Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Super League: Η μέρα των μεγάλων ντέρμπι σε ΟΑΚΑ και Τούμπα!

Η «καρδιά» του ελληνικού ποδοσφαίρου χτυπά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα παιχνίδια Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ - Αρης

22 Σεπτεμβρίου 2019 12:55
Super League: Η μέρα των μεγάλων ντέρμπι σε ΟΑΚΑ και Τούμπα!

Νωρίς νωρίς στη μάχη της Super League θα γίνει το πρώτο ξεκαθάρισμα. Η ημέρα είναι ξεχωριστή αφού για πρώτη φορά συμπίπτουν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη με αυτό των «αιωνίων» ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Super League: Ο Λιβάια «λύτρωσε» την ΑΕΚ! Επικράτησε 0-1 του Παναιτωλικού (Video)

Εκτός από αυτά τα μεγάλα παιχνίδια το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται με άλλα δύο ματς, το ΑΕΛ-Ξάνθη και το Λαμία-Πανιώνιος.

ΑΕΛ-Ξάνθη

Η αυλαία των αγώνων της Superleague ανοίγει με το παιχνίδι στο AEL FC Arena ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Ξάνθη (15.00 - NOVASPORTS 1). Οι γηπεδούχοι μετρούν μόλις έναν βαθμό στις πρώτες αγωνιστικές και ψάχνουν την πρώτη τους νίκη. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έχει αρκετούς «πονοκεφάλους», αφού εκτός είναι οι τραυματίες Ζίζιτς και Φιλίποβιτς, όπως και ο τιμωρημένος Ζίβκοβιτς. Γκόλιας και Χοτζαλί δεν είναι επίσης στην αποστολή για λόγους τακτικής, ενώ ο Ασούμπρε είναι ακόμη έτοιμος. Super League: "Άρρωστο" γκολ του Βέλλιου με ανάποδο ψαλίδι! (video)

Η Ξάνθη από την άλλη έχει κάνει μέχρι στιγμής το 3 στα 3 και βρίσκεται στα ψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα. Στόχος είναι ακόμη μία επιτυχία. Από την αποστολή λείπουν οι Πάμπο Ντε Λούκας και Μπαξεβανίδης, ενώ επέστρεψε μετά από σημαντικό χρονικό διάστημα ο Φασίδης.

ΠΑΟΚ-Άρης
Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα είναι το πρώτο που θα ανοίξει το «χορό» των μεγάλων αγώνων (18.30 - PAOK TV). Στην κατάμεστη Τούμπα ο ΠΑΟΚ αναζητεί ακόμη μία νίκη για να συνεχίσει με το «4 στα 4». Ο Αμπέλ Φερέιρα εκτός από τους μακροχρόνια απόντες Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα με τον Ομάρ Ελ Καντουρί να βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του Πορτογάλου. Super League: «Απόδραση» της ΑΕΚ από την Τρίπολη με 2-3! (Video)

Ο Άρης από την άλλη γνωρίζει ότι έχει δύσκολο έργο, αλλά έρχεται με τη φόρα της «τεσσάρας» κόντρα στον Παναθηναϊκό. Με επιτυχία σκαρφαλώνει περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα ενόψει της συνέχεια. Η αποστολή των «κιτρίνων» αποτελείται από 20 παίκτες. Μέσα βρίσκεται ο Τόνσο, ενώ εκτός είναι ο Μπα.

Λαμία-Πανιώνιος
Η Λαμία είναι από τις ομάδες δίχως νίκη και θα την επιδιώξει στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο (19.30 - ΕΡΤ SPORTS). Ο Σωτήρης Αντωνίου μπορεί να υπολογίζει για το παιχνίδι τον Ντάνι Μπεχαράνο, ο οποίος πρόλαβε να μπει στην αποστολή, αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Τιρόνε. Super League: Πάλι από την βούλα ο Ολυμπιακός!

