Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΑΕΚ: Ένσταση για το ματς με το Περιστέρι!

Δεν παρατάει τα όπλα!

22 Οκτωβρίου 2019 14:15
ΑΕΚ: Ένσταση για το ματς με το Περιστέρι!

Την στιγμή που περιμένει στα χέρια της την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα με το Περιστέρι, η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε πως έκανε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα Basket League, ζήτησε επανάληψη και την τιμωρία - εξαίρεση των Τσαρούχα - Καλδίρη - Μαλαμά από τα ματς της!

Δείτε επίσης: Super League: Γλίτωσε το κάζο η ΑΕΚ! (Video)

Η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ είναι αποφασισμένη να τραβήξει την κατάσταση μέχρι εκεί που πάει για την «αλλοίωση αποτελέσματος» που έγινε στο παιχνίδι με το Περιστέρι Winmasters και οι άνθρωποί της δηλώνουν πως δεν θα καταθέσουν εύκολα τα «όπλα».

Μετά το βίντεο που δημοσίευσε η ΚΑΕ με τις επίμαχες φάσεις, έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα στην ΚΕΔ/ΕΟΚ, προκειμένου να της κοινοποιηθεί η έκθεση του παρατηρητή του αγώνα, Νίκο Παπαδημητρίου, ο οποίος είναι και ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ εκφράζουν τους προβληματισμούς τους πως τόσο στο φύλλο αγώνος, όσο και στην έκθεση του παρατηρητή, δεν έχουν καταγραφεί όλα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ, όπως π.χ. ο λόγος της αποβολής του Ηλία Παπαθεοδώρου στην παράταση (ντισκαλιφιέ), που έδωσε το δικαίωμα στον Χάτσερ να εκτελέσει δύο βολές.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα περιμένουν μέχρι και μία ώρα πριν από την κλήρωση των διαιτητών για την 5η αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League, δηλαδή μέχρι τις 13:00, για να πάρουν στα χέρια τους την έκθεση. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, η ΚΑΕ θα κινηθεί αναλόγως.

Επίσης, έχει ζητηθεί η τιμωρία των τριών διαιτητών του αγώνα (Τσαρούχα - Καλδίρη - Μαλαμά), ενώ δεν αποκλείεται στην συνέλευση που θα γίνει σε λίγη ώρα να κατατεθεί και σχετικό DVD από την ΚΑΕ για όσα έγιναν.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ που κάνει λόγο για ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, ακόμα και για επανάληψή του:

«Η ΑΕΚ ΒC ανακοινώνει, ότι στο πλαίσιο των όσων προανήγγειλε, μετά την αναμέτρηση με Περιστέρι, με στόχευση τη διεκδίκηση του δικαίου και της ισονομίας, προχώρησε (και) στην παρακάτω διαδικασία:

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΕΚ BC κατέθεσε προς τον ΕΣΑΚΕ, με κοινοποίηση προς Ε.Ο.Κ./ΚΕΔ:

1) Ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, κατά της επικύρωσής του από το εσφαλμένα και παρατύπως συνταχθέν και θεωρηθέν Φύλλο Αγώνα και προς αποκατάσταση της νομιμότητας που διαταράχθηκε από σωρεία διαιτητικών λαθών και διαιτητικών παραβάσεων και προκάλεσε αλλοίωση αποτελέσματος και σαφή παράβαση του Κανονισμού Πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ. Με όσα αναφέρουμε αναλυτικά προς τους αρμοδίους (και αν χρειαστεί, θα δημοσιοποιήσουμε), προκύπτει ότι συντρέχει νόμιμη περίπτωση:

(α) είτε ακύρωσης του τελεσθέντος αγώνα και του επίπλαστου διαμορφωμένου αποτελέσματος με συνέπεια την επανάληψη του από την αρχή υπό τις ίδιες συνθήκες,

(β) είτε της συνέχισής του από το χρονικό σημείο 1’38’’ προ του τέλους της παράτασης με ακύρωση της (αντικανονικής) αποβολής (του προπονητή μας Ηλία Παπαθεοδώρου), άλλως με μετατροπή της σε αποβολή λόγω δεύτερης τεχνικής ποινής με ποινή μίας ελεύθερης βολής,

(γ) είτε της συνέχισής του από το χρονικό σημείο 6.9’’ προ του τέλους της παράτασης με καταλογισμού επιθετικού φάουλ υπέρ του αθλητή μας Γιαννόπουλου σε βάρος του αθλητή της ΚΑΕ Περιστέρι Σμιθ και επαναφορά της μπάλας από την ομάδα μας στο τεταρτημόριο της άμυνας της ΚΑΕ Περιστέρι.

