Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Super League: Τεράστια Λάρισα απέδρασε από το Χαριλάου!

Απίστευτη ανατροπή!

29 Σεπτεμβρίου 2019 09:42
Super League: Τεράστια Λάρισα απέδρασε από το Χαριλάου!

Τι κι αν προηγήθηκε με 2-0 ο Άρης; H ΑΕΛ ήταν φουλ αποτελεσματική και τρομερά τυχερή (3 δοκάρια οι γηπεδούχοι) και πραγματοποίησε απίθανη ανατροπή, φεύγοντας με τη νίκη από το «Κλ. Βικελίδης» (2-3).

Την ανατροπή της... χρονιάς έκανε η ΑΕΛ κόντρα στον Άρη!

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν φουλ αποτελεσματική, είχε μπόλικη δόση τύχης (3 δοκάρια οι γηπεδούχοι) και κατάφερε να φέρει... τούμπα τον Άρη, που είχε προηγηθεί με 2-0 στο 12ο λεπτό, παίρνοντας μια τεράστια νίκη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 3-2.

Στο 12ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν βρεθεί να προηγούνται με τέρματα των Βέλεθ και Γκάμα αλλά η ΑΕΛ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα πριν βγει το ημίχρονο με δύο γκολ του Νούνιτς. Και στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μείνουν... όρθιοι χάρη στον Κρίστινσον, τα δοκάρια και την τύχη που είχαν και «χτύπησαν» με τον Ουάρντα για την απίθανη ανατροπή και την πρώτη νίκη τους στο «Κλ. Βικελίδης» από το 1993.

Στο 104’ ολοκληρώθηκε το παιχνίδι καθώς ο διαιτητής Σκουλάς είχε δώσει πέναλτι σε καθαρό χέρι του Μπούστος αλλά πήγε και εξέτασε τη φάση από το VAR και διαπίστωσε πως στο ξεκίνημα της φάσης ο Ροζ είχε κάνει επιθετικό φάουλ στον Μόρα, παίρνοντας πίσω την αρχική του απόφαση!

Έτσι ξεκίνησαν

O Απόστολος Τερζής παρέταξε τον Άρη με το κλασικό 4-2-3-1. Ο Έμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια ελέω του τραυματισμού του Κουέστα, με τους Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ στην τετράδα της άμυνας. Ματίγια και Μπα το δίδυμο στον άξονα, με τους Γκάμα, Ντιγκινί και Φετφατζίδη να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ιντέγε.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μιχάλης Γρηγορίου κατέβασε την ομάδα του με διάταξη 3-5-2. Ο Κρίστινσον στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Μιχαήλ, Μόρα και Μπράλιτς στην τριάδα των στόπερ. Στάνκοβιτς και Μπέρτος τα δύο μπακ-χαφ, με τους Κάτσε, Σεσέροβιτς και Μιλοσάβλιεβιτς να αποτελούν την τριπλέτα στον άξονα. Ουάρντα και Νούνιτς το δίδυμο στην επίθεση, με τον πρώτο να κινείται περιφερειακά και να έχει πιο ελεύθερο ρόλο.

Το ματς

Με τα... μπούνια μπήκε στο παιχνίδι ο Άρης! Η ομάδα του Απόστολου Τερζή είχε τον απόλυτο έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και κατάφερε να την μετουσιώσει σε γκολ στο 10ο λεπτό όταν ο προωθημένος Βέλεθ με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Κρίστινσον για το 1-0. Και πριν καν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Μπρούνο Γκάμα έβαλε... φωτιά στο «Κλ. Βικελίδης» αφού με κοντινό πλασέ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους (2-0). Ωστόσο, το γρήγορο και μεγάλο προβάδισμα των «κίτρινων» δεν πτόησε την ΑΕΛ και τους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου, οι οποίοι έβγαλαν αντίδραση.

