Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Champions και Europa League κλήρωση: Μαθαίνουν αντιπάλους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος και Άρης!

Oι επόμενοι αντίπαλοι!

5 Αυγούστου 2019 11:04
Champions και Europa League κλήρωση: Μαθαίνουν αντιπάλους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος και Άρης!

Προτού δώσουν τους πρώτους αγώνες για τον γ' προκριματικό γύρο οι πέντε εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου μαθαίνουν τους επόμενους αντιπάλους

Κλήρωση Champions - Europa League: O ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Ατρόμητος και ο Αρης, οι πέντε εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου στα Κύπελλα Ευρώπης θα είναι σήμερα (Δευτέρα, 5/8) στην κλήρωση των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, μάλιστα, να είναι τόσο σε αυτή του Champions League, εφόσον προκριθεί επί του Άγιαξ, όσο και σε αυτή του Europa League, αν δεν καταφέρει να το εμπόδιο των Ολλανδών.


Η UEFA έχει ήδη ανακοινώσει τα υπογκρούπ σε ό,τι αφορά το Europa, ως εκ τούτου οι πιθανοί αντίπαλοι για κάθε ομάδα έχουν περιοριστεί και είναι συγκεκριμένοι. Η κλήρωση για τα πλέι οφ του Champions League, που διεξάγεται στη Νυόν της Ελβετίας θα αρχίσει στις 13.00 και για το Europa League στις 14.30. Αναλυτικά οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων έχουν ως εξής:

Champions League
ΠΑΟΚ
Στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης ο πρωταθλητής Ελλάδας καλείται να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ. Αν προκριθεί τότε ο επόμενος αντίπαλός του θα είναι ένα... κλικ πιο αδύναμος από την ολλανδική ομάδα.


Οι πιθανοί αντίπαλοι:

Γιουνγκ Μπόις

ΑΠΟΕΛ/Καραμπάκ

Σλάβια Πράγας

Μάριμπορ/Ρόζενμποργκ

Ολυμπιακός
Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Μπασάκσεχιρ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Αν προκριθούν επί των Τούρκων τότε θα είναι στα πλέι οφ και δύο παιχνίδια μακριά από τους ομίλους. Κι εδώ τα... κουκιά είναι μετρημένα καθώς ο νικητής του Ολυμπιακός - Μπασάκσεχιρ θα αντιμετωπίσει τον νικητή ενός εκ των δύο ζευγαριών:

Πόρτο/Κράσνονταρ

Ντιναμό Κιέβου/Μπριζ

-Σημειώνεται, πως σε περίπτωση αποκλεισμού τους από τους Τούρκους, οι «ερυθρόλευκοι» δεν δίνουν αγώνες στα πλέι οφ του Europa, αλλά θα πάνε απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης.

Οι αγώνες των πλέι οφ του Champions League θα γίνουν στις 20-21 και 27-28 Αυγούστου.

Europa League
ΠΑΟΚ
Στον «Δικέφαλο του Βορρά» στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στην πρόκριση επί του Αγιαξ. Αν όμως τελικά αποκλειστούν από τους πρωταθλητές Ολλανδίας, θα συνεχίσουν στα πλέι οφ του Europa League. Εκεί οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ είναι:

Λουντογκόρετς/TNS

Σεράγεβο/ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Αστάνα/Βαλέτα

Σλόβαν Μπρατισλάβας/Ντάνταλκ

Σουτιέσκα/Λίνφιλντ

ΑΕΚ
Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στον γ' προκριματικό γύρο της Κραϊόβα, την οποία, εφόσον αποκλείσει, στη συνέχεια θα βρει μπροστά της έναν πιο δυνατό αντίπαλο στα πλέι οφ. Η Ενωση θα είναι εξάλλου στους ανίσχυρους και θα κληρωθεί με κάποια εκ των:

Σπάρτα Πράγας/Τραμπζονσπόρ

Φέγενορντ/Ντιναμό Τιφλίδας

Λουκέρνη/Εσπανιόλ

ΑΕΚ Λάρνακας/Γάνδη

Άρης
Στους αδύναμους της κλήρωσης είναι και ο Άρης, που θα πρέπει πρώτα να αποκλείσει τη Μόλντε για να συνεχίσει τον δρόμο του προς τους ομίλους. Οι πιθανοί αντίπαλοι για τους Θεσσαλονικείς:

Αντβερπ/Βικτόρια Πλζεν

Μπρόντμπι/Μπράγκα

Βαντούζ/Αϊντραχτ Φρανκφούρτης

Μάλμε/Ζρίνσκι

Παρτιζάν/Μαλάτιασπορ

Ατρόμητος
Λόγω της Λέγκια Βαρσοβίας, την οποία αντιμετωπίζει στον γ' προκριματικό, ο Ατρόμητος θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης. Το εμπόδιο των Πολωνών είναι σαφώς υψηλό για τους Περιστεριώτες και η συνέχεια αναμένεται εξίσου δύσκολη. Οι πιθανοί αντίπαλοι για τον Ατρόμητο:

Τορίνο/Σαχτιόρ Σολιγκορσκ

Βέντσπιλς/Βιτόρια

Αούστρια Βιέννης/Απόλλων Λεμεσού

Μίντιλαντ/Ρέιντζερς


Ως προς τη διαδικασία της κλήρωσης, η ομάδα που θα βγαίνει πρώτη από την κληρωτίδα θα είναι αυτή που θα δίνει το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της. Οι αγώνες των πλέι οφ του Europa είναι προγραμματισμένοι για τις 22 Αυγούστου και οι ρεβάνς για τις 29 του ίδιου μήνα.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Εγώ και τα αδέρφια μου είχαμε στόχο να παίξουμε στην Εθνική!"