2) Αίτημα πειθαρχικής δίωξης και τιμωρίας των διαιτητών Β. Τσαρούχα, Α. Καλδίρη, Ι. Μαλαμά και Αποκλεισμού τους από τη διαιτησία των αγώνων της ομάδας μας».

Basket League: Το Περιστέρι «σκότωσε» την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! Πέρασε ο Παναθηναϊκός από την Πυλαία! (Video)

Το Περιστέρι πήρε σπουδαία νίκη μέσα στο κλειστό του ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ για την Basket League. Basket League. Basket League: «Ξέσπασε» στη Λάρισα ο ΠΑΟΚ! (Video)

Το ΑΕΚ - Περιστέρι τα είχε κυριολεκτικά όλα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη στο φινάλε του έξτρα πενταλέπτου (91-90) χάρι στο λέι-απ του Σκούτσι Σμιθ που διέσχισε όλο το παρκέ και σκόραρε το καλάθι της νίκης. Ο Στίβεν Γκρέι έκανε συγκλονιστική εμφάνιση βάζοντας 26 πόντους από δέκα σουτ, ο Γουίλ Χάτσερ τον ακολούθησε με εκτελέσεις σεμιναριακού επιπέδου, ο Κίνγκσλι Μόουζες έγραψε double-double και το Περιστέρι έμεινε αήττητο με 4/4 την ώρα που η ΑΕΚ έπεφτε στο 1-3 και προβλημάτιζε ξανά με την συνολική της εικόνα. Αποβλήθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου που τα έβαλε πολλές φορές με τους διαιτητές, έσπασε τα στεφάνια ο Κιθ Λάνγκφορντ που αστόχησε και σε κρίσιμη βολή, κορυφαίος ο Κέντρικ Ρέι που γέμισε τη στατιστική του.

Νίκη για τον ΠΑΟ στην Πυλαία

Μετά το κακό ματς κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, οι «πράσινοι» πήραν… φωτιά έξω από τα 6,75μ., όπου έχοντας 17/29, νίκησαν άνετα 104-88 τον ΠΑΟΚ, για το 4-4 στη φετινή Basket League. Πρώτος σκόρερ για το «τριφύλλι» ήταν ο Φριντέτ με 23 πόντους, με τον Μήτογλου να είχε 13π., τον Παπαπέτρου 11π., ενώ από 10π. είχαν οι Παπαγιάννης και Μπράουν.

Από τον «Δικέφαλο του Βορρά», που εκείνος τελείωσε το παιχνίδι με 16/34 τρίποντα, ξεχώρισαν οι Μπεστ και Εγκεκέζε με 26 και 20 πόντους αντίστοιχα.

Ο Ιωνικός Νικαίας κέρδισε τον Αρη στο Αλεξάνδρειο, νίκη-θρίλερ για Πανιώνιο

Μετά τον ΠΑΟΚ, ο Ιωνικός Νικαίας κέρδισε και τον Αρη για την Basket League!

Με ηγετικές φυσιογνωμίες τους Στιβ Μπαρτ (24π.), Λουκά Μαυροκεφαλίδη (16π., 8 ριμπ., 2 ασ) και καταλυτική την παρουσία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου (14π. 7 ριμπ., 3 ασ., 3 κλ.), ο Ιωνικός Νίκαιας πέρασε αλώβητος σήμερα, για την 4η αγωνιστική της Basket League, από το Αλεξάνδρειο, απέναντι στον Αρη. Κέρδισε με 77-72, έχοντας επιπλέον χαρακτηριστικά της εμφάνισής του τη δυναμική στη ρακέτα και το ομαδικό πνεύμα (16 ασίστ, 7 κλεψίματα, 4 κοψίματα). Θεατής της μάχης για τους Θεσσαλονικείς έμεινε ο Τζέιλεν Μόρις. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ έκανε ένεση πριν το ματς, για τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν (από το παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με τη Λάρισα, στον αχίλλειο τένοντα του αριστερού ποδιού) δεν μπόρεσε, ωστόσο, να συμπεριληφθεί στα πλάνα του Σούλη Μαρκόπουλου. Προσπάθησαν περισσότερο στην αναμέτρηση κόντρα στο σύνολο του Νίκου Βετούλα οι Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς (17π. 5 ριμπ.), Γκάρι Τάλτον (16π., 4 ασ., 2 κλ).

