Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Προκριματικά EURO 2020: Η Τουρκία πήρε ισοπαλία στο Παρίσι και η Ουκρανία προκρίθηκε στα τελικά! (Video)

Δείτε όλα τα γκολ!

15 Οκτωβρίου 2019 07:59
Προκριματικά EURO 2020: Η Τουρκία πήρε ισοπαλία στο Παρίσι και η Ουκρανία προκρίθηκε στα τελικά! (Video)

Η Τουρκία κατάφερε και πήρε την ισοπαλία με 1-1 στο Παρίσι από την Γαλλία, για τα προκριματικά του EURO 2020. Προκριματικά Euro 2020: «Ντόρτια» στο Σαν Μαρίνο η Κύπρος! «Γκέλα» της Κροατίας στο Αζερμπαϊτζάν, «τρένο» το Βέλγιο, επέστρεψε στις νίκες η Γερμανία! (Video)

Σε ένα ματς με έντονες πολιτικές προεκτάσεις οι Τούρκοι πήραν την ισοπαλία, κυρίως χάρη στην έξοχη εμφάνιση του τερματοφύλακα της Μπασακσεχίρ, Μερτ Γκινόκ που έκανε καίριες επεμβάσεις και εξαιτίας του Αϊχάν, που πέντε λεπτά μετά το γκολ του Ζιρού, βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει με κεφαλιά και δώσει τον βαθμό στην ομάδα του. Τουρκία και Γαλλία έχουν από 19 πόντους, όμως στην ισοβαθμία οι πρώτοι υπερτερούν.

Στο «Σταντ Ντε Φρανς» υπολογίζεται πως βρέθηκαν διάσπαρτοι μέσα στο γήπεδο πάνω από 30.000 Τούρκοι οπαδοί (έγινε λόγος ακόμα και για 40.000). Αποδοκιμασίες δεν υπήρξαν από μεριάς τους όταν ακούστηκε η «Μασσαλιώτιδα», αλλά την στιγμή της ανάκρουσης του τουρκικού ύμνου, οι Τούρκοι φίλαθλοι χαιρέτησαν στρατιωτικά.

Η Ουκρανία κέρδισε 2-1 την Πορτογαλία και πέρασε για τρίτη σερί φορά στα τελικά του EURO 2020 το προσεχές καλοκαίρι. Το γκολ για τους Πορτογάλους έβαλε ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ήταν το 700ο τέρμα στην καριέρα του. Ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης έμεινε η Σερβία, που απέδρασε με το διπλό (1-2) από τη Λιθουανία χάρη σε δύο γκολ του Μίτροβιτς και πλησίασε στη 2η θέση. Η Αγγλία πέρασε με θρίαμβο από την Βουλγαρία με το εντυπωσιακό 0-6, ενώ με το επιβλητικό 0-4 κέρδισε η Αλβανία μέσα στη Μολδαβία.

Τα αποψινά αποτελέσματα των προκριματικών του EURO 2020:

  • Βουλγαρία-Αγγλία 0-6 (7' Ράσφορντ, 20' 32' Μπάρκλεϊ, 45+3' 69' Στέρλινγκ, 85' Κέιν)

  • Κόσοβο-Μαυροβούνιο 2-0 (10' Ραχμάνι, 35' Μουρίκι)

Η βαθμολογία του ομίλου:
1. Αγγλία (26-6) 15
2. Τσεχία (11-9) 12
3. Κόσοβο (12-10) 11
4. Μαυροβούνιο (3-15) 3
5. Βουλγαρία (5-17) 3

  • Λιθουανία-Σερβία 1-2 (79' Καζλάουσκας / 49' 53' Μίτροβιτς)

  • Ουκρανία-Πορτογαλία 2-1 (6' Γιάρεμτσουκ, 27' Γιαρμολένκο / 72' πεν. Ρονάλντο)

Η βαθμολογία του ομίλου:
Ουκρανία 19 (15-2)
Πορτογαλία 11 (14-5)
Σερβία 10 (12-13)
Λουξεμβούργο 4 (5-11)
Λιθουανία 1 (5-19)