Ο Πανιώνιος κατάφερε να κερδίσει από την ΑΕΛ και να μειώσει την ποινή του -6 κατά το ήμισυ. Η αποστολή του είναι δύσκολη, όμως στόχος του είναι να σβήσει την τιμωρία του για να αρχίσει να κερδίζει έδαφος. Πέρα από τους απόντες Εμμανουηλίδη και Δούμτσιο άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Ιστορικό.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
Το ντέρμπι των «αιωνίων» θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Superleague (20.30 - NOVASPORTS 1). Ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει στο σημείο μηδέν και ψάχνει αγωνιστική ανάσταση απέναντι στον Ολυμπιακό σε ένα ΟΑΚΑ που δεν θα θυμίζει ότι φιλοξενεί ένα μεγάλο ντέρμπι.

Ο Γιώργος Δώνης δεν θα έχει προβλήματα, αφού στη διάθεσή του τίθεται ο αρχηγός Δημήτρης Κουρμπέλης, όπως και οι Μπαρτ Σένκεφελντ και Ούφε Μπεκ. Ο 28χρονος αμυντικός μάλιστα δοκιμάστηκε στις προπονήσεις με τους βασικούς, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί στη βασική 11άδα.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ΟΑΚΑ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Εννέα πόντοι ήδη στη Superleague και μία μεγάλη ισοπαλία κόντρα στην Τότεναμ για το Champions League. Ο Πέδρο Μαρτίνς, ωστόσο, δεν θέλει σε καμία περίπτωση τον εφησυχασμό.

Στην αποστολή των «ερυθρολεύκων» συμπεριλήφθηκαν ο Μπενζιά με τον Λοβέρα, ενώ εκτός έμειναν ο Παπέ Αμπού Σισέ και ο Μπρούνο Γκασπάρ. Στο βασικό σχήμα αναμένεται να βρεθεί ο Ελ Αραμπί, ο Λεονάρντο Κούτρης και ο Καμαρά.

Super League: Διασυρμός για τον Παναθηναϊκό! Ο Άρης «γλέντησε» με τεσσάρα το «τριφύλλι»!

Καταιγιστικός ήταν ο Άρης στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League παίρνοντας το τρίποντο επικρατώντας με σκορ 4-0. Έσκασε η μεταγραφή: Αυτός είναι ο αμυντικός χαφ που αποκτά ο Παναθηναϊκός!

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ομάδα του Γιώργου Δώνη και με δύο τέρματα σε κάθε ημίχρονο έκανε πραγματικό πάρτι στη άμυνα των πράσινων που πλέον έχουν μονάχα ένα βαθμό στο εφετινό πρωτάθλημα.

Την αρχή έκανε ο Γιάννης Φετφατζίδης στο 19', με τον Βέλεθ στο 43' να διαμορφώνει το 2-0 όπου ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στο β' ημίχρονο στο σκηνικό δεν ανατράπηκε και ο Αρης με άλλα δύο τέρματα έφτασε στο εμφατικό 4-0. Τόσο ο Ντιγκινί στο 54', όσο και ο Μπράουν Ιντέγε δέκα λεπτά αργότερα χάρισαν μια μοναδική βραδιά σε όσους βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο «Κλ. Βικελίδης».

ΑΡΗΣ: Koυέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ (83΄Δεληζήσης), Ροζ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Ντιγκινί, Φετφατζίδης (73΄Μαντσίνι), Γκάμα (63΄Λάρσον), Ιντέγε

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης (46΄Κολοβός), Ινσούα (68΄Περέα), Γιόχανσον, Δώνης, Ζαχίντ (59΄Χατζηθεοδωρίδης), Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης, Μακέντα

Πιθανό το ενδεχόμενο για παραίτηση Δώνη

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την βαριά ήττα με 4-0 από τον Άρη, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, δεν απέκλεισε την παραίτησή του από τη θέση του.

«Η εικόνα τα λέει όλα, δεν υπάρχουν εξηγήσεις. Κρατάω όμως την ψυχραιμία μου μέχρι να μιλήσω στα αποδυτήρια στους παίκτες και να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια», ανέφερε αρχικά για να απαντήσει στη συνέχεια σε σχετική ερώτηση: «Όλα είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή, υπάρχει στη σκέψη μου ακόμη και η παραίτηση, θέλω όμως να μιλήσω πρώτα στους παίκτες μου».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share