Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μουντομπάσκετ - Πόποβιτς: "Δεν είναι ντροπή που οι ΗΠΑ έχασαν το χρυσό!"

Ποιο είναι το μήνυμα του Γκρεγκ Πόποβιτς;

14 Σεπτεμβρίου 2019 14:56
Μουντομπάσκετ - Πόποβιτς:

"Δεν είναι ντροπή που οι ΗΠΑ έχασαν το χρυσό του Μουντομπάσκετ!" δήλωσε ο κρεγκ Πόποβιτς! Ο προπονητής της Αμερικής ανέφερε αρχικά πως δεν θα κάνει τοποθέτηση και θα απαντήσει κατευθείαν σε ερωτήσεις, καθώς τα «πολλά λόγια είναι φτώχεια».

Έπειτα, είπε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020: «Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, βρίσκονται δέκα μήνες μακριά μας. Οι άλλες εθνικές δεν είναι... μυστικές, έχουν όμορφες ομάδες και καλούς προπονητές, οπότε δεν ήταν έκπληξη για εμάς το γεγονός ότι μας ανταγωνίστηκαν».

Για το αν ένιωσε «προδομένος» που 32 από τους 35 παίκτες που κάλεσε, τον αρνήθηκαν, σχολίασε: «Ήμουν ενθουσιασμένος με όλα τα παιδιά που ήρθαν και θυσιάστηκαν, με άφησαν να τους προπονήσω. Μακάρι να είχαμε έρθει ακόμη πιο κοντά στο τρόπαιο, δεν συνέβη. Δεν κατηγορώ όποιον δεν ήρθε, κάποιοι είναι τραυματίες, κάποιοι έχουν οικογένειες, όποιος ήρθε μαζί μας, ήρθε. Αυτό το γκρουπ δούλεψε πολύ σκληρά, δεν σκέφτομαι καν όσους δεν δέχθηκαν να έρθουν. Εμείς θα συνεχίσουμε, θα προπονήσουμε, θα παίξουμε, δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να αλλάξει. Είναι δύσκολες αυτές οι διοργανώσεις, κάνεις ό,τι μπορείς και αυτό είναι όλο. Κάθε εθνική ομάδα είχε κάποιους που δεν έπαιξαν».

Για το ότι η ομάδα του δεν έφτασε στο χρυσό, ενώ ήταν φαβορί, υποστήριξε: «Υπήρξαν καλύτερες ομάδες που έφτασαν μέχρι την τελική φάση. Δεν είναι δεδομένο ότι οι ΗΠΑ θα παίρνουν κάθε τουρνουά, αυτή είναι old school αντίληψη. Δεν υπάρχουν πια Dream Teams, για εμένα το να κερδίσεις το τρόπαιο είναι πιο σημαντικό από ποτέ γιατί έχουν βελτιωθεί οι πάντες, οι ομάδες, οι προπονητές, οι παίκτες. Στο παρελθόν δεν έβλεπες την ευχαρίστηση, τώρα για εμάς ήταν ευχαρίστηση κάθε αγώνας. Η Γαλλία έπαιξε καλύτερα από εμάς στο τέλος του αγώνα. Χάσαμε και προχωράμε προς τα εμπρός».

Τέλος, συμπλήρωσε: «Οι σχέσεις που έχτισα με παίκτες που δεν είχα ποτέ στις ομάδες μου ήταν το σημαντικότερο, αυτές οι σχέσεις ωρίμασαν. Όταν είσαι σε μια δύσκολη κατάσταση, μαθαίνεις καλύτερα τους ανθρώπους γύρω σου. Αυτοί έκαναν ιδιαίτερη την εμπειρία μας σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν υπήρχε φασαρία γύρω μας, παίξαμε για την πατρίδα, ο ένας για τον άλλο, για τις οικογένειές μας. Προχωράμε μπροστά. Δεν υπάρχει παιχνίδι κατηγοριών, δεν είναι ντροπή που χάσαμε το χρυσό μετάλλιο, τέτοιες συμπεριφορές είναι γελοίες και αλαζονικές. Όσοι τις έχουν, δεν σέβονται τις υπόλοιπες ομάδες σε όλο τον κόσμο και τις προσπάθειες των παικτών που ήταν φανταστικές».

Μουντομπάσκετ 2019: Με νίκη ολοκλήρωσαν την 7η παρουσιά τους οι ΗΠΑ έναντι της Πολωνίας!

Παίζοντας με ελλείψεις, οι ΗΠΑ νίκησαν 87-74 τη μαχητική Πολωνία αλλά και την… απογοήτευση, ολοκληρώνοντας στην έβδομη θέση την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Χωρίς τρεις παίκτες (Τέιτουμ, Σμαρτ και Γουόκερ) και… κίνητρο, η Team USA έκαμψε (87-74) την αντίσταση της μαχητικής Πολωνίας και τερμάτισε έβδομη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που είναι η χειρότερη θέση στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στη διοργάνωση. Μουντομπάσκετ 2019: Αυτές είναι οι ομάδες που "έκλεισαν" εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Πλουραλισμός στην επίθεση από τις ΗΠΑ, με πέντε παίκτες να είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Κορυφαίος ο Μίτσελ με 16π. και 10 ασίστ, με τον Χάρις να είχε 14π., τον Μίντλετον 13π., τον Γουάιτ 12π. και τον Μπαρνς 10π.

Από τους Πολωνούς, που τερμάτισαν όγδοοι, ξεχώρισαν οι Πονίτκα και Βαζίνσκι με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα, ενώ άλλους 15π. πρόσθεσε ο Σλότερ.

Κλειστό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα πέντε λεπτά του, με τις ΗΠΑ να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα (14-10). Από ‘κει και πέρα, με μπροστάρη τον Μίντλετον, οι παίκτες του Πόποβιτς πάτησαν το… γκάζι και έτσι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +14 (28-14). Οι δύο ομάδες συνέχιζαν να παίζουν ελεύθερα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τα τρίποντα να κρατούν την Πολωνία, αλλά την Team USA να είχε παγιώσει μία διαφορά και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το +17 (47-30).

Στη χαλαρότητα των ΗΠΑ… πάτησε η Πολωνία και συνεχίζοντας να «πυροβολεί» έξω από τα 6,75μ. έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (54-47), στο 26’. H Team USA αντέδρασε και πήγε ξανά στο +12 (59-47), αλλά το σύνολο του Τέιλορ δεν ήθελε να καταθέσει τα… όπλα, μειώνοντας στο -8 (63-55), στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Το ίδιο μαχητική παρέμενε η Πολωνία και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τα επιθετικά ριμπάουντ και την κρατούν στο παιχνίδι (68-60). Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν επέτρεψαν να μειωθεί κι άλλο η διαφορά, φτάνοντας στη νίκη με το τελικό 87-74.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 47-30, 63-55, 87-74

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share