Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επιστρέφει στην Ευρώπη ο Μπουρούσης!

Μετά από 2 χρόνια στην Κίνα!

22 Ιουλίου 2019 17:18
Επιστρέφει στην Ευρώπη ο Μπουρούσης!

Πίσω στην Ευρώπη και την Ισπανία ο Γιάννης Μπορούσης για λογαριασμό της Γκραν Κανάρια για την ερχόμενη σεζόν. Ο αρχηγός της Εθνικής Ανδρών ήρθε σε συμφωνία με την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη και θα επιστρέψει μετά από 2 χρόνια στην Κίνα.

Ο 35χρονος σέντερ έχει κάνει σπουδαία καριέρα στη Liga Endesa με Μπαρτσελόνα (2006), Ρεάλ Μαδρίτης (2013-'15) και Λαμποράλ Κούτσα (2015-'16), την οποία μάλιστα οδήγησε στο Final Four του Βερολίνου. Ακολούθως αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, για να κάνει το μεγάλο άλμα για την Κίνα, όπου έπαιξε για δύο χρόνια.

Στα τρία (και κάτι μήνες) χρόνια που έχει βρεθεί στην Ισπανία, έχει κατακτήσει την EuroLeague (2015), τον τίτλο στη Liga Endesa (201), το Copa del Rey (2014, 2015), ενώ το 2016 αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στη Liga Endesa αφού ήταν ο ηγέτης της Λαμποράλ Κούτσα με 12.9 πόντους, 7.1 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ.

Εθνική Μπάσκετ: Έγινε η κλήρωση του Ευρωμπάσκετ!

Η εθνική ομάδα μπάσκετ έμαθε τους αντιπάλους τους για την προκριματική φάση του EuroBasket του 2021, η οποία θα διεξαχθεί σε τρία "παράθυρα" από τον Φεβρουάριο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021. Οι ομάδες τοποθετήθηκαν σε ομίλους των τεσσάρων, από τους οποίους οι τρεις πρώτες θα προκριθούν στην τελική φάση.

Η Εθνική Ανδρών κληρώθηκε στον 8ο όμιλο της προκριματικής φάσης και θα αντιμετωπίσει την Λετονία του Κρίσταπς Πορζίνγκις (που λογικά δεν θα είναι παρών σε κανέναν αγώνα), του Γιάνις Τίμα και του Γιάνις Στρέλνιεκς, την Βοσνία και την Βουλγαρία του Σάσα Βεζένκοφ.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Europa League: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι ΑΕΚ, Ατρόμητου, Άρη κι Ολυμπιακού!

Επίσημη η βόμβα: Στον Παναθηναϊκό ο Ουέσλι Τζόνσον!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share