  • Γαλλία-Τουρκία 1-1 (76' Ζιρού / 82' Αϊχάν)

  • Ισλανδία-Ανδόρρα 2-0 (38' Σίγκουρντσον, 65' Σίγκθορσον)

  • Μολδαβία-Αλβανία 0-4 (22' Τσικαλέσι, 34' Μπάρε, 40' Τράσι, 90' Μανάι)

Euro 2020: Εθνική κατάντια! (video)

Το έκανε και αυτό η Εθνική. Παρότι προηγήθηκε με τον Μασούρα, δεν τελείωσε το ματς και έδωσε την ευκαιρία στο Λιχτενστάιν να σκοράρει για πρώτη φορά στα προκριματικά και να πάρει τον βαθμό (1-1).

Το έκανε και αυτό η Εθνική!

Παρότι προηγήθηκε με τον Μασούρα και είχε φάσεις να τελειώσει το ματς, η «γαλανόλευκη» δεν το έκανε και το πλήρωσε. Στην μοναδική φορά που πέρασε το κέντρο στο δεύτερο ημίχρονο το αδύναμο Λιχτενστάιν, σκόραρε με τον Σαλάνοβιτς σε κόντρα-επίθεση και με το πρώτο του γκολ στα προκριματικά, πήρε τον πρώτο του βαθμό στον όμιλο (1-1)

Κακή ξανά η Ελλάδα, χωρίς όρεξη οι περισσότεροι παίκτες της έδειξαν να αντιμετωπίζουν το ματς σαν «αγγαρεία», δεν ήταν σοβαροί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και την... πάτησαν! Αγνοεί την νίκη από την πρώτη αγωνιστική και το πρώτο ματς με το Λιχτενστάιν η Εθνική, στους πέντε βαθμούς μόλις στον όμιλο καθώς μετράει πέντε σερί ματς χωρίς τρίποντο.

Κάπως έτσι, ούτε το δεύτερο ματς του Γιόσεπ Φαν’τ Σιπ στον πάγκο της Εθνικής δεν ήταν νικηφόρο, ωστόσο δεν χρειάζεται προπονητής για να νικήσεις το Λιχτενστάιν! Η Ελλαδα είναι άρρωστη βαριά, δεν έχει πλέον την νοοτροπία του νικητή αλλά ούτε τον τρόπο να πάρει αυτό που θέλει στο γήπεδο και της κάνουν τα τελευταία χρόνια... πλάκα ομάδες όπως τα Νησιά Φερόε και το Λιχτενστάιν.

Ο Μασούρας που σκόραρε και το μοναδικό γκολ ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ελλάδας, με τους Κουλούρη, Βρουσάι να το παλεύουν αρκετά. Καλή και η αμυντική τετράδα αλλά δεν χρειάστηκε καθόλου, παρά μόνο στη φάση του τέρματος των φιλοξενούμενων που με μία μπαλιά εκτεθήκανε και κατάφεραν να δεχθούν γκολ με μία μόνο... ευκαιρία!

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:
Αρμενία – Βοσνία 4-2
(3’, 66’ Μκιταριάν, 77’ Χαμπαρτζουμιάν, 90’+5’ αυτ. Λόντσαρ – 13’ Τζέκο, 70’ Γκόγιακ)

Ελλάδα-Λιχτενστάιν 1-1
(33’ Μασούρας - 85’ Σαλάνοβιτς)

Φινλανδία – Ιταλία 1-2
(71’ πεν. Πούκι - 58’ Ιμόμπιλε, 78’ πεν. Ζορζίνιο)

Η βαθμολογία:
1. Ιταλία 18 (18-3)
2. Φινλανδία 12 (8-4)
3. Αρμενία 9 (12-11)
4. Βοσνία 7 (12-11)
5. Ελλάδα 5 (7-10)
6. Λιχτενστάιν 1 (1-19)

