Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Ασημένιος στα 50μ. ελεύθερο ο Γκολομέεβ! (Video)

Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην κολύμβηση!

27 Ιουλίου 2019 15:36
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Ασημένιος στα 50μ. ελεύθερο ο Γκολομέεβ! (Video)

Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Νότια Κορέα καθώς ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο.

Ο Έλληνας αθλητής ήρθε δεύτερος με χρόνο 21,45 δευτερόλεπτα, χρόνος που είναι ίδιος με αυτόν του Βραζιλιάνου Μπρούνο Φράτους. Ο Έλληνας που "έριξε" το παγκόσμιο ρεκόρ κολύμβηση ΑΜεΑ!

Πρώτος τερμάτισε ο Αμερικανός Καλέμπ Ντρέσελ με χρόνο 21,04 δευτερόλεπτα.

Δείτε την τελική κατάταξη:

Ο 26χρονος κολυμβητής είχε προκριθεί ως τέταρτος στον τελικό με χρόνο 21.60.

Ο αθλητής του Εθνικού είχε επίσης προκριθεί στους τελικούς των δύο προηγούμενων Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, σε Καζάν και Βουδαπέστη, ωστόσο είχε τερματίσει στην έβδομη θέση.

Ο Γκολομέεβ έγινε μόλις ο δεύτερος αθλητής από την Ελλάδα που κερδίζει μετάλλιο σε Παγκόσμιο στην κολύμβηση.

Το πρώτο μετάλλιο είχε κατακτήσει πριν από 15 χρόνια ο Άρης Γρηγοριάδης όταν είχε τερματίσει πρώτος στον τελικό των 50μ. ύπτιο το 2005 στο Μόντρεαλ του Καναδά.

«Αφιερώνω το μετάλλιο στον πατέρα μου που δεν είναι στη ζωή»

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος της κούρσας ο Γκολομέεβ εμφανίστηκε προετοιμασμένος για ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Νότια Κορέα.

«Ήταν πολυ ωραία κούρσα, ήμουν έτοιμος, το ήθελα πάρα πολύ, ήμουν συγκεντρωμένος και πολύ χαρούμενος και με το χρόνο, ήταν ένα εκατοστό από το πανελλήνιο μου ρεκόρ. Ένιωθα ωραία, έβλεπα από δίπλα μου τον Φράτους. Προσπάθησα πολύ στα τελευταία μέτρα και μου βγήκαν σχεδόν όλα σωστά. Δε θα πω ότι το περίμενα, αλλά πίστευα ότι αν τα κάνω όλα σωστά θα ήμουν στα μετάλλια» ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα.

Ο 26χρονος αθλητής αφιέρωσε το μετάλλιο «στο θείο μου και στη θεία μου, στην γυναίκα μου τη Λίντζι και στον πατέρα μου δεν είναι εν ζωή».

«Είναι το δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την Ελλάδα μετά του Γρηγοριάδη το 2005 και ακόμα δεν το πιστεύω πραγματικά. Αυτό μου δίνει την ενέργεια να συνεχίσω για του χρόνου που είναι Ολυμπιακή χρονιά. Ναι, πραγματικά μου ανοίγει την όρεξη και πραγματικά θα προσπαθήσω δυνατά να δουλέψω πιο σκληρά να βελτιώσω ό,τι ατέλειες έχω και να πάω ακόμα καλύτερα» κατέληξε στις δηλώσεις του.

Αυγενάκης: Τεράστια επιτυχία

Για τεράστια επιτυχία για τον Κριστιάν Γκολομέεβ και για την ελληνική κολύμβηση έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στέλνοντας τα συγχαρητήριά του στον Έλληνα πρωταθλητή.

«Θερμά συγχαρητήρια στον 26χρονο Παγκόσμιο Πρωταθλητή μας, Κριστιάν Γκολομέεβ, για το ασημένιο μετάλλιό του στην κούρσα της μιας ανάσας, στα 50μ. ελεύθερο. Πρόκειται για τεράστια επιτυχία του ίδιου και φυσικά της ελληνικής κολύμβησης, στη διοργάνωση που γίνεται στη Νότιο Κορέα» έγραψε ο κ. Αυγενάκης.

Και άλλο μετάλλιο για την Ελλάδα! Ο Σάββας Καρακιζίδης πήρε ασημένιο μετάλλιο στο Μινσκ!

Ασημένιο ήταν το χρώμα και του δεύτερου μεταλλίου, το οποίο κατέκτησε η χώρα μας στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες αθλημάτων, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μινσκ. Ο Σάββας Καρακιζίδης ήρθε δεύτερος στα 62 κιλά του Σάμπο (είδος πάλης, μη ολυμπιακό άθλημα).

Ο πρωταθλητής μας αντιμετώπισε στον τελικό τον Ρώσο Ρουζλάν Μπαγκντασαριάν, από τον οποίο έχασε με 2-0. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Σάββας Καρακιζίδης έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρώσου και να ανέβει στην πρώτη θέση του βάθρου.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τέλος ο Λαρεντζάκης από την ΑΕΚ, πάει... "αιώνιους"!

Ανακοίνωσε και Μπέντιλ ο Παναθηναϊκός!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share