Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μουντομπάσκετ 2019: Ο χορός «χάκα» των Νεοζηλανδών πριν από το ματς με την Εθνική! (Video)

Πώς αντέδρασαν οι Έλληνες;

5 Σεπτεμβρίου 2019 15:26
Μουντομπάσκετ 2019: Ο χορός «χάκα» των Νεοζηλανδών πριν από το ματς με την Εθνική! (Video)

Ο καθιερωμένος και εντυπωσιακός χορός χάκα της Νέας Ζηλανδίας προηγήθηκε της αναμέτρησης με την Ελλάδα για την τελευταία αγωνιστική της α' φάσης του Μουντομπάσκετ. Δείτε τώρα LIVE τον αγώνα Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία!

Όπως συμβαίνει σε κάθε διοργάνωση οποιουδήποτε σπορ για την ομάδα της Ν. Ζηλανδίας, αλλά και σε πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις της χώρας, ο πολεμικός χορός χάκα των παικτών του Πολ Ενάρε κέρδισε τα βλέμματα.

Οι Νεοζηλανδοί άρχισαν τον χορό για να... ψαρώσουν τους αντιπάλους τους, ενώ τους κοιτούσαν οι Έλληνες διεθνείς μπασκετομπολίστες. Δίχως πάντως να πτοηθούν.

Δείτε τον χορό χάκα από τη Νέα Ζηλανδία:

Μουντομπάσκετ 2019: Δεν μας έκανε το χατήρι το Μαυροβούνιο!

Δεν μας έκανε την χάρη το Μαυροβούνιο να κερδίσει την Βραζιλία! ΄Εχασε με 84-73 στον σημερινό αγώνα του Μουντομπάσκετ! Το «3 στα 3» έκανε η Βραζιλία στο Μουντομπάσκετ, στον όμιλο που βρίσκεται και η Εθνική μας!

Έτσι, οι Βραζιλιάνοι θα μπουν στην επόμενη φάση των ομίλων με το απόλυτο των νικών, αποκτώντας πλεονέκτημα και για την πρόκριση στους «8» του Μουντομπάσκετ. Οι Μαυροβούνιοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, και μάλιστα ήταν μπροστά με σκορ 20-19 στο α' δεκάλεπτο. Κλοπή στο Μουντομπάσκετ: Αντικανονικό το διώξιμο στην βολή του Σλούκα! Έπρεπε να κερδίσει βάση κανονισμού η Ελλάδα!

Η κρισιμότητα του αγώνα, όμως, για τη «σελεσάο»... μίλησε στη συνέχεια, με τους Βραζιλιάνους να αντιδρούν και παίζοντας κατά διαστήματα «σκληρό» μπάσκετ να φτάνουν στη νίκη. Η αλήθεια είναι ότι τα... χρειάστηκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τους Μαυροβούνιους να πλησιάζουν στον πόντο (73-72), ωστόσο με μπροστάρηδες τους Μπαρμπόσα, Γκαρσία και Βαρεζάο αντέδρασαν και τελικά έφτασαν χωρίς άγχος στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα του ματς Βραζιλία-Μαυροβούνιο: 19-20, 43-38, 66-54, 84-73

Μουντομπάσκετ 2019: Νίκη γοήτρου για την Καναδά!

Την πρώτη του νίκη στο Μουντομπάσκετ πέτυχε ο Καναδάς, επικρατώντας της Σενεγάλης με σκορ 82-60. Ξεσπάει στη Νέα Ζηλανδία και πάει για τα... δύσκολα η Εθνική!

Το παιχνίδι δεν είχε καμία σημασία για την πρόκριση στους «16», καθώς οι δύο ομάδες είχαν από δύο ήττες (από Λιθουανία και Αυστραλία) και είχαν αποκλειστεί. Και παρότι οι Αφρικανοί ξεκίνησαν πολύ δυναμικά (μάλιστα, ήταν μπροστά στο σκορ με +11 πόντους στο α' δεκάλεπτο), οι Καναδοί σοβαρεύτηκαν στη συνέχεια, «γύρισαν» το ματς και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο Μουντομπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα Καναδάς-Σενεγάλη: 11-22, 33-32, 59-46, 82-60.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share