Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Παναθηναϊκός: Έσκασε η νέα βόμβα! Είπε το "ναι" ο NBAer Ουέσλι Τζόνσον!

Νέα τεράστια μεταγραφή!

22 Ιουλίου 2019 10:55
Παναθηναϊκός: Έσκασε η νέα βόμβα! Είπε το

Ο Γιαννακόπουλος... τρελάθηκε και φέρνει κι άλλον ΝΒΑερ! Ο 32χρονος Αμερικανός με δέκα σερί χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ αποδέχτηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού και όλα δείχνουν ότι μένουν τα τυπικά για να ντυθεί στα πράσινα.

Ο Ουέσλι Τζόνσον έχει περάσει σε αυτή τη δεκαετία από Τίμπεργουλβς, Σανς, Λέικερς, Κλίπερς, Πέλικανς και Ουίζαρντς. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατάφερε να τον πείσει να αφήσει το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και να διαβεί τον Ατλαντικό, με προορισμό την Ελλάδα, ώστε να φορέσει τα «πράσινα» και να γίνει ο άνθρωπος, που έψαχνε ο Αργύρης Πεδουλάκης για την περαιτέρω ενίσχυση της περιφέρειας, καθώς η ομάδα χρειαζόταν ακόμη έναν τέτοιο παίκτη.

Η υπέρβαση στον παίκτη των 6,1 εκατ δολαρίων!

Το εντυπωσιακό είναι, ότι ο Γιαννακόπουλος κατάφερε να αποσπάσει το «ναι» από τον Τζόνσον, ενώ προέρχεται από την καλύτερη μισθολογικά χρονιά της καριέρας του. Συγκεκριμένα, παίζοντας στους «Μάγους», ο ίδιος κέρδισε 6.1 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στο σύνολο της καριέρας του έχει εισπράξει 32.6 εκατομμύρια δολάρια. Την προηγούμενη χρονιά, στους Κλίπερς, είχε πάρει 5.8 εκατομμύρια, ενώ είχε ξεκινήσει από τα 3.7 των «Λύκων», ποσά που δείχνουν το μέγεθος της υπέρβασης που έγινε από την ελληνική ομάδα.

Ο Αμερικανός άσος έχει αποδεχτεί τους όρους της συμφωνίας και εφόσον τελειώσει το deal δεν θα έρθει απλά ως ένας συμπληρωματικός παίκτης, αλλά κάποιος που μαζί με τον Τζίμερ Φριντέτ θα κάνει τη διαφορά δίπλα στον Νικ Καλάθη, με το αφεντικό του «τριφυλλιού» να ετοιμάζεται να φέρει ακόμη ένα μεγάλο όνομα με στόχο το Final Four. Ο Τζόνσον έχει κατά μέσο όρο 7 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ ανά αγώνα στην καριέρα του, με το ποσοστό του 33.7% στα σουτ τριών πόντων. Η καλύτερη περίοδός του ήταν τη διετία 2013-2015 στους Λέικερς, όταν έφτασε να σημειώνει 9.9 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ με 42.5% στα τρίποντα, επιβεβαιώνοντας πως είναι ακόμη ένας «μπόμπερ» που... θα τρομάζει την αντίπαλη άμυνα.

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να ισχυροποιηθεί σημαντικά και οδηγείται με εμφατικό τρόπο προς το κλείσιμο του ρόστερ του με τον απόφοιτο του Σίρακιους, που είχε επιλεγεί από τη Μινεσότα στο draft του 2010 στην 4η θέση. Η τελευταία του θητεία ήταν στους Ουίζαρντς, όπου πήγε με ανταλλαγή με τους Πέλικανς, για να πάρουν οι τελευταίοι τον Μαρκίφ Μόρις, για να φύγει μόλις τελείωσε η περασμένη χρονιά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Europa League: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι των Ελληνικών ομάδων!

Θρίαμβος της Εθνικής Πόλο κόντρα στις ΗΠΑ!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share