Τι δήλωσε σε συνέντευξη του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για την Εθνική μπάσκετ; Αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει η Εθνική Ομάδα μπάσκετ με φόντο το Παγκόσμιο της Κίνας που ξεκινάει σε λίγες μέρες. Ακόμη δεν παρέλειψε να σταθεί και στη συνύπαρξη με τα αδέρφια του.

Για την συνύπαρξη του με τα αδέλφια του, Κώστα και Θανάση: «Είναι τρομερό το συναίσθημα. Πάντα είχαμε στόχο σαν παιδιά να αγωνιστούμε στην Εθνική ομάδα. Εγώ και τα αδέρφια μου έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και ελπίζω κάποια μέρα να είναι μαζί μας και ο Άλεξ».

Για την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε με τους Μπάκς: «Η προσπάθεια πάντα ανταμείβεται. Είχα μια καταπληκτική χρονιά και για εμένα αλλά και για την ομάδα μου. Συνεχίζουμε, κοιτάμε μπροστά και μακάρι να έρθουν και άλλες διακρίσεις».

Για την νέα χρονιά όπου θα βρεθεί συμπαίκτης με τον Θανάση στο Μιλγουόκι: «Ο στόχος είναι να ολοκληρώσουμε την «δουλειά» που αφήσαμε πέρσι στην μέση και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είναι φοβερό να έχω τον Θανάση στην ομάδα, θα μας βοηθήσει και αμυντικά και επιθετικά, αλλά και με την θετική του ενέργεια. Θα το πάμε βήμα βήμα, μιας και έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας μέχρι να αρχίσει η σεζόν».

Για την συνεισφορά των «παλιών» στο κλίμα της ομάδας: «Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε παίκτες σαν τον Βασιλόπουλο, τον Μπουρούση και τον Πρίντεζη, ώστε να βοηθήσουν και τους νέους. Αυτή η μίξη (νέων και παλιών αθλητών) είναι πολύ καλή για την ομάδα. Τα παιδιά αυτά έχουν μεγάλη εμπειρία από παρόμοια τουρνουά και πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό τους».

Για το αν αποτελεί στόχο το μετάλλιο στην Κίνα: «Δεν χρειάζεται να πω ότι στοχεύουμε στο μετάλλιο γιατί έτσι θα βάλω πίεση στους συμπαίκτες μου. Εμείς γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, θα πάμε εκεί να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και ελπίζω να μας βγει σε καλό».

Στους Λέικερς ο Αντετοκούνμπο!

Κάτοικος Λος Άντζελες θα είναι πλέον ο Κώστας Αντετοκούνμπο, καθώς οι Λέικερς τον απέκτησαν μέσω της waiver list από τους Ντάλας Μάβερικς.

Με βάση τους κανονισμούς του ΝΒΑ, ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχει πλέον two-way συμβόλαιο με την ομάδα του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο λόγος είναι ότι από την στιγμή που ένας παίκτης μένει ελεύθερος από μία ομάδα, οι άλλες 29 ομάδες έχουν το δικαίωμα να τον διεκδικήσουν από την λεγόμενη "waivers list", καταθέτοντας αντίστοιχη προσφορά.

Αν το κάνουν αυτό, τότε πρέπει να καλύψουν το συμβόλαιο που είχε ο συγκεκριμένος παίκτης με την ομάδα που τον άφησε ελεύθερο. Από την στιγμή λοιπόν που ο Αντετοκούνμπο είχε two-way συμβόλαιο με τους Μάβερικς όταν έμεινε ελεύθερος, πλέον έχει το ίδιο ακριβώς συμβόλαιο - με τους ίδιους όρους - με τους Λέικερς.

Την σεζόν 2018/19 ο Κώστας Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε κυρίως στην G-League με τους Τέξας Λέτζεντς, έχοντας 10,6 πόντους και 6,1 ριμπάουντ σε 25,4 λεπτά κατά μέσο όρο. Παράλληλα αγωνίστηκε σε δύο παιχνίδια με τους Μάβερικς, έχοντας συνολικά 6 πόντους, 0/3 δίποντα, 2/4 βολές, 1 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 11 λεπτά.

Η κίνηση των Λέικερς βέβαια έχει πλέον ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα. Κι αυτό γιατί δεν θέλει και πολύ να σκεφτεί κανείς ότι έκαναν την συγκεκριμένη κίνηση έχοντας στο μυαλό τους ότι το καλοκαίρι του 2021 έχει δικαίωμα να μείνει ελεύθερος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με όλες τις ομάδες να κοιτούν προς το μέρος του.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Europa League: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Βόμβα στο μπάσκετ! Από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό! (photo)

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share