Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μαρία Σάκκαρη: Στους 30 καλύτερους του κόσμου!

Τι σημαίνει για εκείνη;

25 Σεπτεμβρίου 2019 14:41
Μαρία Σάκκαρη: Στους 30 καλύτερους του κόσμου!

Αποτελώντας πλέον το Νο27 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η Μαρία Σάκκαρη δεν έχει παρά να συνεχίσει αυτό ακριβώς που κάνει, να δουλεύει σκληρά, να νιώθει πως το γήπεδο του τένις είναι το σπίτι της και να παίζει πρώτα για τη χαρά του αθλήματος.

Δείτε επίσης: ΑΤΡ: Παρέμεινε στην 7η θέση ο Τσιτσιπάς, στο Νο 28 έπεσε η Σάκκαρη!

Θεωρείται μία από τις καλύτερες Ελληνίδες αθλήτριες-πρότυπα της εποχής μας καθώς, σε ηλικία μόλις 24 ετών, έχει κατακτήσει πολλά ρεκόρ καριέρας, όπως είναι η κατάταξή της στην πρώτη 30άδα του κόσμου από την ομοσπονδία γυναικείου τένις, WTA, και η συμμετοχή της σε όλα τα Grand Slam από το 2015 έως τώρα. Πως θα γινόταν, επομένως, να μην έχει ήδη συνεισφέρει στην αναβάθμιση του εγχώριου τένις, για το οποίο ενδιαφέρεται ενεργά όλο και περισσότερος κόσμος;

Όπως δηλώνει η ίδια: «Ευχαριστώ την οικογένεια μου και τους Έλληνες στην πατρίδα μου, που με στηρίζουν, που είναι μαζί μου και μου δίνουν εξτρά ενέργεια.’. Η ανέκαθεν λοιπόν υποστήριξη από την οικογένειά της και η διαρκώς αυξανόμενη αγάπη του κόσμου, όπως και οργανισμών που πιστεύουν στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια, αποτελούν τη σταθερή βάση από την οποία συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες, ανανέωσε τη συνεργασία της με την Εθνική Τράπεζα, που μετράει ήδη 3 χρόνια υποστήριξης, αποδεικνύοντας τη διαχρονική δέσμευση της Τράπεζας στη στήριξη του αθλητισμού και των αξιών του. Όπως η ίδια δήλωσε, ‘Ευχαριστώ την Εθνική Τράπεζα που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται δίπλα μου και είμαι πολύ χαρούμενη που για 4η χρονιά θα συνεχίσει να με στηρίζει στις προσπάθειές μου για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες».

Όλοι μαζί, λοιπόν, συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη μεγάλη μας τενίστρια, επόμενο στόχο της οποίας αποτελεί τώρα η συμμετοχή στο WTA Elite Trophy, όπου αγωνίζονται οι σπουδαιότερες αθλήτριες κάθε χρονιάς. Καλή επιτυχία Μαρία!

Τραυματίστηκε η Σάκκαρη και επιστρέφει από την Σεούλ!

Η γνωστή παίκτρια του τένις, Μαρία Σάκκαρη, σχεδιάζει να ακολουθήσει αποθεραπεία δύο εβδομάδων για να είναι έτοιμη στο Πεκίνο στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο τραυματισμός στον καρπό που ταλαιπωρούσε τη Μαρία Σάκκαρη από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, όταν βρέθηκε για προπονήσεις στην Ελλάδα και στο Τατόι club, κόστισε τη συμμετοχή της στο Korea Open.

Δες και αυτό: Μαρία Σάκκαρη: Τα κατάφερε με ανατροπή!

Λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη πρώτη αναμέτρηση της με τη Ρουμάνα Πατρίτσια Μαρία Τιγκ σήμερα το πρωί (17/9), η Σάκκαρη πήρε την απόφαση να αποσύρει τη συμμετοχή της.

Η Σάκκαρη κατά τη διάρκεια των προπονήσεών της στην Αθήνα ένιωθε ενοχλήσεις, αλλά ήλπιζε πως οι ημέρες που θα μεσολαβούσαν πριν από την έναρξη του Korea Open θα τη βοηθούσαν να ξεπεράσει το πρόβλημα.

Θα επιστρέψει στο Πεκίνο

Παρότι τις προηγούμενες ημέρες προπονήθηκε στη Σεούλ, οι ενοχλήσεις διατηρήθηκαν και, προκειμένου να πάθει κάποια υποτροπή, αποφάσισε να πάρει χρόνο για αποθεραπεία ώστε να είναι έτοιμη για το τουρνουά που θα γίνει στο Πεκίνο (30 Σεπτεμβρίου - 6 Οκτωβρίου). Αυτό σημαίνει πως θα αποσύρει τη συμμετοχή της και από το Wuhan Open, που είναι προγραμματισμένο για την προσεχή εβδομάδα.

Ο στόχος και η τυχερή

Σύμφωνα με το πρόγραμμά της και εφόσον όλα πάνε καλά, μετά το Πεκίνο θα αγωνιστεί στο Τianjin Open (7-13 Οκτωβρίου), ενώ ο μεγάλος στόχος της είναι η συμμετοχή της στο WTA Elite Trophy στο Zhuhai (21-27 Oκτωβρίου). Ωστόσο, για να τα καταφέρει, θα πρέπει να μπει μέσα στις 20 κορυφαίες αθλήτριες της παγκόσμιας κατάταξης. Υπενθυμίζεται πως τώρα η Σάκκαρη είναι στο Νο27 που είναι ρεκόρ καριέρας. Από την απόφαση της Σάκκαρη να αποσυρθεί ευνοήθηκε η Ντάνκα Κόβινιτς που, παρότι είχε ηττηθεί στον τελευταίο γύρο των προκριματικών, θα έχει την ευκαιρία της απέναντι στην Τιγκ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share