Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Basketball Champions League: Ένας ΠΑΟΚ τραγωδία!

Χαμένος στο... Σομπατέλι!

22 Οκτωβρίου 2019 21:47
Basketball Champions League: Ένας ΠΑΟΚ τραγωδία!

Basketball Champions League: Σε ένα ματς που ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη του διάρκεια, έφτανε ένα ακόμα νεκρό διάστημα του ΠΑΟΚ στην τέταρτη περίοδο για να χάσει (και) από τη Φάλκο Σομπατέλι, στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του BCL.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Ρόπαλα, τσεκούρια, βέργες βρέθηκαν σε συνδέσμους Άρη και ΠΑΟΚ!

Με τον Λιούις και τον Σμιθ σε κακή μέρα, με μεγάλη αστοχία και πολλές κακές επιλογές στην επίθεση, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη, δε μπόρεσε να πάρει την πρώτη της νίκη εκτός έδρας, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, είχε και σοβαρό θέμα στο αμυντικό ριμπάουντ. Ο δρόμος του ΠΑΟΚ είναι δύσκολος κι ανηφορικός στη συνέχεια και σήμερα, ήθελε τη νίκη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, αλλά με τέτοια εικόνα, δε μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω...

Ο αγώνας:

To παιχνίδι ξεκίνησε με τον Εγκεκέζε να παίρνει τα σουτ έξω από τα 6,75, αλλά μετά το αρχικό 2-7, η Φάλκο έπαιξε καλύτερη άμυνα για το 9-9. Μπεστ και Ουίγκινς έδωσαν σκορ, Τσόχλας και Μαργαρίτης δημιουργία, με τον ΠΑΟΚ να ξεφεύγει για λίγο με 11-20. Οι γηπεδούχοι μάζεψαν τη διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου (16-20) κι έδειχναν να βρίσκουν το δικό τους μομέντουμ.

Η Φάλκο έφτασε το σερί της μέχρι το 11-0, για το 22-20 και κάπου εκεί, οι απαντήσεις του ΠΑΟΚ ήρθαν με καλύτερες επιλογές στην επίθεση, με Μπεστ, Τσόχλα, Νόουλς και Σμιθ (26-30). Εκεί, ένα κοντό σχήμα με Τσόχλα, Σμιθ και Λιούις δεν αποδείχθηκε λειτουργικό, με τους γηπεδούχους να κάνουν ένα νέο, μικρότερο σερί (6-0 τώρα) για το 32-30, αλλά με τρίποντο του Εγκεκέζε και τον Νόουλς, οι φιλοξενούμενοι, πήγαν μπροστά στο σκορ στην ανάπαυλα (32-36).

Η τρίτη περίοδος, συνέχισε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν. Ο ΠΑΟΚ δε μπορούσε να κόψει το ρυθμό του Περλ, που κουβαλούσε επιθετικά την ομάδα του, φτάνοντας στους 17 πόντους, αλλά με τρίποντα από Τσόχλα, Σμιθ και Εγκεκέζε, έμενε μπροστά (49-50). Οι γηπεδούχοι έστω και με δύσκολες προσπάθειες από Μπένκε και Φιλιποβίτι, ακολουθούσαν, με την ομάδα του Φλεβαράκη, έπειτα από ένα γκολ-φάουλ του Ουίγκινς, να κλείνει μπροστά στο σκορ και την τρίτη περίοδο (55-56).

Στην τέταρτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ γύρισε την άμυνα του σε ζώνη αφού ζοριζόταν, κάτι που έφερε αρχικά, αποτελέσματα, μέχρι το 63-62 κι ένα καλάθι του Λιούις μετά από κλέψιμο. Έκτοτε, η Φάλκο μετά από ένα τάιμ άουτ, διάβασε καλύτερα τη ζώνη, πίεσε ακόμα περισσότερο στο αμυντικό ριμπάουντ και με κλεψίματα στην άμυνα, έκανε ένα σερί 9-0 για το 72-62 και το παιχνίδι κάπου εκεί τελείωσε. Το μόνο που έμενε ήταν το τελικό σκορ, που πήγε στο 76-66...

Δεκάλεπτα: 16-20, 32-36, 55-56, 76-66

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Basketball Champions League: Περίπατος για την ΑΕΚ με 100αρα κόντρα στην Ορτέζ!

Eurocup: Διέλυσε το μεγάλο φαβορί ο Προμηθέας!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share