Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Champions League: Πέρασε από την Πράγα η Ντόρτμουντ, «κόλλησε» η Νάπολι στο Βέλγιο! (Video)

Δείτε τα γκολ!

2 Οκτωβρίου 2019 22:53
Champions League: Πέρασε από την Πράγα η Ντόρτμουντ, «κόλλησε» η Νάπολι στο Βέλγιο! (Video)

Η Ντόρτμουντ «έφυγε» με διπλό από την Πράγα απόψε για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Champions League: Η Νάπολι «τιμώρησε» την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ! «Κόλλησαν» στο μηδέν Ντόρτμουντ-Μπάρτσελόνα! (Video)

Η γερμανική ομάδα με σκόρερ τον Χακίμι στο 35' και στο 89' πήρε το πρώτο «τρίποντο» στον όμιλο, μετά το 0-0 με την Μπαρτσελόνα στην Βαυαρία. Και έτσι έδειξε να συνέρχεται...

Την ίδια ώρα η Νάπολι μετά την νίκη της επί της Λίβερπουλ... κόλλησε στο 0-0 με την Γκενκ στο Βέλγιο. Η βελγική ομάδα στην πρεμιέρα είχε δεχθεί 6 γκολ από την αυστριακή Σάλτσμπουργκ.

Champions League: Οικογενειακό... έγκλημα στο Βελιγράδι! (video)

Champions League: Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, αλλά μετά την αποβολή του Μπενζιά (58’) κατέρρευσε και ηττήθηκε (3-1), δεχόμενος τρία γκολ σε 30'. Κακό βράδυ για Μαρτίνς και Μεριά.

Ανέτρεψε τον Ολυμπιακό ο Ερυθρός Αστέρας!

Οι Πειραιώτες γνώρισαν την ήττα με 3-1 στο «Μαρακανά», κάνοντας τραγικό τελευταίο μισάωρο στο παιχνίδι, πληρώνοντας τα λάθη που έγιναν σε όλα τα επίπεδα, με τα τρία γκολ που δέχθηκε από το 62’ μέχρι το 90+2’, αλλά και φυσικά την αποβολή του Μπενζιά (58’).

Ο Σεμέδο άνοιξε το σκορ στο 37’ με σέντρα/σουτ από τα πλάγια (φέρει ευθύνη ο Μπόργιαν) και συνολικά οι φιλοξενούμενοι έκαναν αρκετά καλό πρώτο μέρος. Τηρουμένων των αναλογιών.

Ωστόσο, στο δεύτερο κατέρρευσαν μετά το 58’, όταν και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη ο 25χρονος μέσος και… έχασαν την μπάλα, με τον Βούλιτς (μπήκε ως αλλαγή) να ισοφαρίζει με συρτό σουτ έπειτα από τραγικό διώξιμο του μοιραίου, Μεριά. Τα δύο κόρνερ του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Μάρκο Μάριν, έκαναν σοβαρή ζημιά στην ομάδα του Μάρτινς. Με τους Μιλούνοβιτς (87’) και Μποάκιε (μπήκε ως αλλαγή) να πετυχαίνουν τα γκολ.

Πέραν του «δώρου» που έκανε στην ισοφάριση ο Μεριά, κλώτσησε τρομερή ευκαιρία για το 1-2 ένα λεπτό πριν το 2-1 των γηπεδούχων.

Πλήρωσε ακριβά τις επιλογές και το εκτεταμένο ροτέισον του Μαρτίνς ο Ολυμπιακός, με τον Μπενζιά, πέραν της κόκκινης που δέχθηκε να κινείται σε ρηχά νερά, αλλά και τον Λοβερά να είναι εκτός ματς. Αμφότεροι, είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής έως τώρα στη σεζόν και προτιμήθηκαν σε παιχνίδι που «έκαιγε». Με τον Πορτογάλο να αφήνει εκτός αρχικής ενδεκάδας Ποντένσε, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε και Βαλμπουενά. Οι δύο τελευταίοι δεν έπαιξαν ούτε λεπτό!

Έτσι ξεκίνησε

Ενδεκάδα με εκπλήξεις επεφύλασσε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Σα βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, με τους Τοροσίδη, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Μπουχαλάκης, Καμαρά και Μπενζιά ήταν στον άξονα, με τους Λοβέρα και Μασούρα να πλαισιώνουν τον Γκερέρο στην επίθεση.

Το ματς

Ενθουσιασμός και γιορτή στην εξέδρα, ρεαλισμός στον αγωνιστικό χώρο από τον Ολυμπιακό. Η ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι αδελφοποιημένοι οπαδοί των δύο ομάδων, από τη μια δεν «τρόμαξε» τους φιλοξενούμενους στο ξεκίνημα και από την άλλη δεν τους… παρέσυρε. Οι παίκτες του Μαρτίνς παρουσιάστηκαν αρκετά συγκεντρωμένοι, πολύ προσηλωμένοι στο πλάνο του προπονητή (που θύμισε πολύ αυτό με Πλζεν και Μπασακσεχίρ εκτός έδρας) και κυνικοί. Έχοντας στο μυαλό τους ότι μόνο αρνητικό δεν θα ήταν ένα ισόπαλο αποτέλεσμα.

