Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ο Μακέντα παγώνει το Άμστερνταμ!

Μετά την Φέγενορντ υποκλίθηκε και ο Αίαντας!

22 Ιουλίου 2019 22:11
Ο Μακέντα παγώνει το Άμστερνταμ!

Τρελά πράγματα από τους «μπέμπηδες» του Δώνη. Ο Παναθηναικός νίκησε και τον Άγιαξ (1-2 με δυο γκολ του εκπληκτικού Μακέντα) στο... φιλικό remake του 1996, στο ίδιο μάλιστα, γήπεδο!

Το όνομα του βαρύ και οι αναμνήσεις τον συνοδεύουν πάντα, ακόμα και αν πρόκειται για ένα φιλικό παιχνίδι. Οι πράσινοι επικράτησαν του Άγιαξ με σκορ 2-1 στο ίδιο γήπεδο που πριν από 23 χρόνια είχαν γράψει μία από τις πιο σημαντικές σελίδες της τεράστιας ιστορίας τους. Κοινός παρανομαστής, βεβαίως, ο σημερινός προπονητής της ομάδας που από δική του ενέργεια τότε είχε ξεκινήσει το χρυσό γκολ του Κριστόφ Βαζέχα. Σήμερα, είναι αυτός που προπονώντας μαεστρικά την ομάδα του και βλέποντας την δουλειά του να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο, οδηγεί το τριφύλλι στην προσπάθειά του να επιστρέψει σταδιακά εκεί που ανήκει. Όλα αυτά κόντρα σε μία ομάδα που πριν από λίγους μήνες έφτασε μία ανάσα από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και αφού πρώτα είχε αφήσει εκτός συνέχειας τη Ρεάλ Μαδρίτης. Από νωρίς δείχνει τα δόντια του: Διέλυσε την Φέγενορντ μέσα στην Ολλανδία ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός όπως και στο φιλικό με αντίπαλο τη Φέγενορντ παρέδωσε μαθήματα αποτελεσματικότητας κάνοντας γκολ και τις δύο «καθαρές» ευκαιρίες που είχε στο ματς, την ώρα που ο Γιώργος Δώνης είδε την ομάδα του να εμφανίζει ένα εξαιρετικό πρόσωπο αμυντικά δεχόμενη ελάχιστες καλές στιγμές από έναν ιδιαίτερα ποιοτικό και σαφώς πιο έτοιμο αντίπαλο το πρωτάθλημα του οποίου αρχίζει σε λίγες ημέρες. Παράλληλα, οι πράσινοι έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ για κάποιες... χρήσιμες σημειώσεις ενόψει των αναμετρήσεων με τον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πως παρέταξε ο Δώνης τον Παναθηναϊκό

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να παρατάξει την ενδεκάδα με τους λεγόμενους βασικούς που είχε επιλέξει και στο φιλικό με τη Φέγενορντ. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια τον Διούδη, τετράδα στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά με Ινσούα, Πούγγουρα, Κολοβέτσιο και Γιόχανσον. Τριάδα στα χαφ με Κουρμπέλη, Δώνη και Μπουζούκη, μπροστά τους Χατζηγιοβάνη και Χατζηθεοδωρίδη και στην κορυφή τον Μακέντα.

Ιδανικό ξεκίνημα α λα... Φέγενορντ

Σενάριο αντίστοιχο με αυτό του φιλικού στο Ρότερνταμ την περασμένη Τετάρτη στο ξεκίνημα του ματς με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το προβάδισμα στην πρώτη του ευκαιρία με ίδιο δημιουργό αλλά και εκτελεστή. Στο 9’ ο Τάσος Χατζηγιοβάνης έβγαλε τη σέντρα και ο Κίκο Μακέντα με κεφαλιά αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Παναθηναϊκός κρατούσε μπάλα και την κυκλοφορούσε καλά χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα από τον αντίπαλο του με εξαίρεση μία ευκαιρία με τον Φαν Ντε Μπεκ στο 14’ όταν δεν βρήκε στόχο μετά από απόκρουση του Διούδη σε σουτ του Μάριν. Παράλληλα, έβγαζε σωστά μαρκαρίσματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ένα λάθος του κόστισε

Παρ’ όλα αυτά, ένα λάθος του Χατζηθεοδωρίδη στο 23’ δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο ο Άγιαξ και ο Φαν Ντε Μπεκ με ωραίο πλασέ μετά από γύρισμα από αριστερά νίκησε το Διούδη για να φέρει το ματς στα ίσια. Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί πως στη φάση αυτή δεν αποκλείεται και να έχει γίνει φάουλ στον αμυντικό του τριφυλλιού. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους οι Ολλανδοί είχαν μία ελαφριά υπεροχή χωρίς όμως να δημιουργούν κάτι αξιόλογο και τους παίκτες του Δώνη να διατηρούν με άνεση τους αντιπάλους τους μακριά από τα καρέ του Διούδη.

Μακέντα και... «2 στα 2»!

Όπως το πρώτο, έτσι και το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό. Ο Μακέντα θέλει με το... «καλημέρα» στη σεζόν να αποδείξει πως φέτος θα είναι η χρονιά του. Μετά από ένα φάουλ του Μπουζούκη από δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Ιταλό και εκείνος την δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο ματς, την τελείωσε σωστά και σκόραρε το δεύτερο προσωπικό αλλά και της ομάδας, του τέρμα.

Ο Αίαντας έχοντας αρκετούς παίκτες φανερά εκτός ρυθμού δεν απειλούσε τους πράσινους με τον Γιώργο Δώνη όσο περνά η ώρα να αρχίζει και τις αλλαγές του. Στο 61’ ο έμπειρος τεχνικός πέρασε στο ματς τον Κολοβό αντί του Μακέντα, θέλοντας να δει τον νεαποκτηθέντα παίκτη του και σε ματς υψηλότερων απαιτήσεων από αυτό του Σαββάτου με την Μπέρσχοτ.

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του Άγιαξ στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 62’ όταν ο Κότσαρης που είχε περάσει στο ματς στο ξεκίνημα της επανάληψης, έδιωξε με δυσκολία την κεφαλιά του Μάριν. Ο Γιώργος Δώνης θέλοντας να κρατήσει το 2-1 γύρισε το σύστημα σε 3-4-2-1. Ο Κότσαρης δίνοντας συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις, φώναξε «παρών» και στο σουτ του Φαν Ντε Μπεκ στην κίνηση στο 79’. Ο Άγιαξ πίεσε στα τελευταία λεπτά για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως να τα καταφέρνει και έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε αυτή τη σημαντική, ακόμα και αν πρόκειται για φιλικό ματς, νίκη με σκορ 2-1.

Πηγή: sdna.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Euroleague: Την 12η αγωνιστική Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ! Αναλυτικά το πρόγραμμα!

Ανακοίνωσε και Μπέντιλ ο Παναθηναϊκός!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share