Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: Με δύο αγώνες η αυλαία της 6ης αγωνιστικής! Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στη Λάρισα και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ξάνθη!

Στην Ριζούπολη παίζουν οι «πράσινοι»!

5 Οκτωβρίου 2019 14:16
Super League: Με δύο αγώνες η αυλαία της 6ης αγωνιστικής! Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στη Λάρισα και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ξάνθη!

Με δύο αγώνες ανοίγει η αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Super League. Super League: «Δώρο» στον Ολυμπιακό από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! Κερδισμένοι της 5ης αγωνιστικής οι «ερυθρόλευκοι»!

Ο πρώτος αγώνας στη Ριζούπολη ξεκινά στις 17:15 (Novasports1) με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την δεύτερη στη βαθμολογία Ξάνθη.

Ο Παναθηναϊκό θα παραταχθεί χωρίς τον Γιοάν Μολό. Ο Γάλλος μπορεί να ήταν βασικός στο ματς με τον Πανιώνιο και να σκόραρε με πέναλτι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όμως, ο Γιώργος Δώνης δεν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα που δείχνει στις προπονήσεις και τον έκοψε από την αποστολή, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατέθυνση. Εκτός είναι και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Super League: VARεσε το πρώτο τρίποντο ο Ατρόμητος! (video)

Εκτός είναι, επίσης, οι τραυματίες Μπεκ, Φάουστο και Σέχου αλλά και οι Μαυρομμάτης, Αποστολάκης, Θεοχάρης.

Αντιθέτως, στην αποστολή βρίσκεται ο Κίκο Μακέντα, ο οποίος έχει ξεπεράσει πλήρως της θλάση που τον ταλαιπώρησε. Super League: Μπλόκαρε αλλά λύγισε την Λαμία ο Ολυμπιακός!

Αναλυτικά στην αποστολή βρίσκονται οι: Διούδης, Κότσαρης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Νούνες, Πούγγουρας, Κολοβός, Δώνης, Ζαχίντ, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Μακέντα, Περέα, Καμπετσής και Βέργος.

Στις 19:30 η Λάρισα υποδέχεται την ΑΕΚ με την Ένωση να θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ ενώ η Λάρισα θέλει να συνεχίσει στα θετικά αποτελέσματα μετά την εντυπωσιακή ανατροπή με 2-3 κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Ο Νίκος Κωστένογλου ανακοίνωσε την αποστολή της ΑΕΚ από την οποία απουσιάζουν οι τραυματίες Γιακουμάκης και Κλωναρίδης. Αντιθέτως, μέσα είναι οι Σιμόες και Ολιβέιρα που έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν.

Αναλυτικά η αποστολή: Μπάρκας, Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Σβάρνας, Παουλίνιο, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Σιμόες, Ντέλετιτς, Ζεράλδες, Αλμπάνης, Μάνταλος, Σιμάο, Γαλανόπουλος, Λιβάια, Ολιβέιρα.

Από την πλευρά του Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε για τη Λάρισα τους: Κρίστινσον, Ρίστιτς, Μπράλιτς, Μπούστος, Ντάουντα, Φατιόν, Γκόικοβιτς, Κάτσε, Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς, Σεσέροβιτς, Γκόλια, Στάνκοβιτς, Ουάρντα, Χαλκιαδάκη, Ζίφκοβιτς, Καρανίκα, Μιχαήλ, Μόρα και Μπέρτο.

Super League: Πρώτο "τρίποντο" για το τριφύλλι με Ζαχίντ!

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε σήμερα ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε με 1-0 του Πανιώνιου μέσα στη Νέα Σμύρνη, το πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Super League 1.

Ο Ζαχίντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του «τριφυλλιού», καθώς ήταν εκείνος που πέτυχε το νικητήριο τέρμα -και πρώτο της ομάδας του σε κανονική ροή παιχνιδιού- στο 20ο λεπτό με πολύ ωραία εκτέλεση, ενώ έβγαλε τα στοιχεία πουν περιμένει ο Γιώργος Δώνης από αυτόν και σε άλλες περιπτώσεις! Basket League: Έδειξε τα δόντια του με το καλημέρα ο Παναθηναϊκός! (video)

Αντιθέτως, οι «κυανέρυθροι» δεν κατάφεραν, ουσιαστικά, να φανούν απειλητικοί με εξαίρεση κάποιες στατικές φάσεις, με αποτέλεσμα να παραμείνουν το -2 και την τελευταία θέση της βαθμολογίας…

Στα αξιοσημείωτα και τα δύο δοκάρια που είχε ο Παναθηναϊκός, ένα σε κάθε ημίχρονο, με τους Ινσούα στο 45’ και Μπουζούκη στο 47’ να στέκονται άτυχοι και να μην επιτρέπουν μια νίκη με πιο «καθαρό» σκορ για την ομάδα τους.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι δεν είχε πολλές «καθαρές» φάσεις, παρότι μετά τα πρώτα… αναγνωριστικά λεπτά ο ρυθμός του ανέβηκε, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά «προσεκτικές».

Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο σε γενικές γραμμές και με μπροστάρη τους τον Ζαχίντ, ο οποίος στο πρώτο 20λεπτο ήταν εκείνος που απείλησε αρχικά στο 8’ με πολύ ωραία ατομική ενέργεια και σκόραρε το πρώτο τους τέρμα σε κανονική ροή αγώνα, με… γκολάρα στο 20ο λεπτό, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα! Super League: Η ματσάρα της χρονιάς!

Ενώ στη συνέχεια, αρκέστηκαν σε διαχείριση του προβαδίσματος, με τον Ινσούα πάντως να έχει την ευκαιρία να τους δώσει προβάδισμα… ασφαλείας στο 45’, αλλά το σουτ στην κίνηση να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κότνικ…

Οι Νεοσμυρνιώτες από την πλευρά τους είχαν σημαντικά προβλήματα στην δημιουργία και την ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να απειλήσουν μόνο από κάποιες στατικές φάσεις, με σημαντικότερη αυτή του 13ου λεπτού και την αδύναμη κεφαλιά του Μανιάτη.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες του πρόλαβαν να απειλήσουν με το 0-2 τρεις φορές μέσα σε ένα πεντάλεπτο! Super League: Νικηφόρα επιστροφή για την Ξάνθη! Επικράτησε με 3-1 του Βόλου!

Όμως, το άνοιγμα της μπάλας από τον ταχύτατο Περέα το 46’, το δοκάρι και η… πλάτη του Κότνικ στο σουτ του Μπουζούκη στο επόμενο λεπτό και ξανά ο Κότνικ στο 51ο λεπτό, στην κεφαλιά του Ζαχίντ, διατήρησαν το σκορ ως είχε…

Με την ψυχολογία υπέρ του, το «τριφύλλι» συνέχισε να ελέγχει την κατάσταση, παρότι δεν μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς, για να έρθουν οι δύο κοντινές αλλαγές του Γιώργου Δώνη, προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Πανιώνιος θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση, έχοντας δύο φάσεις μέσα σε ένα τρίλεπτο, αλλά το γέμισμα του Μιλόγεβιτς πέρασε ανεκμετάλλευτο, ενώ ο Σένκεφελντ έκανε καίρια επέμβαση προ του Τσιλούλη, διώχνοντας σε κόρνερ, στο 69’ και στο 72’ αντίστοιχα!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share