Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Copa Africa: Το τρόπαιο στην Αλγερία!

Επιβλήθηκε με 1-0!

20 Ιουλίου 2019 11:39
Copa Africa: Το τρόπαιο στην Αλγερία!

29 χρόνια πέρασαν από τον πρώτο (και μοναδικό μέχρι χθες) θρίαμβο της Αλγερίας στο Κόπα Άφρικα, όμως το βαρύτιμο τρόπαιο επιστρέφει!

Η Σενεγάλη στο δεύτερο τελικό της ιστορίας της (2002) γεύεται την ίδια πίκρα. Το σκορ ίδιο (1-0) με το ματς για τη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου. Ο σκόρερ άλλαξε. Τότε ήταν ο Μπελαϊλί, τώρα ο Μπουνετζά. Τα λιοντάρια έχασαν πολλές και μεγάλες ευκαιρίες, ενώ ο Εμπολί ήταν πανταχού παρών. Σίγουρα αδικούνται από το αποτέλεσμα. Η Αλγερία κατέκτησε το τρόπαιο αήττητη!

Ο τελικός στο Διεθνές Στάδιο του Καΐρου ξεκίνησε με γκολ, μόλις 80 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του. Ο Ισμαέλ Μπενασέρ τροφοδότησε τον Μπαγκντάντ Μπουνετζά, ο 27χρονος φορ της Αλ Σαντ επιχείρησε το σουτ, ο Σαλίφ Σανέ έβαλε την κόντρα, η μπάλα πήρε πολύ περίεργη τροχιά και ο Αλφρέντ Γκομίς ανήμπορος να κάνει κάτι είδε την είδε να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας που υπερασπίζεται.

Στο 14ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο Κουγιατέ έπιασε την κεφαλιά χωρίς να έχει καλή ισορροπία το σώμα του και η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 38ο λεπτό.

Ο Νιάνγκ γύρισε υπέροχα το σώμα του και εξαπέλυσε λίγο πριν το ημικύκλιο έναν τρομερό κεραυνό με το αριστερό, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Εμπολί. Τα λιοντάρια έφθασαν ξανά κοντά στην ισοφάριση, στο 45ο λεπτό, αλλά η κατάληξη ήταν ίδια.

Ο Σαρ μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Ζεφάν επενέβη καθοριστικά και τον έκοψε. Στο 58ο λεπτό ο σταρ των Σενεγαλέζων εξτρέμ της Λίβερπουλ, Σαντιό Μανέ, γύρισε ωραία μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ του να σταματάει πάνω στο σώμα του Μπενλαμρί.

Στο 60ό λεπτό ο Καμερουνέζος ρέφερι, Νεάν Αλιούμ, σφύριξε πέναλτι για κόψιμο της μπάλας με το χέρι από τον μέσο της Νότιγχαμ Φόρεστ, Αντλέν Γκεντιουρά. Ο διαιτητής έκανε χρήση του VAR και σωστά πήρε πίσω την απόφασή του, με τον άρχοντα του αγώνα να βλέπει ξανά τη φάση και να θεωρεί πως δεν υπήρχε πρόθεση από πλευράς του Αλγερινού παίκτη.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στη Σενεγάλη. Στο 66ο πέταξε στα σκουπίδια ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Νιάνγκ πέρασε και τον Εμπολί, αλλά αστόχησε από πλάγιο και καθώς η αλγερινή εστία ήταν ανυπεράσπιστη.

Ο Εμπολί απέκρουσε εντυπωσιακά στο 70ό το εκπληκτικό σουτ του Σαμπαλί, ενώ η Αλγερία απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 73'. Ο Μπελαϊλί έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε και Ράιον Μπράουν!

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τη μεταγραφική του ενίσχυση ενόψει της νέας σεζόν, ανακοινώνοντας επίσημα την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ράιον Μπράουν.

Έπειτα από την επισημοποίηση των μεταγραφών του Τζίμερ Φριντέτ, του Τζέικομ Γουάιλι και Μπεν Μπέντιλ ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την υλοποίηση του μεταγραφικού του σχεδιασμού με την προσθήκη του Ράιον Μπράουν.

Euroleague: Την 12η αγωνιστική Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση

”Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την απόκτηση του Ρίον Μπράουν για τα επόμενα 1+1 χρόνια.

Ο Ρίον Μπράουν γεννήθηκε στη Georgia των ΗΠΑ στις 3/9/1991, έχει ύψος 1.98μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3». Προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν (2018-19) με τον Προμηθέα Πάτρας, με τον οποίο έφτασε ως την τελική φάση των Playoffs του πρωταθλήματος της Basket League, όπου αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Ο 28άχρονος Αμερικάνος άσος πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις με την ομάδα της Αχαΐας και στο Basketball Champions League καθώς είχε 15.1 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ σε 27.6 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Οι καλύτερές του παρουσίες ήταν αυτές απέναντι στις Bayreuth (31 πόντοι και 5 ριμπάουντ), εντός έδρας και SIG Strasbourg (30 πόντοι, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ) εκτός έδρας.

Ο Μπράουν είναι απόφοιτος του University of Miami και στα κολεγιακά του χρόνια αγωνίστηκε στην ομάδα των Miami Hurricanes, εντυπωσιάζοντας με την παρουσία του στην τελευταία του σεζόν. Ως τελειόφοιτος είχε κατά μέσο όρο 15.5 πόντους, 5.8 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ ανά αγώνα.

Μετά την αποφοίτησή του το 2014 έκανε το μεγάλο «βήμα» για την Ευρώπη, επιλέγοντας για πρώτο «σταθμό» της καριέρας του την Hapoel Tel Aviv, ενώ ολοκλήρωσε τη σεζόν 2014-15 στο βελγικό πρωτάθλημα με την Excelsior Brussels, όπου σε 17 ματς είχε 12.2 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ κατά μέσο όρο. Το 2016 «μετακόμισε» Φινλανδία και την Kataja με την οποία είχε μια εξαιρετική χρονιά, τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα, όσο και στο Basketball Champions League (είχε 17.9 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ ανά αγώνα).

Το 2017 υπέγραψε στη γαλλική Dijon Basket και ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας κατά μέσο όρο 12.6 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ ανά αγώνα.

Την αγωνιστική περίοδο 2018-19 εντυπωσίασε φορώντας τη φανέλα του Προμηθέα Πάτρας”.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Final Four: Ανακοινώθηκε η πόλη που θα διεξαχθεί!

Αλλάζει όνομα η Γιουβέντους!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share