Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 3-1! Η ανατροπή και η 2η θέση!

Εντυπωσιακό come-back του ΟΦΗ!

29 Σεπτεμβρίου 2019 17:22
Super League: ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 3-1! Η ανατροπή και η 2η θέση!

Ο ΟΦΗ βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά γύρισε το ματς απέναντι στον Αστέρα (3-1) της Super League, φτάνοντας στην τρίτη νίκη το και μετράει δέκα βαθμούς. Στους τρεις έμειναν οι Αρκάδες, αποβολή για τον Ιγκλέσιας.

Ο εντυπωσιακός ΟΦΗ έκανε come-back στο σκορ της αναμέτρησης, come-back στις νίκες και συνεχίζει ν' αποδεικνύει πως μάλλον δεν είναι τυχαία η εικόνα που παρουσιάζει στο φετινό πρωτάθλημα. Με το τελικό 3-1 έφτασε στους 10 βαθμούς, όσους είχε τον... Δεκέμβρη την περασμένη αγωνιστική περίοδο! Σοκ: Αυτοκτόνησε πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης!

Ο Αστέρας, αν και προηγήθηκε στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», είδε τον Ιγκλέσιας ν' αποβάλλεται με δυο κίτρινες στο 60' και ήρθε η κατηφόρα για τους Αρκάδες...

Ο ΟΦΗ (4-3-3) παρουσιάστηκε με τον Σωτηρίου στα γκολπόστ και τους Μαρινάκη, Γιαννούλη, Νάστο και Κοροβέση στα μετόπισθεν. Ο Νέιρα είχε τον Μεγιάδο για παρτενέρ στο χώρο του κέντρου, μπροστά τους ήταν ο Βαζ, αριστερά κινήθηκε ο Σεμέντο, δεξιά ο Τσιλιανίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Φιγκεϊρέδο.

Οι Αρκάδες στο δικό τους 4-3-3 που παρουσίασαν στον αγωνιστικό χώρο αλλάζοντας τη διάταξή τους σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, είχαν τον Παπαδόπουλο κάτω απ' τα δοκάρια και την αμυντική τετράδα των Κώτσιρα, Πασαλίδη, Βαλιέντε και Μαρτίνες. Ο Ιγκλέσιας στα χαφ είχε βοήθειες από τους Μουνάφο και Καπίγια, ενώ, ο Μαρκ Φερνάντες μπροστά (σε ρόλο μεσοεπιθετικού που φάνηκε να έχει καθήκοντα... σκοραρίσματος) είχε τον Λουίζ Φερνάντες αριστερά και τον Ριέρα δεξιά του.

Το ματς:

Ο ΟΦΗ θέλησε να αιφνιδιάσει και να μη χάσει ούτε δευτερόλεπτο με την έναρξη της αναμέτρησης, βγαίνοντας μπροστά και κάνοντας τον Αστέρα να χρειαστεί το χρόνο του για να πάρει τη μπάλα και να προσπαθήσει να φτιάξει το δικό του παιχνίδι. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Σεμέντο είχε δοκάρι σε ωραία ατομική ενέργεια και γύρισμα που κόντραρε, με τους Κρητικούς να εμφανίζονται φουριόζοι. Η ροή του παιχνιδιού απέκτησε κάποια ισορροπία όταν άρχισε να μπαίνει περισσότερο στο παιχνίδι ο Μαρκ Φερνάντες για τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Ισπανό να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ομάδας του.

Αρχικά στο 22' έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 22' τρυπώνοντας ανάμεσα από τους αμυντικούς για να πλασάρει και να νικηθεί από τον Σωτηρίου, ενώ στο 28ο λεπτό δοκίμασε ένα μονοκόματο δεξί που έφυγε λίγο άουτ. Οι Αρκάδες επέλεξαν να πρεσάρουν ψηλά κατά διαστήματα για να προβληματίσουν τους γηπεδούχους στον τρόπο με τον οποίο θ' αναπτύσσονταν στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο, στο 36' ήρθε τρομερή διπλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Φιγκεϊρέδο είχε κεφαλιά στο δοκάρι και εν συνεχεία ο Νέιρα δεν μπόρεσε να σκοράρει, με τον Παπαδόπουλο να του κλείνει το χώρο και να διώχνει.

