Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χαμός! Στον «αέρα» ο τελικός του Champions League στην Κωνσταντινούπολη!

Η Ιταλία ζητά κυρώσεις κατά της Τουρκίας!

15 Οκτωβρίου 2019 11:45
Χαμός! Στον «αέρα» ο τελικός του Champions League στην Κωνσταντινούπολη!

Επιστολή στον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, έστειλε ο Ιταλός υπουργός Αθλητισμού, Βιτσέντσο Σπανταφόρα, διερωτώμενος αν είναι πρέπον να διεξαχθεί ο τελικός του Champions League στις 20 Μαΐου 2020 στην Κωνσταντινούπολη μετά την εισβολή των Τούρκων στη Συρία και τις βιαιοπραγίες τις οποίες έχει καταδικάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Champions League: Πέρασε από την Πράγα η Ντόρτμουντ, «κόλλησε» η Νάπολι στο Βέλγιο! (Video)

Όλα εξετάζονται και είναι προς συζήτηση, μάλιστα ο αντιπροέδρος UEFA της Μικέλε Ούβα σε συνέντευξή του στο ‘Radio Anch’io Sport’ είχε τονίσει προς η μη διεξαγωγή ενός τελικού αποτελεί πράξη αλλά όλα είναι προς συζήτηση, ενώ ο πρόεδρος Τσέφεριν είχε πει πως θα αξιολογήσουν την κατάσταση.

Ο Ούβα, σε συνέντευξή του σχολίασε επίσης και τον τουρκικό χαιρετισμό.

«Οι πολιτικές συγκυρίες δεν είναι και οι καλύτερες και μολονότι υπάρχει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στην πολιτική και τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να προσποιείται πως δεν συμβαίνει τίποτε σε σχέση με όλα όσα διαδραματίζονται. Ομοσπονδίες, παίκτες και προπονητές υπόκεινται σε επακριβείς κανονισμούς και η παραβίασή τους επισύρει επιπλέον έρευνες και ίσως και ποινές. Ο αθλητισμός και ιδίως το ποδόσφαιρο έχει μία παγκόσμια προβολή στα μέσα ενημέρωσης και δεν μπορεί να δίνει σαφή μηνύματα πολιτικής φύσης. Ορισμένες χειρονομίες θα πρέπει να καταδικάζονται».

Champions League: Νίκη με ανατροπή για την Μπαρτσελόνα! Παιχνιδάρα με επτά γκολ στο «Άνφιλντ»! (Video)

Νίκη με ανατροπή για την Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ίντερ με 2-1, στο πιο δυνατό ματς της βραδιάς στο Champions League. Champions League: Πέρασε από την Πράγα η Ντόρτμουντ, «κόλλησε» η Νάπολι στο Βέλγιο! (Video)

Στην Βαρκελώνη ο Λουίς Σουάρες έβαλε 2 γκολ και... απάντησε στο 0-1 της ομάδας του Μιλάνου και αυτό ήταν το πρώτο «τρίποντο» στον όμιλο για τους «μπλαουγκράνα».

Δύσκολη νίκη με 4-3 πήρε η Λίβερπουλ κόντρα στην αρκετά καλή φέτος Σάλτσμπουργκ. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης προηγήθηκε με 3-0, αλλά η αυστριακή ισοφάρισε σε 3-3 και τελικά τη νίκη έδωσε το γκολ του Σαλάχ.

O εντυπωσιακός Αγιαξ έκανε το 2Χ2 με το 0-3 μέσα στην Βαλένθια, ενώ η Τσέλσι έκανε διπλό 1-2 μέσα στην Γαλλία επί της Λιλ. Η Λιόν κέρδισε μέσα στην Γερμανία την Λειψία, ενώ η Ζενίτ κέρδισε άνετα την απογοητευτική φέτος Μπενφίκα.

Αναλυτικά τα αποψινά αποτελέσματα του Champions League

5ος όμιλος

  • Λίβερπουλ-Σάλτσμπουργκ 4-3 (9' Μανέ, 25' Ρόμπερτσον, 36', 69' Σαλάχ - 39' Χβανγκ, 56' Μιναμίνο, 60' Χάαλαντ)

  • Γκενκ-Νάπολι 0-0

Η βαθμολογία

Νάπολι 4
Λίβερπουλ 3
Σάλτσμπουργκ 3
Γκενκ 1

6ος όμιλος

  • Μπαρτσελόνα-Ίντερ 2-1 (58', 84' Σουάρες - 3' Μαρτίνες)

  • Σλάβια Πράγας-Ντόρτμουντ 0-2 (35', 89' Χακίμι)

Η βαθμολογία

Μπαρτσελόνα 4
Ντόρτμουντ 4
Ιντερ 1
Σλάβια Πράγας 1

7ος όμιλος

  • Λειψία-Λιόν 0-2 (11' Ντεπάι, 65' Τεριέρ)

  • Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Μπενφίκα 3-1 (22' Τζούμπα, 70' αυτ. Ντίας, 78' Αζμούν-85' Τομάς)

Η βαθμολογία

Λειψία 3
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 4
Λιόν 4
Μπενφίκα 0

8ος όμιλος

  • Βαλένθια-Άγιαξ 0-3 (8' Ζίγεχ, 34' Πρόμες, 67' Ντε Μπέεκ)

  • Λιλ-Τσέλσι 1-2 (33' Οσίμεν - 22' Αμπραάμ, 78' Γουίλιαν)

Η βαθμολογία

Αγιαξ 6
Τσέλσι 3,
Βαλένθια 3
Λιλ 0

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share