Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Champions League: Πρεμιέρα με σπουδαίες αναμετρήσεις! Νάπολι-Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ-Μπαρτσελόνα στο μενού!

Αρχίζει η «γιορτή» του ποδοσφαίρου! Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα

17 Σεπτεμβρίου 2019 16:45
Champions League: Πρεμιέρα με σπουδαίες αναμετρήσεις! Νάπολι-Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ-Μπαρτσελόνα στο μενού!

Με οκτώ σπουδαίες αναμετρήσεις κάνει πρεμιέρα απόψε το Champions League για τη σεζόν 2019-20. Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τις τιμές των εισιτηρίων για το ματς με την Τότεναμ!

Στη μάχη ρίχνεται η κάτοχος του τροπαίου Λίβερπουλ, η οποία φιλοξενείται στο «Σαν Πάολο» από τη Νάπολι. Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο «Signal Iduna Park», ενώ η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει τη Βαλένθια στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Για το πέμπτο γκρουπ, η Λίβερπουλ αρχίζει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της από το «Σαν Πάολο» απέναντι στη Νάπολι. Ο Γιούργκεν Κλοπ, που βλέπει την ομάδα του να έχει κάνει σούπερ εκκίνηση στην Premier League, δεν θα έχει στη διάθεσή του σίγουρα τους Άλισον, Κεϊτά και Κλάιν, ενώ αμφίβολοι είναι και οι Οριγκί και Ρόμπερτσον. Μίλικ και πιθανώς Χισάι είναι οι απόντες για τον Κάρλο Αντσελότι, που θα έχει στο βασικό σχήμα τον Κώστα Μανωλά. Στο άλλο ματς του ομίλου μονομαχούν τα δύο αουτσάιντερ, Σάλτσμπουργκ και Γκενκ.

Στον έκτο όμιλο ξεχωρίζει η μάχη της Ντόρτμουντ με την Μπαρτσελόνα. Ο Λιονέλ Μέσι είναι στην αποστολή αλλά παραμένει αμφίβολο αν θα κάνει την πρώτη του φετινή εμφάνιση μετά τον τραυματισμό του. Σίγουρα εκτός είναι ο Ουμτιτί, ο Νέτο και ο Ντεμπελέ για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Για τους Βεστφαλούς ο Σουλτς είναι νοκ άουτ και ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Πίστσεκ. Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, η πρωτοπόρος της Serie A Ίντερ φιλοξενεί την Σλάβια Πράγας με μοναδικό αμφίβολο τον Λουκάκου που πονά στη μέση. Champions League: Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στους ομίλους!

Στον έβδομο όμιλο, η Λιόν υποδέχεται χωρίς απουσίες τη Ζενίτ, που ταξίδεψε στη Γαλλία χωρίς τον τραυματία Μάλκομ. Η δε Μπενφίκα με τον Βλαχοδήμο βασικό και τον Σάμαρη στον πάγκο αναμετράται με την Λειψία.

Για τον όγδοο όμιλο η Τσέλσι κοντράρεται με τη Βαλένθια. Για τους «μπλε» σημαντική απουσία είναι ο Καντέ, ενώ εκτός μάχης είναι και οι Λόφτους-Τσικ, Χάντσον-Οντόι και αμφίβολοι είναι οι Έμερσον και Ρούντιγκερ. Σολέρ και Πιτσίνι είναι οι δύο απόντες για τις «νυχτερίδες». Από την άλλη, ο Άγιαξ χωρίς τον Μπαντέ και με ερωτηματικά τους Φαν Ντε Μπέικ και Μαζράουι αντιμετωπίζει τη Λιλ.

Αναλυτικά τα σημερινά παιχνίδια του Champions League:

5ος Όμιλος

22:00 Νάπολι-Λίβερπουλ (COSMOTE SPORT 3 HD)
22:00 Σάλτσμπουργκ-Γκενκ (COSMOTE SPORT 9 HD)

6ος Όμιλος

19:55 Ίντερ-Σλάβια Πράγας (COSMOTE SPORT 4 HD)
22:00 Ντόρτμουντ-Μπαρτσελόνα (COSMOTE SPORT 2 HD)

7ος Όμιλος

19:55 Λιόν-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (COSMOTE SPORT 5 HD)
22:00 Μπενφίκα-Λειψία (COSMOTE SPORT 7 HD)

8ος Όμιλος

22:00 Άγιαξ-Λιλ (COSMOTE SPORT 8 HD)
22:00 Τσέλσι-Βαλένθια (COSMOTE SPORT 6 HD)

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι κορυφαίοι παίκτες στο Champions League!

Με θριαμβευτές της Λίβερπουλ σε κάθε θέση ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες από την UEFA για τους κορυφαίους παίκτες του Champions League της σεζόν 2018-2019. Κοίταξε στα μάτια τον «Αίαντα» ο ΠΑΟΚ!

Βέβαια, δεν έμειναν παραπονεμένοι και οι φιναλίστ της Τότεναμ, ενώ οι Ντε Γιόνγκ και Ντε Λιχτ, αν και αποχώρησαν από τον Άγιαξ, τον εκπροσωπούν περήφανα για όσα κατάφεραν, οδηγώντας το κλαμπ μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες για τους κορυφαίους του Champions League της περασμένης αγωνιστικής περιόδου:

Τερματοφύλακες:

Άλισον, Γιορίς, Τερ Στέγκεν

Αμυντικοί:

Φαν Ντάικ, Ντε Λιχτ, Αλεξάντερ – Άρνολντ

Μέσοι:

Έρικσεν, Ντε Γιόνγκ, Χέντερσον

Επιθετικοί:

Μανέ, Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο

Μία ημέρα μετά τον μεγάλο τελικό και τον θρίαμβο της Λίβερπουλ, η UEFA ανακοίνωσε την κορυφαία 20άδα της σεζόν 2018/19 του Champions League. Σε αυτήν βρίσκει κάποιος έξι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, που όπως ήταν λογικό πρωταγωνίστησε και σε αυτόν τον τομέα.

Αναλυτικά, οι δύο κορυφαίοι τερματοφύλακες ήταν ο Άλισον της Λίβερπουλ και ο Τερ Στέγκεν της Μπαρτσελόνα, στην άμυνα βρίσκονται οι Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Ντε Λιχτ (Άγιαξ), Φερτόνχεν (Τότεναμ), Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ), Ρόμπερσον (Λίβερπουλ), στο κέντρο οι Σισοκό (Τότεναμ), Ζιγές (Άγιαξ), Ντε Μπράινε (Μάντσεστερ Σίτι), Ντε Γιονγκ (Άγιαξ), Εντομπελέ (Λυόν), Βαϊνάλντουμ (Λίβερπουλ) και στην επίθεση οι Νέρες (Άγιαξ), Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι), Μέσι (Μπαρτσελόνα), Τάντιτς (Άγιαξ), Μανέ (Λίβερπουλ), Ρονάλντο (Γιουβέντους), Λούκας Μόουρα (Τότεναμ).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share