Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Champions League: Η προετοιμασία ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για τις ρεβάνς της Τρίτης!

Στο δρόμο για τα πλέι οφ!

10 Αυγούστου 2019 15:19
Champions League: Η προετοιμασία ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για τις ρεβάνς της Τρίτης!

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναζητούν το δρόμο για τα πλέι οφ του Champions League στις αναμετρήσεις που θα γίνουν το βράδυ της Τρίτης (13/8, 21:30) σε Αμστερνταμ και Πειραιά αντίστοιχα.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος θέλουν είτε νίκη είτε ισοπαλία με μεγαλύτερο σκορ από το 2-2 του πρώτου αγώνα για να αποκλείσουν τον Αγιαξ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας νικήσει στο πρώτο παιχνίδι με 1-0, αρκούνται και στην ισοπαλία με την Μπασακσεχίρ. Αυτοί είναι οι υποψήφιοι κορυφαίοι παίκτες στο Champions League!

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έκαναν το πρωί του Σαββάτου τη προτελευταία τους προπόνηση επί Ελληνικού εδάφους, καθώς θα αναχωρήσουν το πρωί της Δευτέρας με πτήση τσάρτερ με προορισμό το Αμστερνταμ.

Ο Αμπέλ Φερέιρα δείχνει πως δεν έχει ακόμα κατασταλάξει στο θα «επέμβει» στην 11άδα που είχε παρατάξει στην αναμέτρηση της Τούμπας, την ώρα που η τακτική προσέγγιση του αγώνα στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» θέλει τον ΠΑΟΚ να επιδιώκει να απορροφήσει τη πίεση που θα δεχθεί και παράλληλα να βρει το τρόπο να αξιοποιήσει τους κενούς χώρους που θα αφήσει ο Αγιαξ, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ο «Δικέφαλος του Βορρά» στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της περασμένης Τρίτης.

Οι μεταγραφικές συζητήσεις συνεχίζονται εσωτερικά, όμως δεν βρίσκονται στο προσκήνιο. Εκεί, θα «επιστρέψουν» μετά την αναμέτρηση με τον Αγιαξ, με τον ΠΑΟΚ να μην έχει ακόμα κλείσει το θέμα της ενίσχυσης του αριστερού άκρου της άμυνας, ενώ έχει γίνει προεργασία και για τη περίπτωση ενασχόλησης με επιθετικό.

Ο Ολυμπιακός έχει την παρακαταθήκη της νίκης με 1-0 στη Τουρκία επί της Μπασακσεχίρ, και ο Πέδρο Μαρτίν αντιλαμβάνεται από τη μια πως η ομάδα του έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα, όμως παράλληλα ζητά από τους ποδοσφαιριστές τους να μη νιώσουν κανένα βαθμό επανάπαυσης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, σε ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η πρόκριση δεν έχει κριθεί και δεν θέλω να ξαναδώ τα λάθη που κάναμε στο πρώτο παιχνίδι. Είναι ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσο εύκολα το λάθος. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μάχη στην ρεβάνς. Το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο κι όποιος πιστεύει ότι έχουμε περάσει να το… ξεχάσει».
Στο μεταγραφικό κομμάτι, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στο ραντάρ τους τον 31χρονο Αργεντινό μεσοεπιθετικό της Ράγιο Βαγιεκάνο Οσκαρ Τρέχο, με τους επιτελείς της Ισπανικής ομάδας να δηλώνουν πως γνωρίζουν το ενδιαφέρον τον Ολυμπιακού αλλά δεν έχουν δεχθεί επίσημη πρόταση.

Ολα δείχνουν πως μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει ποδοσφαιριστή που θα κληθεί να γεμίσει τα παπούτσια του μεγάλο άτυχου του καλοκαιριού, Κώστα Φορτούνη.

Champions League: Πανάξια Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Λίβερπουλ!

Champions League: Με ένα πέναλτι που θα συζητηθεί πολύ και τη γκολάρα του Οριγκί η τεράστια Λίβερπουλ λύγισε τη φιλότιμη Τότεναμ με 2-0 και έκανε τα αστέρια της... έξι, σφραγίζοντας μια ονειρική πορεία φέτος!

14 χρόνια μετά το έπος της Πόλης, η Λίβερπουλ είναι και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης. Η ομάδα – μύθος από το Μερσεϊσάιντ έμελλε στο Μετροπολιτάνο της Μαδρίτης να ράψει το έκτο αστέρι στη φανέλα της. Ένα γκολ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης από τον Σαλάχ και ένα από τον Οριγκί λίγο πριν το φινάλε ήταν αυτά που έγραψαν την ιστορία του τελικού κόντρα στην Τότεναμ. Έτσι, έσπασε και η αρνητική παράδοση που είχε δημιουργήσει ο Γιούργκεν Κλοπ με έξι συνεχόμενους χαμένους τελικούς.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ενδεχομένως να μην μπορούσε να φανταστεί ιδανικότερο ξεκίνημα στο ματς για την ομάδα του. Μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο Σισοκό βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, ο Σκόμινα υπέδειξε σωστά το πέναλτι και ο Σαλάχ το εκτέλεσε εύστοχα για να δώσει στη Λίβερπουλ το προβάδισμα.

Μάλιστα, αυτό το γκολ του Αιγύπτιου ήταν το δεύτερο γρηγορότερο στην ιστορία των τελικών του Τσάμπιονς Λιγκ πίσω από εκείνο του Πάολο Μαλντίνι στον τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2005 που είχε σημειωθεί στα 52’’. Επιπλέον, έγινε μόλις ο πέμπτος Αφρικανός παίκτης που σκοράρει σε τελικό μετά τους Ματζέρ, Ετό, Ντρογκμπά και Μανέ.

Ουσιαστικά μετά το γκολ και μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους το ματς δεν είχε ρυθμό με την Τότεναμ να μην μπορεί να απειλήσει τον Άλισον κάνοντας λάθος επιλογές στην τελική πάσα όταν είχε τις προϋποθέσεις. Ενδεικτικό είναι πως έπρεπε να φτάσουμε στο 38’ για να δούμε την αμέσως επόμενη αξιόλογη στιγμή όταν ο Γιορίς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ρόμπερτσον.

Οι παίκτες του Ποκετίνο μπήκαν σαφώς πιο δυνατά στην επανάληψη, ωστόσο, για αρκετή ώρα δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν και πάλι επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία της Λίβερπουλ. Ουσιαστικά, οι reds ανησύχησαν μετά το 75’ όταν πλέον οι Λονδρέζοι τα έπαιξαν όλα για όλα προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση. Παρ’ όλα αυτά, εκεί που όλα έδειχναν πως πηγαίναμε για ένα συγκλονιστικό φινάλε, ήρθε ο Οριγκί στο 87’ να γράψει το 2-0 και να στείλει τους οπαδούς της Λίβερπουλ στον… έβδομο ουρανό!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share