Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ! (photo)

Σοκ!

3 Αυγούστου 2019 15:49
Πέθανε πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ! (photo)

Μια μεγάλη μορφή του ποδοσφαίρου, με θητεία στους πάγκους του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής. Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό: Πέθανε ο προπονητής των Ολυμπιονικών!

Ο λόγος για τον Σουηδό τεχνικό Γκίντερ Μπένγκστον, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από βαριά ασθένεια και απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών.

Ο Μπένγκστον ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1988 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1988 και το 1989, το Σούπερ Καπ το 1988, ενώ έφυγε μετά από επτά αγωνιστικές τη σεζόν 1989-90.

Τη σεζόν 1996-97 διετέλεσε προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά», αλλά η πορεία του ήταν μικρή, καθώς έκατσε στον πάγκο μόνο για 10 παιχνίδια. Ο απολογισμός του ήταν 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες, ενώ αποχώρησε μετά την βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με 5-0.

Βαρύ πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε πασίγνωστος προπονητής!

Εφυγε από την ζωή, σε ηλικία 79 ετών, ο Βούλγαρος πρώην τεχνικός του Αρη, Ιβάν Κόλεφ Βούτσοφ.

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στο Γκάμπροβο της γειτονικής χώρας τον Δεκέμβριο του 1939 και στον Αρη διετέλεσε προπονητής από τον Ιούλιο του 1991 έως τον Μάϊο του '92, κατευθύνοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε 31 αγώνες.

Για δυο περιόδους πριν έρθει στον Αρη, υπήρξε και ομοσπονδιακός τεχνικός της Βουλγαρίας. Από τον Ιούλιο του 1982 ως τον Ιούνιο του 1986 και για 25 αγώνες και μια δεύτερη περίοδο από τον Αύγουστο του 1989 ως τον Ιούνιο του 1991 για άλλα 9 παιχνίδια.

Η ΠΑΕ Άρης με ανακοίνωση της τον «αποχαιρέτησε» ως εξής: «Απεβίωσε ο Βούλγαρος Ιβάν Βούτσοφ, προπονητής της ομάδας μας τη σεζόν 1991-1992. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει».

Τεράστια θλίψη: Πέθανε προπονητής της Εθνικής Ελλάδος!

Το ελληνικό χάντμπολ θρηνεί εδώ και λίγες ώρες τον θάνατο του Θανάση Καρακεχαγιά που έφυγε από την ζωή νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής σε ηλικία 54 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής, το Δ.Σ. της ΟΧΕ, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης, το προσωπικό της Ομοσπονδίας και όλοι οι άνθρωποι του αθλήματος με οδύνη και σπαραγμό αποχαιρετούν έναν σπουδαίο εργάτη του αθλήματος και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους δύο γιούς του Αντώνη και Δημήτρη 17 και 12 ετών, αθλητές του χάντμπολ του Φοίβου Συκεών και των Εθνικών ομάδων.

«Υπηρέτησε» το ελληνικό χάντμπολ ως αθλητής με την φανέλα του ΒΑΟ κατακτώντας τα δύο πρώτα Κύπελλα Ελλάδος (1983, 1984), αγωνίστηκε επί σειρά ετών στην Εθνική Ανδρών, ενώ διετέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής των Εθνικών ομάδων Γυναικών, Νεανίδων, Εφήβων και Παίδων, αλλά και τεχνικός στον ΒΑΟ και τον Φοίβο Συκεών

Τα τελευταία χρόνια ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός, υπεύθυνος ανάπτυξης της ΕΑΠ/ΟΧΕ στην Βόρειο Ελλάδα με σπουδαίο έργο στα τμήματα υποδομής.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Copa America: Θρίαμβος της Βραζιλίας!

Επιστροφή βόμβα στον πάγκο του Άρη!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share