμπατριώτη του και το «τριφύλλι» μπόρεσε να γίνει το μεγάλο αφεντικό του παρκέ. Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ήταν εκείνος που... συνέχισε να βλέπει το καλάθι του «τριφυλλιού» σαν... βαρέλι ωστόσο «σίγησε» όταν ανέλαβε το μαρκάρισμά του ο Τζόνσον.

Όπως ήταν... λογικό και επόμενο, η τελευταία περίοδος αποτέλεσε τυπική διαδικασία, με τον Παναθηναϊκό να στέλνει την διαφορά και στους 22 πόντους (93-71) στηριζόμενος στην ομαδικότητα και τον πλουραλισμό στην επίθεση. Είναι χααρακτηριστικό ότι σκόραραν και οι 12 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 50-44, 81-62, 108-86

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Super League: Ντύθηκε στα μαύρα η Ξάνθη!

Basket League: Σάρωσε και πάλι ο Κολοσσός με 21 πόντους διαφορά!

Διαβάστε περισσότερα αθλητικά θέματα στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share