Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκανε το μπαμ ο ΠΑΟΚ - Έκλεισε Κοεντράο!

Η μεταγραφική υπέρβαση των Θεσσαλονικιών!

18 Ιουλίου 2019 22:01
Έκανε το μπαμ ο ΠΑΟΚ - Έκλεισε Κοεντράο!

"Τελειωμένη" πρέπει να θεωρείται η μεταγραφή του 31χρονου αμυντικού Φάμπιο Κοεντράο στον ΠΑΟΚ, ενώ μάλιστα αναμένεται την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη για να κλείσει το ντιλ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο αθλητικός ιστότοπος SDNA, ΠΑΟΚ και Κοεντράο έδωσαν τα χέρια και πλέον απομένει το τυπικό σκέλος της υπόθεσης προκειμένου να κλείσει και επίσημα η μεταγραφή. Οι συζητήσεις αφορούν συμφωνία με ορίζοντα διετίας, με τον Πορτογάλο να σφραγίζει από κοντά τις λεπτομέρειες της συνεργασίας του αφού περάσει από ιατρικές εξετάσεις...

Οι συστάσεις για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Δικεφάλου περισσεύουν, καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με βαρύ βιογραφικό και υψηλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις. Το βασικότερο, όμως, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που κουμπώνει απόλυτα στα θέλω του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος «μοντάρει» την ομάδα του με φόντο την Ευρώπη πρωτίστως.

Χαμός με την θέση του ΟΣΦΠ στην Basket League!

Ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού στην Α2 έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και νέα προβλήματα για την Basket League.

Η απόφαση του Λαυρίου να αποσύρει το αίτημα περί παραμονής στην κατηγορία, μετά την εξασφάλιση της παραμονής του μέσω... Κύμης, έλυσε τα χέρια του ΕΣΑΚΕ σε ό,τι αφορά στις ομάδες που θα βρίσκονται στην Basket League της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (18/7) δεν είχε, έτσι, τον χαρακτήρα για τον οποίο προοριζόταν (αυτόν της λήψης αποφάσεων σχετικά με το Λαύριο), έδειξε όμως την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί η Λίγκα για την κάλυψη της τρίτης θέσης για άνοδο, που προκύπτει λόγω του υποβιβασμού τριών ομάδων (αντί για δύο).

Στον ΕΣΑΚΕ λοιπόν αποφάσισαν να κινηθούν από την προβλεπόμενη οδό για την τρίτη κενή θέση. Ήτοι, θα γίνει πρόσκληση στις ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη και τέταρτη τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην Α2. Ο λόγος για την Καστοριά και την Καρδίτσα, που είναι οι επιλαχούσες ομάδες -βάσει βαθμολογικής κατάταξης.

Για την πρώτη βέβαια, τα πράγματα είναι αρκετά δυσοίωνα μετά την απόφαση του βασικού χρηματοδότη της να αποχωρήσει από τα κοινά. Την ίδια ώρα, η Καρδίτσα περιμένει τις εξελίξεις, γνωρίζοντας πως ο ΕΣΑΚΕ θα φτάσει σε αυτή σε δεύτερο χρόνο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το μεγάλο "συν" της είναι ότι διαθέτει νέο -σύγχρονο- γήπεδο, που μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες της Basket League (εν αντιθέσει με την Καστοριά, το γήπεδο της οποίας απαιτεί αρκετές τροποποιήσεις για να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες της πρώτης κατηγορίας).

Αν, τώρα, ουδεμία εκ των δύο ομάδων δεν δείξει πρόθυμη να κάνει το άλμα για την Basket League, στον ΕΣΑΚΕ αποφάσισαν να δώσουν τη θέση μέσω wild card. Μία πενταμελής επιτροπή, που θα αποτελείται από τρεις εκπροσώπους της ΕΟΚ, τον Χρήστο Μήλα (πρόεδρος του Προμηθέα Πάτρας) και τον Σταύρο Ελληνιάδη (πρόεδρος του Ιωνικού Νικαίας).

Όσο για το αν ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να διεκδικήσει τη θέση μέσω της wild card; Από τον ΕΣΑΚΕ ξεκαθάρισαν ότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει ως πιθανότητα, δεδομένου ότι η διαδικασία αφορά μόνο σε ομάδες της Α2 ή της Β' Εθνικής (εφόσον δεν προκύψει ομάδα της δεύτερης κατηγορίας που να επιθυμεί να συμμετάσχει στην Basket League).

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Διάσημη αθλήτρια σημάδεψε με όπλο την πρώην της!

Αυτό είναι το PAO Alive! (Video)

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share