Το παιχνίδι πραγματικά πήρε... φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο! Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε στο 51ο λεπτό με τον Φιγκεϊρέδο που έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Κρητικών να γράψει το 1-0, όμως όλα θα έρχονταν τούμπα πολύ γρήγορα και ο ΟΦΗ θα έβλεπε τη μια θετική εξέλιξη πίσω απ' την άλλη, για να φτάσει στην ανατροπή και τη νίκη. Το... κόλπο – γκρόσο φάνηκε τελικά πως ήταν η είσοδος του Ναμπί στον αγωνιστικό χώρο. Ο αντίκτυπος που προκάλεσε ήταν τρομερά θετικός για την ομάδα του, συνεισφέροντας στο come-back.

Αρχικά στο 55' ο Ναμπί θα έκανε το γύρισμα από αριστερά για τον Φιγκεϊρέδο που με προβολή ισοφάρισε σε 1-1, στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Ικγλέσιας θα χτυπούσε άσχημα με τον αγκώνα σε εναέρια μονομαχία τον Κοροβέση και στο 65' οι Κρητικοί θα ξεσπούσαν σε νέους πανηγυρισμούς. Ο Ναμπί συμμετείχε και σε αυτή τη φάση με τρομερή τακουνιά και ο Νεϊρα βρέθηκε σε θέση βολής έπειτα από ωραία κίνηση για να σουτάρει χαμηλά και να γράψει το 2-1 για τον ΟΦΗ. Με το γήπεδο να έχει ανοίξει αρκετά πλέον για τον ΟΦΗ από τη στιγμή που ο Αστέρας δεν επέλεξε απλά να περιμένει για να τελειώσει το ματς, ήρθε και το τελικό 3-1 με το δεξί σουτ του Σεμέντο από πλάγια αριστερά στο 88ο λεπτό.

MVP: Ποιος άλλος πέρα από τον Ναμπί; Μόλις μπήκε στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε τα πάντα, είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ, συμμετοχή στο δεύτερο με εντυπωσιακό τακούνι και σχεδόν καθάρισε μόνος του! Δίκαια ο MVP του ματς. Έχασε μεγάλη ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ στο 89'.

Στο ύψος του: Ο Σεμέντο με το γκολ του, τις κινήσεις και τη διάθεσή του, στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του. Είχε και δοκάρι στο 2ο λεπτό με ωραία ατομική ενέργεια, έχασε τετ-α-τετ στο 81' με τον Παπαδόπουλο να τον νικάει βγαίνοντας γρήγορα, αλλά στο 88' δεν συγχώρησε και σκόραρε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ιγκλέσιας δεν τα υπολόγισε σωστά και άφησε τον Αστέρα Τρίπολης με παίκτη λιγότερο στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, πηδώντας με απλωμένο αγκώνα σε εναέρια διεκδίκηση με τον Κοροβέση. Αποβλήθηκε και ήρθε η ανατροπή στο σκορ... Κακός και ο Αντζουλάς στην άμυνα των Αρκάδων.

Η γκάφα: Ενώ έχει κίτρινη κάρτα, ο Ιγκλέσιας πηδάει για κεφαλιά με το χέρι απλωμένο και χτυπάει τον αντίπαλό του κατευθείαν στο πρόσωπο... Μεγάλο λάθος από τον αρχηγό του Αστέρα.

Το στραγάλι: Δεν δυσκολεύθηκε ιδιαίτερα ο Ζαχαριάδης στην αναμέτρηση, δεν είχε φάσεις που χρειάστηκαν συζήτησης και ιδιαίτερη επικοινωνία με το VAR – πέρα από μια προς το φινάλε – και έβγαλε σωστά τις κάρτες.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Επιστροφή στις νίκες για τον ΟΦΗ με το δικό του στυλ, το επιθετικό παιχνίδι και την σωστή αντίδραση όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά και εκμετάλλευση του αριθμητικού πλεονεκτήματος. Ευχάριστη ομάδα οι Κρητικοί. Για τον Αστέρα η επιστροφή είναι ... στις κακές μέρες και τα προβλήματα, παρά την προσωρινή χαρά μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ: Σωτηρίου, Νάστος, Νέιρα, Σεμέντο, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο (88' Μάνος), Βαζ (53' Ναμπί), Μεγιάδο (71' Κουτρουμπής), Κοροβέσης
Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Μαρτίνεζ, Βαλιέντε, Πασαλίδης (53' Αντζουλάς), Καπίγια, Μουνάφο, Ριέρα (65' Μπόρχα Φερνάντεθ), Λουίζ Φερνάντεζ (75' Μπαράλες), Μαρκ Φερνάντεθ, Ιγκλέσιας

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share