Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 84-74: Με πρωταγωνιστή Φριντέτ νίκησε τη Φενέρ! (Video)

Στον μικρό τελικό του 2ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

22 Σεπτεμβρίου 2019 19:27
Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 84-74: Με πρωταγωνιστή Φριντέτ νίκησε τη Φενέρ! (Video)

Αυτή τη φορά οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν μεγαλύτερη συνέπεια στην άμυνα σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και μπόρεσαν να φτάσουν σε μια... χαλαρή νίκη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε των πολλών απουσίων. Ανατριχίλα στο ΟΑΚΑ: Το συγκλονιστικό αφιέρωμα στην μνήμη του Π.Γιαννακόπουλου (Video)

Ουσιαστικά οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να... μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε μια ομάδα που δείχνει συνέπεια στα Final 4 και αυτό διότι έπαιζε χωρίς βασικότατους παίκτες όπως είναι οι Ντε Κολό, Ντατόμε, Λοβέρν, Βέσελι, ενώ για σχεδόν 27 λεπτά χωρίς και τους Κάλινιτς, Ντίξον, Ουίλιαμς.

Παρόλα αυτά ήταν ένα τεστ EuroLeague για τους «πράσινους» οι οποίοι παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι σε σχέση με την αναμέτρηση του Σαββάτου ωστόσο ήταν ολοφάνερο ότι χρειάζονται αρκετή δουλειά ακόμα μέχρι να «δέσουν» ως ομάδα. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Μακάμπι είχε να κάνει με την αμυντική λειτουργία και τα ριμπάουντ, αφού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχαν τον απόλυτο έλεγχο.

Ο Τζίμερ Φριντέτ (17 πόντοι με 5/5 τρίποντα) επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζουν όλοι, ότι εάν και εφόσον μείνει μόνος του στην περιφέρεια θα αποτελέσει... έκπληξη αν αστοχήσει και όχι αν ευστοχήσει. Ο Ντεσόν Τόμας ήταν και πάλι η σταθερή αξία (18π.) ενώ ο Νικ Καλάθης συνέχσει να ταΐζει με επιτυχία τους συμπαίκτες του. Παρόλα αυτά φάνηκε και πάλι η αδυναμία στη θέση «5» όπως επίσης και τα προβλήματα στο «πέντε εναντίον πέντε» και δη σε αυτό που είχε πει ο Πεδουλάκης από την πρώτη στιγμή. Ότι πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα στο τελευταίο κομμάτι της επίθεσης.

Το ματς

Ο Τζίμερ Φριντέτ μπήκε στο παρκέ... αφηνιασμένος και άρχισε να βλέπει το καλάθι της Φενέρμπαχτσε σαν βαρέλι αφού ξεκίνησε το ματς με 12 πόντους και 4/4 τρίποντα! Αποτέλεσμα; Το 8-13 της Φενέρμπαχτσε να γίνει 19-13 μέσα σε δύο λεπτά! Ο Αμερικανός είχε ευστοχήσει σε τρία σερί τρίποντα σε εκείνο το διάστημα και να ηγηθεί του 11-0 της ομάδας του.

Έκτοτε ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (24-21) και να μην... πτοηθεί ιδιαίτερα από το rotation του Πεδουλάκη. Ο Μπέντιλ ήταν η ευχάριστη έκπληξη για τους «πράσινους» αφού ήταν εκείνος που «έδεσε» καλύτερα τη front line και ουσιαστικά βοήθησε σημαντικά στον τομέα του αμυντικού ριμπάουντ.

Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Ίαν Βουγιούκα, ο οποίος βοήθησε και με το παραπάνω στην επίθεση κάθε φορά που η μπάλα πέρναγε από τα χέρια του.

Ο Νικ Καλάθης συνέχισε να μοιράζει ασίστ (3π., 5ριμπ., 7ασ. στο α' ημίχρονο), με τους Ντεσόν Τόμας και Ιωάννη Παπαπέτρου να παίρνουν από τον Φριντέτ την σκυτάλη σκοράρισμα. Οι «πράσινοι» ανέβασαν αισθητά την ένταση στην άμυνα στην δεύτερη περίοδο με αποτέλεσμα να δεχθούν μόλις 12 πόντους και να πάρουν και διαφορά 17 πόντων (48-31) λίγο πριν από το τέλος του α΄ μέρους.

Ένα ημίχρονο όπου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε εξαιρετικά ποσοστά με 7/13 τρίποντα και το κυρότερο; Βελτιώθηκε αισθητά στα ριμπάουντ σε σχέση με το προηγούμενο ματς (15-12) την ώρα που η ελλιπέστατη Φενέρμπαχτσε ήταν άστοχη έξω από τα 6.75 μέτρα (2/8 τρίποντα) και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την αδυναμία των «πρασίνων» στο low post με συνεχόμενες επιθέσεις μέσα από το καλάθι (12/19 δίποντα η τουρκική ομάδα στο α' μέρος εκ των οποίων 10/14 από το «ζωγραφιστό»).

Στη συνέχεια, το «τριφύλλι» πάτησε ακόμα περισσότερο το πόδι στο γκάζι στέλνοντας τον δείκτη του σκορ στο +22 (57-35) με τον Φριντέτ να συνεχίζει... απτόητος και τους Τόμας, Καλάθη να τον ακολουθούσαν. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά, αφού στη συνέχεια ο Πεδουλάκης άρχισε να ανακατεύει την τράπουλα και να δοκιμάει διάφορα σχήματα και πρόσωπα. Σε εκείνο το σημείο ο Ομπράντοβιτς αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τους Κάλινιτς, Ουίλιαμς, Ντίξον με αποτέλεσμα η Φενέρ να ανεβάσει στροφές σε άμυνα και επίθεση, να γίνει πιο ανταγωνιστική και να μειώσει την διαφορά στους 14 πόντους (63-49) με τη λήξη της 3ης περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Φενέρ προσπάθησε να βάλει δύσκολα στους «πράσινους» πιέζοντας στα 3/4 του γηπέδου αλλά ο Τόμας είχε τις λύσεις για την τελική επικράτηση του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 48-33, 63-49, 84-74

Πεδουλάκης: «Σε τρεις μήνες θα είμαστε στο 100%»

Δ. Γιαννακόπουλος: "Θα κλείσω την Θύρα 13 αν παρατηρήσω ξανά βία στο γήπεδο"

Πηγή:www.gazzetta.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share