Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Basketball Champions League: Δύσκολη έξοδος για ΑΕΚ, πρεμιέρα εντός για Περιστέρι!

Μάχες για τις ελληνικές ομάδες!

23 Οκτωβρίου 2019 13:48
Basketball Champions League: Δύσκολη έξοδος για ΑΕΚ, πρεμιέρα εντός για Περιστέρι!

Η ΑΕΚ και το Περιστέρι παίρνουν την σκυτάλη και ρίχνονται στη μάχη για την 2η αγωνιστική του Basketball Champions League κόντρα στην Χάποελ (εκτός) και την Ρίγα (εντός) αντίστοιχα.

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε χθες (22/10) κόντρα στην Σομπατέλι για την 2η αγωνιστική του Basketball Champions League, με την ΑΕΚ και το Περιστέρι να ελπίζουν ότι σήμερα (23/10) θα έχουν περισσότερη τύχη στις δικές τους αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Την αρχή θα κάνει η ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την φιλόδοξη Χάποελ Ιερουσαλήμ (19:30) των Τζέιμς Φελντέιν, Τρεντ Λόκετ, Ταμίρ Μπλατ και Αϊζάια Κάζινς. Μία ομάδα με γεμάτη περιφέρεια, που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Η "Ένωση" θα παραταχθεί χωρίς τον Στέφαν Γιάνκοβιτς, ο οποίος είναι τραυματίας.

Λίγο αργότερα, το Περιστέρι θα υποδεχθεί την Ρίγα (21:00). Η Ρίγα είναι μία παραδοσιακή ομάδα της Λετονίας, που της αρέσει να τρέχει και να σουτάρει... πολύ, γεγονός που θα αποτελέσει πρόκληση για το Περιστέρι, που θα βρει απέναντί του τους παλιούς γνώριμους του ελληνικού μπάσκετ, Γιάνις Μπλουμς (πρώην του Παναθηναϊκού) και Ρόμπερτς Φρεϊμάνις (πρώην του Ηφαίστου).

Eurocup: Διέλυσε το μεγάλο φαβορί ο Προμηθέας!

Eurocup: Ένας Προμηθέας ικανός για μεγάλα πράγματα! Η ομάδα του Μάκη Γιατρά αντιμετώπισε την Βίρτους Μπολόνια και παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε χωρίς τον κατά τεκτμήριο καλύτερο παίκτη της φέτος έφτασε σε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του.

Με άμυνα που... μάσαγε σίδερα στο τέταρτο δεκάλεπτο και τον Χολ σε... ημιάγρια κατάσταση (16π) οι Προμηθείς έφτασαν σε μεγάλη νίκη, υποχρεώνοντας παράλληλα την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς στην πρώτη ήττα της στη σεζόν.

Με το καλημέρα ο Προμηθέας μπήκε σε θέση οδηγού στο ματς. Ο Λίποβι ανέλαβε δράση και οι Πατρινοί πήραν τα ηνία (8-0, 2’). Η Βίρτους προσπάθησε να μειώσει με τον Τεόντοσιτς (13-6, 4’). Ο Προμηθέας όμως είχε απαντήσεις και χάρη σε Λίποβι και Φίλερ έφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (20-8, 7’). Ο Τεόντοσιτς ήταν ο μόνος που έδινε λύσεις στην Βίρτους, όμως ο Προμηθέας κράτησε το διψήφιο προβάδισμα με τον Χολ (24-14).

Η Βίρτους μπήκε δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και μείωσε με τον Μάρκοβιτς (24-19, 11’). Ο Προμηθέας έβγαλε αντίδραση, χάρη στην παρουσία του Κατσίβελή (29-21, 14’). Οι Ιταλοί είχαν βρει ρυθμό όμως και με τον Χάντερ να μπαίνει στην... εξίσωση η διαφορά μειώθηκε στην ελάχιστη τιμή της (31-30, 15’). Ο Κατσίβελης με τρίποντο έδωσε ανάσα στον Προμηθέα (34-30, 16’). Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς είχαν βρει ρυθμό όμως. Ο Ουίμς φώναξε παρών και με τον Μπάλντι Ρόσι να σκοράρει για το 36-38, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος.

Ουίμς και Γκέινς μπήκαν ζεστοί στο ματς και η Βίρτους κατάφερε να... χτίσει διαφορά (39-44, 23’). Η άμυνα των παικτών του Γιατρά ανέβασε στροφές και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε απόσταση... βολής με τον Μπαμπ (44-45, 26’). Ο Δημήτρης Αγραβάνης ανέλαβε δράση και ο Προμηθέας πήρε τα ηνία (48-47, 27’). Ο Μπαμπ φώναξε παρών και ο Προμηθέας πήρε διαφορά (53-49, 29’). Όχι για πολύ όμως, καθώς η Βίρτους με επί μέρους 5-0 από Τεόντοσιτς και Ουίμς έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα (53-54).

Ο Λάνγκστον Χολ ανέλαβε δράση στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου και ο Προμηθέας πήρε και πάλι τον έλεγχο (62-58, 34’). Ο Χολ ήταν ο παίκτης που οργάνωνε το παιχνίδι των Πατρινών και με δικές του προσπάθειες έφερε την ομάδα του στο +6 (70-64, 38’). Ο Κασελάκης μίλησε σε κρίσιμο σημείο και ο Προμηθέας πήγε στο +9 (73-64, 1’28’’ για το τέλος). Οι Προμηθείς ήταν ψύχραιμοι στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και κράτησαν το προβάδισμα ως το φινάλε, φτάνοντας σε μια σπουδαία επικράτηση.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share