Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αυτή είναι η χειρότερη ομάδα: 840 ημέρες είχε να «σταυρώσει» νίκη! (Video)

Και όμως!

7 Αυγούστου 2019 10:51
Αυτή είναι η χειρότερη ομάδα: 840 ημέρες είχε να «σταυρώσει» νίκη! (Video)

Κάπου στη Βόρεια Σκωτία, εκεί στα ξακουστά Highlands, υπάρχει μία ομάδα που το μόνο που ξέρει να κάνει, είναι το να παίζει και να χάνει και είναι πλέον αρκετά υπερήφανη γι’ αυτό. Κοίταξε στα μάτια τον «Αίαντα» ο ΠΑΟΚ!

Για τη Φορτ Γουίλιαμ που ιδρύθηκε το 1974, η λέξη και η έννοια της επιτυχίας είναι τόσο ξένη, ώστε να έχουν άπαντες στην περιοχή ξεχάσει αυτό το συναίσθημα. Ο σύλλογος που αγωνίζεται στην 5η και τελευταία επαγγελματική κατηγορία της χώρας, στις 17 από τις 34 τελευταίες χρονιές έχει τερματίσει στην τελευταία θέση. Ωστόσο, στις 31 Ιουλίου συνέβη το θαύμα και νίκησε έπειτα από περίπου 2,5 χρόνια.

Για την ακρίβεια είχαν περάσει 840 ημέρες, 73 επίσημοι αγώνες στη σειρά και η Φορτ Γουίλιαμ δεν είχε πανηγυρίσει ούτε μία φορά. Σε αυτό το διάστημα το μοναδικό που κατάφερε, ήταν την πέρσι να πάρει δύο ισοπαλίες. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι την περσινή σεζόν είχε ξεκινήσει με -9 τη βαθμολογία και όταν ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά, είχε βρεθεί στο -7 (σ.σ.: οι 2 ισοπαλίες της), κάτι που δεν πρέπει να έχει συμβεί ποτέ ξανά στα χρονικά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Σε αυτό το διάστημα της περιόδου 2018-’19, στα 34 παιχνίδια της, δέχτηκε το απίθανο νούμερο γκολ που σταμάτησε στα 248, δηλαδή κάτι περισσότερο από επτά ανά ματς. Οι εν λόγω επιδόσεις προκάλεσαν το ενδιαφέρον των μεγάλων Μέσων της Αγγλίας. “BBC” και “Telegraph” έσπευσαν με κάμερες και ανταποκριτές να καλύψουν την περίεργη αυτή λειτουργία μίας μοναδικής ομάδας. Οι δηλώσεις των ανθρώπων της μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο τον μύθο.

«Για εμάς νίκη σε κάθε ματς είναι να καταφέρνουμε να μαζευόμαστε και να παίζουμε. Το να είμαστε 11 στο γήπεδο είναι και μία μεγάλη κατάκτηση κάθε φορά», εξήγησε ενδεικτικά ο μέσος της ομάδας, Σκοτ Χάντερ, ο οποίος δήλωσε έκπληκτος από το φανταστικό ξεκίνημα της φετινής σεζόν: «Ηττηθήκαμε με 6-0 την 1η αγωνιστική και με 4-1 τη 2η. Μας έκανε τεράστια εντύπωση το πόσο έχουμε βελτιωθεί, μιας και συνήθως δεν πέφτουμε κάτω από 8-9 γκολ ανά αγώνα».

Ωστόσο, το τελευταίο παιχνίδι, αυτό για το Κύπελλο των Highlands κόντρα στη Νάιρν Κάουντι ήταν ο απόλυτος θρίαμβος. Αυτό το 5-2 δεν μπορούσε να το εξηγήσει κανείς. Η πρώτη νίκη έπειτα από τον Απρίλιο του 2017. Ξαφνικά έγινε χαμός στα social media και μέσα σε λίγες μέρες οι 6.000 followers έγιναν 17.000. Και έτσι εάν η Φορτ Γουίλιαμ έγινε γνωστή ως η χειρότερη ομάδα της Βρετανίας και οι ήττες την έβαλαν στον χάρτη του ποδοσφαίρου, είναι αυτή η τρέλα των παικτών της να συνεχίζουν να παίζουν και να παλεύουν, που τώρα την έχει καταστήσει τρομερά αγαπητή και διάσημη στο Νησί και όχι μόνο…

Παναθηναϊκός: Ο Τζακ Ρόντγουελ φημολογείται ότι βρίσκεται στην Αθήνα!

Ο Τζακ Ρόντγουελ φημολογείται ότι βρίσκεται στην Αθήνα και συζητάει με τον Παναθηναϊκό για το αν θα είναι στο Τριφύλλι! Ο 28χρονος Άγγλος αμυντικός μέσος φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο του Νίκου Νταμπίζα για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού και κάποιες πληροφορίες τον... φέρνουν Αθήνα για συζητήσεις.

Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους δεν επιβεβαιώνουν το ταξίδι του παίκτη, τονίζοντας πως ο Ρόντγουελ, που πέρυσι αγωνίστηκε στην Μπλάκμπερν, έχει προταθεί και εξετάζεται.

Ο Άγγλος μέσος έκανε πολύ καλό όνομα στην Έβερτον, με αποτέλεσμα να ακουστεί για όλα τα μεγάλα κλαμπ της Αγγλίας. Κατέληξε τελικά στη Μάντσεστερ Σίτι, χωρίς ποτέ να δικαιώσει τις προσδοκίες και στη συνέχεια πήγε στη Σάντερλαντ, με την οποία μάλιστα ήρθε σε σύγκρουση γιατί «έκατσε» στο συμβόλαιό του μετά τον υποβιβασμό της ομάδας.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share