Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Davis Cup: Η Ελλάδα κατέκτησε την 3η θέση με τον Στέφανο Τσιτσιπά!

Ο αγώνας διεξήχθη στο Τατόι!

14 Σεπτεμβρίου 2019 19:55
Davis Cup: Η Ελλάδα κατέκτησε την 3η θέση με τον Στέφανο Τσιτσιπά!

Η Ελλάδα κατέκτησε την 3η θέση με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Davis Cup! Ο αγώνας διεξήχθη στο Τατόι και η Ελλάδα κερδίζοντας με 2-1 την Λετονία.

Ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε με 6-4, 6-4 τον Ρόμπερτ Στρόμπακς στον 1ο αγώνα και στον 2ο ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 6-4, 6-4 τον Μάρτινς Πότζους. Στέφανος Τσιτσιπάς: Ξέγνοιαστες στιγμές από τις διακοπές του στην Κέρκυρα!

Η Ελλάδα έφτασε έτσι στο 2-0 και εξασφάλισε τη νίκη και την 3η θέση.

Στο... τυπικό διπλό που ακολούθησε οι Καλοβελώνης/ Π. Τσιτσιπάς έχασαν με 6-4,6-0 από τους Πότζους/Στρόμπακς.

Η Ελλάδα θα παίξει στις 6-7 Μαρτίου στα πλέι οφ για την άνοδο στο Group II. Στην 1η θέση στο Τατόι ήταν η Πολωνία και στη 2η η Εσθονία.

Πλέον ο Έλληνας Πρωταθλητήςθα μεταβεί μέσα στην εβδομάδα στη Γενεύη για να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Laver Cup, στη μάχη της μικτής Ευρώπης με την μικτή κόσμου.

Εκεί θα είναι στην ίδια ομάδα με τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφα Ναδάλ και θα κληθεί μαζί με τους Φάμπιο Φονίνι, Ντομινίκ Τιμ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ να βοηθήσει την Ευρώπη να κερδίσει την μικτή κόσμου η οποία δεν έχει παίκτη του top-10.

Το Laver Cup θα διεξαχθεί στις 20-22 Σεπτεμβρίου και αυτή θα είναι η 3η έκδοση μετά από αυτές του 2017 στην Πράγα και του 2018 στο Σικάγο.

Η Ευρώπη είχε κερδίσει και το 2017 και το 2018 και θέλει να τριπλασιάσει τις νίκες της απέναντι στην ομάδα του κόσμου για την οποία θα παίξουν οι Κύργιος, Ίσνερ, Ράονιτς, Φριτζ και Σοκ.

Ο Τσιτσιπάς έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση στους αγώνες της εθνικής στο Τατόι για το Davis Cup και θέλει να συνεχίσει σε καλό ρυθμό για να τελειώσει τη σεζόν με θετικό πρόσημο και φυσικά να είναι στο ATP Finals του Λονδίνου.

Έξαλλος ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Θερμό επεισόδιο με τον Γάλλο διαιτητή! (Video)

Θερμό επεισόδιο και έντονο διάλογο με τον Γάλλο διαιτητή, είχε κατά τη διάρκεια του 4ου σετ του αγώνα του με τον Ρούμπλεβ για το US Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Τρομοκρατημένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς! (video)

Όλα ξεκίνησαν όταν ο διαιτητής ζήτησε από τον Έλληνα τενίστα να κάνει γρήγορα για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Να τονίσουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς δέχτηκε αρκετές φορές παρατηρήσεις από τον Γάλλο διαιτητή, ενώ πήρε warning τόσο για on-court coaching, όσο και για παραβίαση των 25 δευτερολέπτων, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

«Πρέπει να αλλάξω», είπε σε έντονο ύφος στον διαιτητή ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με εκείνον να του απαντάει πως ήταν πολύ αργά και πως έπρεπε το παιχνίδι να ξεκινήσει.

Αυτό έκανε τον Έλληνα τενίστα έξαλλο, με τον ίδιο να απαντάει σε έντονο ύφος απευθυνόμενος στον Γάλλο διαιτητή: «Δε με νοιάζει, κάνε ότι θες, είσαι ο χειρότερος. Για κάποιο λόγο έχεις κάτι απέναντι μου. Δεν ξέρω γιατί. Μάλλον είσαι Γάλλος και είστε όλοι περίεργοι! Δώσε μου warning, δε με νοιάζει».

Μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε λόγο για διαφορετική μεταχείριση από κάποιους διαιτητές.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share