Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τελικός China Open: Δεν τα κατάφερε Τσιτσιπάς να λυγίσει τον Τιμ!

Αν και προηγήθηκε τελικά δεν τα κατάφερε!

6 Οκτωβρίου 2019 17:54
Τελικός China Open: Δεν τα κατάφερε Τσιτσιπάς να λυγίσει τον Τιμ!

Αν και προηγήθηκε με 1-0 σετ και έκανε μπρέικ στο 2-1 του 2ου σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε τελικά από τον εξαιρετικό Ντομινίκ Τιμ στον τελικό τένις του China Open!

Να σας θυμίσουμε: Σαρωτικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Πέρασε στους «4» του China Open! (Video)

Μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι, ειδικά στα δύο πρώτα σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και είχε τις ευκαιρίες του δεν τις εκμεταλλεύτηκε και ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Ντομινίκ Τιμ.

Τόσο ο Έλληνας όσο και ο Αυστριακός ήταν απίστευτοι, απλά ο Τιμ μετά την ισοφάριση του σε 1-1 εκμεταλλεύτηκε τον εκνευρισμό του Τσιτσιπά και πήρε τη νίκη.

Ο Τιμ ξεκίνησε με μπρέικ στο 1ο γκέιμ του αγώνα, αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε στο αμέσως επόμενο με τους δύο τενίστες να προσφέρουν τρομερό θέαμα και τον Τσιτσιπά να κάνει νέο μπρέικ προηγούμενος με 5-3. Ο Στέφανος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και κρατώντας το σερβίς του προηγήθηκε με 1-0 σετ.

Στο δεύτερο σετ οι δύο αθλητές συνέχισαν να χαρίζουν μοναδικές στιγμές με τον Τσιτσιπά να κάνει το μπρέικ και να προηγείται με 2-1 γκέιμ στο 2ο σετ.

Εκεί όμως ο Τιμ έδειξε χαρακτήρα, ισοφάρισε αμέσως με τον Τσιτσιπά να βγάζει εκνευρισμό στον τελευταίο πόντο και παρόλο που ισοφάρισε σε 4-4, έχασε μεγάλη ευκαιρία το 9ο γκέιμ. Εκεί όπου έκανε το 30-0, 30-40, αλλά δεν έφτασε στο μπρέικ με τον Τιμ να κάνει αυτός το μπρέικ στο επόμενο γκέιμ κερδίζοντας τον τελευταίο πόντο με τη βοήθεια του φιλέ.

Το μομέντουμ είχε αλλάξει, ο Αυστριακός έπαιζε πλέον με άλλον αέρα και μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο 5-0 (!) με τον Τσιτσιπά απλά να παίρνει ένα γκέιμ για την τιμή των όπλων.

Απίστευτη ήταν η αντίδραση των γονιών του Τσιτσιπά όταν τους είπε ότι είναι "αλκοολικός"! (Video)

Απίστευτη ήταν η αντίδραση των γονιών του Στέφανου Τσιτσιπά όταν τους είπε ότι είναι "αλκοολικός"! Τρομοκρατημένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς! (video)

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μπορεί να μην κατάφερε να έχει ανάλογη συνέχεια στην Κίνα, καθώς εγκατέλειψε το τουρνουά λόγω ασθένειας ωστόσο είχε κάθε λόγο για να γιορτάσει την επιτυχία του στο Laver Cup. Είχε λοιπόν την ευκαιρία να διασκεδάζει παρέα με τον Φέντερερ και τον Ναδάλ, πίνοντας σαμπάνια και σφηνάκια.

Στη συνέχεια πόσταρε ένα βίντεο στο Youtube λέγοντας ότι αυτές οι στιγμές θα του μείνουν αξέχαστες. Δεν υπολόγισε όμως τη μητέρα του η οποία του έκανε μια μίνι ανάκριση...

«Στέφανε, είναι αλήθεια αυτό που άκουσα και ανησυχώ τώρα; Δοκίμασες έστω και μια γουλιά αλκόολ;» φαίνεται να τον ρωτά.

«Είμαι αλκοολικός, θέλω να σας ανακοινώσω ότι έγινα αλκοολικός» απαντά ο Στέφανος με αρκετή δόση χιούμορ.

Πιο ενδιαφέρον όμως έχει ο διάλογος με τον πατέρα του που θέλησε να μάθει πως του φάνηκε μιας και ο Στέφανος δεν πίνει αλκοόλ αλλά και αν αυτό που ήπιε ήταν κοκτέιλ.

«Ήπια μισό ποτήρι. Ήταν βότκα με κόκα-κόλα. Ήταν αηδιαστικό» ακούγεται να λέει ο 20χρονος τενίστας, κάνοντας τον πατέρα του να πάρει και πάλι τον ρόλο του προπονητή αυτή τη φορά όμως για να του μάθει με τι να συνοδεύει τη βότκα του.

«Ξέρει τι είναι καλό; Βότκα με λεμόνι, η βότκα με κόκα-κόλα δεν είναι ωραία. Καλύτερο όμως από τη βότκα είναι το τζιν τόνικ με λεμόνι» λέει ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εγκατέλειψε σε τουρνουά στην Κίνα! Τι συνέβη; (Video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εγκατέλειψε σε τουρνουά στην Κίνα! Ο Έλληνας τενίστας εμφάνισε για πρώτη φορά πρόβλημα κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ όταν ζήτησε ένα ιατρικό time out.

Τη βοήθεια γιατρού χρειάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια αγώνα στο τουρνουά Zhuhai στην Κίνα καθώς παραπονέθηκε για πρόβλημα στους πνεύμονες του με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα του κόντρα στον Αντριάν Μανναρίνο.

ΑΤΡ: Παρέμεινε στην 7η θέση ο Τσιτσιπάς, στο Νο 28 έπεσε η Σάκκαρη!

Ένα φυσιοθεραπευτής από την διοργάνωση έβαλε ένα κομμάτι πάγο στο λαιμό του Τσιτσιπά ενώ κλήθηκε και γιατρός.

Ο γιατρός, μάλιστα, ακροάστηκε τον Έλληνα τενίστα με τη λέξη «πνεύμονες» να «περνάει» από το μικρόφωνο του διαιτητή.

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε τον αγώνα μέχρι το τέλος του δεύτερου σετ όταν και τελικά εγκατέλειψε.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share