Η επόμενη (7η) αγωνιστική (12/08):
Βοσνία-Φινλανδία (19:00)
Ιταλία-Ελλάδα (21:45)
Λιχτενστάιν-Αρμενία (21:45)

Το ματς

Ο Φαν’τ Σιπ προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το περασμένο ματς, αφήνοντας στον πάγκο τους Σταφυλίδη, Τοροσίδη, Κουρμπέλη και Κολοβό. Μια απόφαση που έμοιαζε λογική καθώς οι τέσσερις παραπάνω δεν ήταν θετικοί στο προηγούμενο ματς και στις θέσεις τους χρησιμοποίησε τους Μπακάκη, Τσιμίκα, Σάμαρη και Φετφατζίδη. Η Ελλάδα είχε τον έλεγχο στο ξεκίνημα και την κατοχή, αλλά έμοιαζε... άνευρη. Τα λεπτά περνούσαν χωρις να δημιουργηθεί κάποια καλή φάση και δημιουργικά η Εθνική ήταν κακή.

Μετά το 25λεπτο οι παίκτες του Φαν’τ Σιπ άρχισαν να ανεβάζουν στροφές, βρήκαν το γκολ με τον Μασούρα στο 33ο λεπτό αλλά είδαν τον σκόρερ με μια απερίσκεπτη ενέργεια να «κιτρινίζεται» τέσσερα λεπτά αργότερα και να μην υπολογίζεται για το ματς με την Ιταλία. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, πάντως, ήταν ότι καλύτερο διέθετε η Εθνική και απείλησε ξανά με φαλτσαριστό σουτ, το οποίο «έβγαλε» εντυπωσιακά ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων, ο τερματοφάλακας, Μπούχελ.

Με μεγαλύτερη διάθεση μπήκαν στην επανάληψη οι διεθνείς μας και άγγιξαν δύο φορές το γκολ. Αρχικά, στο 47’ ο Μασούρας «σέρβιρε» στον Κουλούρη αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μανωλάς εξαπέλυσε την... ρουκέτα από τα 35 μέτρα, η οποία «τράνταξε» και αυτή το οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά δε, ο Μπούχελ έκανε νέα επέμβαση σε γυριστό του Βρουσάι. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς ο ρυθμός έπεσε, ενώ οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές και βοήθησαν να συμβεί αυτό.

Ο ρυθμός, ολοένα και περισσότερο έπεφτε και η Εθνική έδειχνε έστω και με αυτή την «χλωμή» εμφάνιση να κρατάει τη νίκη, που θα της διατηρούσε τις μαθηματικές αλλά όχι ρεαλιστικές ελπίδες για πρόκριση. Στο 85ο λεπτό, όμως, ήρθε το απόλυτο σοκ. Μετά από μπαλιά πίσω από το κέντρο, ο ταχύτατος Σαλάνοβιτς έφυγε στην πλάτη της ελληνικής άμυνας που... κοιμήθηκε, βγήκε απέναντι από τον Μπάρκα και με ψύχραιμο πλασέ τον νίκησε για το 1-1. Σκορ το οποίο παρέμεινε μέχρι το φινάλε, αφού η Ελλάδα δεν έφτιαξε ούτε υποψία φάσης και μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, δέχτηκε απολύτως δίκαια το «κράξιμο» των λιγοστών οπαδών που πήγαν στο ΟΑΚΑ.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Μπακάκης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τσιμίκας, Σάμαρης, Μπουχαλάκης (62? Ζέκα), Φετφατζίδης (68? Παυλίδης), Βρουσάι, Μασούρας (86' Γιαννούλης), Κουλούρης.

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ: Μπ. Μπίχελ- Ρεχστάινερ (82? Χόφερ), Μάλιν, Κάουφμαν, Γκέπελ, Μ. Μπίχελ, Βίζερ, Χάσλερ, Μέιερ (64? Μπραντλ), Σαλάνοβιτς, Γκούμπσερ (55? Γιλντίζ).

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share