Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Champions League: Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός: Κρίσιμο ματς για το ευρωπαϊκό του μέλλον!

«Ερυθρόλευκη» μάχη με φόντο τα αστέρια

1 Οκτωβρίου 2019 07:53
Champions League:  Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός: Κρίσιμο ματς για το ευρωπαϊκό του μέλλον!

Στο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη ή τουλάχιστον να μην ηττηθεί από τον γηπεδούχο Ερυθρό Αστέρα. Champions League: Στο Βελιγράδι με Γκασπάρ ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» που στην πρώτη αγωνιστική ξεδίπλωσαν τις ποδοσφαιρικές και ψυχικές αρετές τους στο χορτάρι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» επιστρέφοντας από το 0-2 κόντρα στην Τότεναμ και παίρνοντας το βαθμό της ισοπαλίας ο οποίος υπό συνθήκες μπορεί να αποδειχτεί «χρυσός» στη συνέχεια.

Για τους Σέρβους, που συμμετέχουν για δεύτερη σερί χρονιά στους ομίλους του Champions League και προέρχονται από ήττα στην πρώτη αγωνιστική, από τη Μπάγερν στο Μόναχο με 2-0, η νίκη στο συγκεκριμένο ματς είναι μονόδρομος.

Σε διαφορετική περίπτωση και κυρίως σε αυτή της ήττας, θα δυσκολέψουν πολύ τα πράγματα για την 3η θέση του ομίλου που οδηγεί στο Europa League και είναι ο ρεαλιστικός τους στόχος.

Με ισοπαλία επίσης θα είναι πιθανώς υποχρεωμένοι να ψάξουν τη νίκη την τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο, αν Τότεναμ και Μπάγερν επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί στον όμιλο έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση μέχρι τότε.

Το ματς φυσικά έχει ιδιατερότητες λόγω των αδελφικών σχέσεων που διατηρούν οι οργανωμένοι οπαδοί των δύο ομάδων -οι Σέρβοι υποδέχτηκαν εξαιρετικά θερμά του οπαδούς του Ολυμπιακού μαζί με τους οποίους ετοιμάζονται να στήσουν ένα μεγάλο πάρτι αύριο στις κερκίδες του γηπέδου - αλλά και οι ίδιοι οι σύλλογοι σε πολλά επίπεδα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς και ο ομόλογός του του Ερυθροού Αστέρα, Βλάνταν Μιλόγεβιτς ταυτίστηκαν στις απόψεις τους πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Συγκεκριμένα ξεκαθάρισαν στη συνέντευξη Τύπου πως ναι μεν σέβονται την παραδοσιακή φιλία των δύο πλευρών αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλουν οι παίκτες τους να επηρεάζονται από το γιορτινό κλίμα στις εξέδρες καθώς ως μόνο στόχο πρέπει να έχουν τη νίκη. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Γκερέρο και του Κάνιας από την πλευρά των παικτών.

Ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται πως δεν θα αλλάξει πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με τα άλλα ευρωπαϊκά ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα του καθώς ο Γιασίν Μεριά ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που ένιωθε και δεν τίθεται ζήτημα χρησιμοποίησης του Μπα στο κέντρο της άμυνας. Καμαρά και Ελ Αραμπί που έβαλαν... δύσκολα στον τεχνικό επιτελείο τελικά θα μείνουν στον πάγκο.

Επικρατέστερη ενδεκάδα λοιπόν είναι η εξής: O Σα θα είναι ο πορτιέρο, Σεμέδο και Μεριά οι δύο στόπερ, Ομάρ δεξιά και Τσιμίκας αριστερά και κέντρο με Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε και Βαλμπουενά. Άκρα με Ποντένσε και Μασούρα και μπροστά ο Γκερέρο.

Το κλίμα στη σέρβικη ομάδα είναι περίεργο καθώς μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος όπου συγκατοικέι με την Μπάκα Τοπόλα με 24 βαθμούς έχοντας κι ένα ματς λιγότερο αλλά η ήττα από την «αιώνια» αντίπαλο Παρτιζάν πριν δύο εβδομάδες έφερε τριγμούς και μουρμούρα. Υπήρξε μάλιστα τιμωρία των παίκτών με πρόστιμο από τη διοίκηση.

«Ποτέ δεν έκανα υποσχέσεις. Δεν ξέρω γιατί συνεχώς αναφέρεται ότι παίζουμε άσχημα. Αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι σημαντικό να προετοιμαστώ καλά. Θα προσπαθήσω μόνο να είμαι συγκεντρωμένος. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα και τους παίκτες.

«Αυτό είναι το πρώτο μας παιχνίδι μπροστά στο κοινό μας εναντίον ενός αξιόλογου αντιπάλου. Όπως και πέρυσι, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, με τη διαφορά ότι τώρα είμαστε πολύ πιο έμπειροι».

Ο Σέρβος φαίνεται να έχει κατασταλάξει στους 11 που θα χρησιμοποιήσει αύριο. O αρχηγός Μπόργιαν θα είναι κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα στα δύο άκρα θα είναι οι Γκόμπελιτς και Ρόντιτς και στο κέντρο οι Ντέγκενεκ και Μιλούνοβιτς. Κέντρο με Βούλιτς - Κάνιας και επιτελικός ο Μάριν, που είναι επίσης εκ των αρχηγών του Ερ. Αστέρα. Στα δύο άκρα οι Λα Πάρα και Ματέο Γκαρσία, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και θα δώσει κανονικά το παρών και στην κορυφή της επίθεσης ο Μποάκι.

Ο Μιλόγεβιτς έχει στο πλάνο του να βάλει κυρίως τον Ρόντιτς πάνω στον Ποντένσε ενώ υπολογίζει πολύ και τους Βαλμπουενά - Γκιγιέρμε. Ο... Βαλμπουενά του Ερυθρού Αστέρα προφανώς και είναι ο, πρώην «ερυθρόλευκος» Μάρκο Μάριν, ενώ από τον άξονά θα περιμένει πολλά από τον Βούλιτς.

Υπεθυμίζεται ότι αυτό θα είναι το πρώτο επίσημο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων, καθώς έχουν προηγηθεί 12 φιλικά. Στα δύο που έχουν διεξαχθεί στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός μετράει μία ήττα και μία ισοπαλία ενώ όσον αφορά την επίσημη προϊστορία των ελληνικών ομάδων με τον Ερυθρό Αστέρα εκτός έδρας, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν επισκεφτεί το «Μαρακανά» συνολικά πέντε φορές και έχουν μετρήσει ισάριθμες ήττες.

Ολυμπιακός: Επέστρεψε ο Τσόρι! Ποια θέση ανέλαβε;

Μία φήμη που ακουγόταν αρκετές εβδομάδες επιβεβαιώθηκε, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τσόρι Ντομίνγκες επέστρεψε στον Ολυμπιακό.

Ο Αργεντινός, που ανέλαβε μέλος του τμήματος σκάουτινγκ με εξειδίκευση στη Λατινική Αμερική, αναμένεται να έχει ως έδρα τη Μαδρίτη, αλλά θα βρίσκεται σε επαφή με Ελλάδα και Αργεντινή, καθώς θα ταξιδεύει συχνά σε Αθήνα και Μπουένος Άιρες. Μαχητής o Ολυμπιακός άγγιξε την ανατροπή θρίαμβο!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share