Με τον Σεσέροβιτς να... κόβει και να ράβει στον άξονα, τον Ουάρντα να δημιουργεί μπελάδες στην αντίπαλη άμυνα και τον Νούνιες να «χτυπάει» δις. Αρχικά, το κακό σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς βγήκε σε... ασίστ και ο Νούνιες αφού ρόλαρε πάνω σε έναν αντίπαλό του μείωσε στο 20ο λεπτό, ενώ δώδεκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης σκόραρε ξανά με προβολή μετά το γύρισμα του Ουάρντα για το 2-2. Ο Αιγύπτιος, βέβαια, θυμήθηκε το... κακό του πρόσωπο και έκανε μια χειρονομία προς την κερκίδα αλλά στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη από τους οπαδούς του Άρη.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν άκρως... εντυπωσιακό, με τους παίκτες του Άρη να πιέζουν φουλ και να φτιάχνουν τη μία φάση μετά την άλλη. Στο 47’ το φάουλ του Ματίγια πέρασε από όλα τα σώματα και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ πέντε λεπτά μετά το σουτ του Ροζ από το γύρισμα του Κόρχουτ πέρασε... σύριζα από το δεξί δοκάρι. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού δε, ο Άρης απείλησε ξανά αλλά ο Ιντέγε δεν κατάφερε να βρει όπως ήθελε την μπάλα από την μικρή περιοχή! Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά μια... ανάσα από το γκολ αλλά αρχικά το σουτ του Ντιγκινί σταμάτησε στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια ο Ροζ από πλεονεκτική θέση κατάφερε να μην βρει στόχο!

Κάπου εκεί το ματς διακόπηκε για λίγα λεπτά καθώς ο Σεσέροβιτς έπεσε πολύ άσχημα στον αγωνιστικό χώρο και έχασε τις αισθήσεις του, «παγώνοντας» το «Κλεάνθης Βικελίδης». Λίγο αργότερα, βέβαια, ανέκτησε ευτυχώς τις αισθήσεις του, όντας καλά! Αυτός ο τραυματισμός λειτούργησε ευεργετικά για την ΑΕΛ καθώς στην μόνη φορά που πέρασε το κέντρο κέρδισε κόρνερ και ο Κάτσε... σέρβιρε στον Ουάρντα έτοιμο γκολ, με τον Αιγύπτιο να «υπογράφει» την ανατροπή με κεφαλιά από την «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας (2-3).

Ξαφνικά, ο Άρης παρότι ήταν πολύ καλύτερος, βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και καλούνταν να βρει το γκολ της ισοφάρισης! Ο Ντουάρτε στο 83’ είδε τον Κρίστινσον να του... βγάζει το σουτ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα είχαμε μια απίθανη φάση που κανείς δεν γνωρίζει πως η μπάλα δεν «κούνησε» πλεκτό! Ο Κρίστινσον έβγαλε αρχικά εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ροζ, με τον Ντιγκινί να σουτάρει τον Φατιόν να διώχνει πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια η μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να στρώνεται στον Ιντέγε, ο οποίος έπιασε νέο σουτ που σταμάτησε ξανά πάνω στον Φατιόν! Ο Άρης πίεζε φουλ, ο διαιτητής έδειξε επτά λεπτά καθυστερήσεις και οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να ελπίζουν. Ο Κρίστινσον έκανε νέα μεγάλη επέμβαση στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων σε σουτ του Κόρχουτ και δευτερόλεπτα αργότερα έγινε μια φάση που θα συζητηθεί πολύ!

Ο Σκουλάς έδειξε την άσπρη βούλα σε... διπλό χέρι του Μπούστος στη σέντρα του Ντιγκινί και τελικά πήγε να δει την φάση στο VAR. Εκεί, διαπίστωσε πως στο ξεκίνημα της φάσης ο Ροζ είχε κάνει επιθετικό φάουλ στον Μόρα και πήρε πίσω την απόφασή του, σφυρίζοντας την λήξη μετά από 14 λεπτά καθυστερήσεων!

ΑΡΗΣ (Τερζής): Έμαν, Κόρχουτ, Ροζ, Βέλεθ, Σούντγκρεν, Ματίγια, Μπα (71’ Ντουάρντε), Μπρούνο Γκάμα (62’ Λάρσον), Φετφατζίδης (77’ Μαρτίνες), Ντιγκινί, Ιντέγε.

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Σετσέροβιτς (77’ Μπαστός), Μπράλιτς, Κάτσε, Μπέρτος, Ουάρντα (90’ Γκόικοβιτς), Στάνκοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (65’ Φατιόν), Νούνιτς

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share