Νίκη για τον Προμηθέα Πατρών επί του Κολοσσού Ρόδου

Ο Κολοσσός Ρόδου άγγιξε την υπέρβαση στην Πάτρα, αλλά ο Προμηθέας κατάφερε να πάρει τη νίκη στο... νήμα και να βελτιώσει σε 3-1 το ρεκόρ του. Οι Αχαιοί υπερασπίστηκαν την έδρα τους με 81-80, για την 4η αγωνιστική, υποχρεώνοντας παράλληλα τους μαχητικότατους «θαλασσί» στην τρίτη εφετινή τους ήττα. Ο Κολοσσός Ρόδου βρέθηκε στο 32΄ στο +5 (63-68), αλλά δύο κολλητά τρίποντα του Προμηθέας (Αγραβάνης, Μπαμπ) επανέφεραν την τάξη για την ομάδα του Μάκη Γιατρά (69-68), η οποία δύο λεπτά πριν από τη λήξη έδειξε ότι είχε «σφραγίσει» την επιτυχία (78-70). Μπρέιζελτον και Τζάκσον, όμως, είχαν διαφορετική άποψη για τον Κολοσσό, μειώνοντας σε απόσταση αναπνοής τη διαφορά στα 26΄΄ για τη λήξη (78-77). Με 1/2 βολές του Χαλ οι Αχαιοί έμειναν σε απόσταση (79-77), ο Μπρέιζελτον αστόχησε στο τρίποντο της ανατροπής, για να καθαρίσει την υπόθεση νίκη ο Μπαμπ με 2/2 βολές (81-77 στα 7΄΄). Κορυφαίος των νικητών, που τα έσπασαν από τα 6.75 (7/24) και τη γραμμή των ελευθέρων βολών (22/32), ο Μπαμπ με 22 πόντους, ενώ από τον Κολοσσό ξεχώρισε ο Τζάκσον, επίσης με 22.

Το... χαβά του ο Ηρακλής

Ένα δεκάλεπτο υπόθεση ήταν για τον Ηρακλή η επίτευξη της τρίτης νίκης του στο πρωτάθλημα, αλλά και του πρώτου εφετινού «διπλού». Ο «Γηραιός» πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Λάρισας με 87-74, βελτιώνοντας σε 3-1 το ρεκόρ του και υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στην τρίτη απώλεια. Ο Ηρακλής κρατούσε το προβάδισμα από το πρώτο τζάμπολ, αλλά στον... επίλογο της αναμέτρησης επεφύλασσε ένα επιμέρους σκορ 9-21, με το οποίο βρέθηκε στο 37΄ στο +13 (68-81), «σφραγίζοντας» το «διπλό». Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Γκάρετ με 15 πόντους, ενώ από τη Λάρισα ξεχώρισε ο Ρέινολντς με 23.

Νίκη στο φινάλε για Πανιώνιο

Με τρίποντο του Πάσαλιτς στο 1’’ πριν τη λήξη, ο Πανιώνιος νίκησε 70-67 το Ρέθυμνο στο Παλαιό Φάληρο και πήρε την πρώτη του νίκη, αφήνοντας τους Κρητικούς χωρίς καμία. Ο Πανιώνιος βρέθηκε στο -11 στην τρίτη περίοδο και στο -8 στην τέταρτη έκανε επιμέρους σκορ και έφτασε στην τελική επικράτηση σε ένα φινάλε θρίλερ. Πρωταγωνιστές για τους «κυανέρυθρους» ήταν οι Σάμιουελς με 22 και Λαμπρόπουλος με 20 πόντους. Για τους Κρητικούς, ξεχώρισαν οι Φράνκαμπ με 17 και Χάρις με 14 πόντους.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share