Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συγκλονίζει ο Αμερικανός άσος του Παναθηναϊκού: ''Βρήκα νεκρό τον αλκοολικό πατέρα μου!''

''Εκλιπαρούσε για βοήθεια''

21 Οκτωβρίου 2019 22:27
Συγκλονίζει ο Αμερικανός άσος του Παναθηναϊκού: ''Βρήκα νεκρό τον αλκοολικό πατέρα μου!''

Συγκλονίζει ο Αμερικανός άσος του Παναθηναϊκού με την εξομολόγηση για τον νεκρό πατέρα του!

Μια ιστορία μεγαλύτερη από το μπάσκετ. Ένα δράμα που άλλαξε για πάντα ένα παιδί. Ο Τζέικομπ Ουάιλι ανοίγεται στο SDNA, σε μια συνέντευξη μακριά από το παρκέ. Δείτε ακόμα: Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού του Κριστιάνο Ρονάλντο: «Το DNA ήταν δικό του!»
«Η εκτόξευση έρχεται από τα αγκάθια: Ο Ουάιλι και η ιστορία της ζωής του». Αυτός ήταν ο τίτλος του αφιερώματος του sdna.gr, όταν ο Αμερικανός ψηλός πλησίαζε στο «τριφύλλι» το καλοκαίρι του 2019, ως επιλογή του Ρικ Πιτίνο. Η συγκλονιστική ιστορία ζωής του είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο συγκεκριμένο κείμενο.

Ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Μεγάλωσε με την μητέρα του, η οποία δούλευε όλη μέρα για να προσέχει την οικογένειά της. Ο πατέρας του ήταν απών. Έπασχε από αλκοολισμό. Δέκα χρόνια μετά ο Ουάιλι συνειδητοποιεί πως ήταν ένας άνθρωπος που εκλιπαρούσε για βοήθεια, που «ούρλιαζε» ότι τη χρειάζεται. Εκείνος, όμως, ήταν παιδί και δεν μπορούσε να του τη δώσει. Δεν ήξερε...

Το κουβάρι της ζωής του σέντερ του Αργύρη Πεδουλάκη ξετυλίγεται μέσα στα... αγκάθια, με την μία ιστορία να διαδέχεται την άλλη. Δύσκολη γειτονιά, φίλοι που γύρισαν την πλάτη στην «απλή ζωή» και στράφηκαν σε παράνομες δραστηριότητες. Αντιξόοτητες. Μια ασταμάτητη μάχη τόσο με τον ίδιο του τον εαυτό, όσο και με όλους όσοι ήταν γύρω του. Εσωτερική και εξωτερική πάλη.

Το αποκορύφωμα του δράματος ήρθε στα 15, στον ορισμό της φράσης «τραγικό συμβάν». Η εφηβεία του Ουάιλι δεν ήταν σαν των άλλων παιδιών. Μια μέρα πήγε στο σπίτι του πατέρα του, για να μιλήσει μαζί του και να φτιάξουν τη σχέση τους. Άνοιξε την πόρτα και τον βρήκε νεκρό στον καναπέ. Γροθιά στο στομάχι. Μπουνιά στο πρόσωπο. Λίγους μήνες αργότερα, η γιαγιά του «έφυγε» από τη ζωή. Η ίδια η ζωή έριχνε το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Πώς γίνεται να μην βγει κάποιος νοκ - άουτ; Πώς μπορεί να μείνει όρθιος και να παλέψει;

Ο τέλειος συνδυασμός, που κράτησε τον 25χρονο σήμερα παίκτη στο... ρινγκ της ζωής ήταν ο εξής: το μπάσκετ, η μητέρα του και η τότε κοπέλα του και νυν μαμά των παιδιών του, Μπρίτανι. Με τον καιρό ο Ουάιλι στάθηκε στα πόδια του, τα βρήκε με τον εαυτό του και τους γύρω του, προχώρησε, συγχώρησε, σκέφτηκε τι θα έπρεπε να κάνει διαφορετικά, αλλά και τι θα έλεγε σε ένα παιδί που περνάει τα ίδια σήμερα.

Πλέον αποτελεί ένα role model. Η ιστορία του είναι αυτό που λένε στις ΗΠΑ "bigger than basketball".

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share