Ο Ερυθρός Αστέρας θέλησε να μπει πιο δυνατά, παίζοντας πιο παραγωγικό ποδόσφαιρο, αλλά και να απλώσει το παιχνίδι του στον αγωνιστικό χώρο. Πράγμα αρκετά λογικό και αναμενόμενο, αφού έπαιζε στην έδρα του. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει τον πρώτο του στόχο, βγάζοντας δίχως… απώλειες το πρώτο διάστημα και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Αφού, σε μια από τις λίγες φορές που βρήκε ευάλωτους τους Πειραιώτες και βγήκε στην επίθεση με καλές προϋποθέσεις ο Τομανέ έφυγε μεν στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά ήταν εκτεθειμένος. Ουσιαστικά, οι μοναδικές φάσεις που ανησύχησαν κάπως τους φιλοξενούμενους ήταν η άστοχη κεφαλιά του Ρόντιτς (31’) από κόρνερ και το γυριστό του Γιόβαντσιτς στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός (κι αυτός) είχε μεν λίγες, αλλά καλές φάσεις. Ο Γκερέρο αρχικά ζεστάθηκε με σουτ εκτός περιοχής στο 23’ και λίγο μετά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπόργιαν μετά από ωραία σέντρα του Τσιμίκα, που ξεκίνησε τη φάση με ωραία ατομική προσπάθεια από τα αριστερά. Η αντεπίθεση με Καμαρά δεν έφερε σε πρώτη φάση το επιθυμητό αποτέλεσμα, διότι ο νεαρός μέσος καθυστέρησε, αλλά η πορεία της φάσης έφερε γκολ. Ο Γιώργος Μασούρας εκτέλεσε φάουλ, ο Σεμέδο έκανε κάτι σαν γύρισμα, κάτι σαν σουτ και ο Μπόργιαν που αιφνιδιάστηκε δέχθηκε ένα φθηνό γκολ.

Όλα αυτά, όμως, συνέβησαν στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ήταν αρκετά διαφορετικό το παιχνίδι και βρήκε τον Αστέρα να κυριαρχεί στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου και να επικρατεί εν τέλει με 3-1. Οι Πειραιώτες είχαν επαφή με το ματς για περίπου ένα δεκάλεπτο. Έλεγχαν κάπως την κατάσταση, αν και πλέον οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, συνεπώς και καλύτερο ρυθμό και καλύτερη ένταση στο παιχνίδι τους. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός έβγαινε πιο αργά στις φάσεις, δεν είχε την ίδια ηρεμία και συγκέντρωση, βλέποντας, μάλιστα, τον αντίπαλο να πατάει την περιοχή του όλο και πιο συχνά. Την ώρα που ο ίδιος είχε αρχίσει να… απομακρύνεται από του Αστέρα. Το καλό τάιμινγκ φάνηκε για την ομάδα του Μικόγεβιτς με τη μεγάλη ευκαιρία του Φαν λα Πάρα στο 56’, όταν και αστόχησε μέσα από την περιοχή.

Όλα στράβωσαν στο 58’, όταν ο Μπενζιά αντίκρισε (για κλωτσιά χαμηλά) δεύτερη κίτρινη και σταδιακά χάθηκε ο έλεγχος της κατάστασης. Η ισοφάριση δεν άργησε, με τον Μεριά να κάνει ακόμη ένα «δώρο» τον τελευταίο καιρό και τον Βούλιτς να πιάνει συρτό σουτ που πέρασε κάτω από τον Τυνήσιο, για το 1-1. Ο Ολυμπιακός είχε πλέον σκοπό να προστατέψει αυτό το σκορ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν εύκολος ο στόχος του. Αφού έδειχνε να ξεμένει και από δυνάμεις από το 80’ και μετά.

Παρά ταύτα, ο Μεριά είχε τη δυνατότητα να γείρει την πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών και να... ρεφάρει για το σοβαρό λάθος του, αλλά σπατάλησε απίθανη ευκαιρία στο 86’, αστοχώντας μέσα από την περιοχή, αν και είχε την εστία… πιάτο στο γύρισμα του Ποντένσε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στα καπάκια, ο Αστέρας κέρδισε κόρνερ που εκτέλεσε ο Μάριν για το κεφάλι του πανύψηλου, Μιλούνοβιτς (87’), που υπέγραψε το 2-1. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μποάκιε σε μια παρόμοια φάση που έφτιαξε ο Γερμανός άσος και πάλι.

Ερυθρός Αστέρας (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Ντέγενεκ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς, Κάνιας (73’ Πέτροβιτς), Γιόβαντσιτς (55’ Βούλιτς), Γκαρσία, Φαν λα Πάρα (62’ Μποάκιε), Μάριν, ΤομανέΣτον πάγκο έμειναν: Πόποβιτς, Πανκόβ, Γιάντερ και Βουκάνοβιτς

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μεριά, Σεμέντο, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Καμαρά (89’ Ελ Αραμπί), Λοβέρα (61’ Ποντένσε), Μασούρας (79’ Ελαμπντελαουί), Μπενζιά, Γκερέρο

Στον πάγκο έμειναν: Αλέν, Γκιγέρμε, Βαλμπουενά, Αβραάμ Παπαδόπουλος

Γήπεδο: «Μαρακανά»

Διαιτητής: Μπενουά Μπαστιάν (Γαλλία)
Βοηθοί: Χισάμ Ζακρανί, Φρεντερίκ Χακέτ. Τέταρτος ο Αμαουρί Ντελερού
VAR: Μπενουά Μιγιό, βοηθός VAR ο Ρούντι Μπουκέ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share