Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαμός με την θέση του ΟΣΦΠ στην Basket League!

Πώς θα αποφασιστεί η 3η ομάδα που θα ανέβει;

18 Ιουλίου 2019 19:12
Χαμός με την θέση του ΟΣΦΠ στην Basket League!

Ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού στην Α2 έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και νέα προβλήματα για την Basket League.

Η απόφαση του Λαυρίου να αποσύρει το αίτημα περί παραμονής στην κατηγορία, μετά την εξασφάλιση της παραμονής του μέσω... Κύμης, έλυσε τα χέρια του ΕΣΑΚΕ σε ό,τι αφορά στις ομάδες που θα βρίσκονται στην Basket League της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (18/7) δεν είχε, έτσι, τον χαρακτήρα για τον οποίο προοριζόταν (αυτόν της λήψης αποφάσεων σχετικά με το Λαύριο), έδειξε όμως την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί η Λίγκα για την κάλυψη της τρίτης θέσης για άνοδο, που προκύπτει λόγω του υποβιβασμού τριών ομάδων (αντί για δύο).

Στον ΕΣΑΚΕ λοιπόν αποφάσισαν να κινηθούν από την προβλεπόμενη οδό για την τρίτη κενή θέση. Ήτοι, θα γίνει πρόσκληση στις ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη και τέταρτη τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην Α2. Ο λόγος για την Καστοριά και την Καρδίτσα, που είναι οι επιλαχούσες ομάδες -βάσει βαθμολογικής κατάταξης.

Για την πρώτη βέβαια, τα πράγματα είναι αρκετά δυσοίωνα μετά την απόφαση του βασικού χρηματοδότη της να αποχωρήσει από τα κοινά. Την ίδια ώρα, η Καρδίτσα περιμένει τις εξελίξεις, γνωρίζοντας πως ο ΕΣΑΚΕ θα φτάσει σε αυτή σε δεύτερο χρόνο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το μεγάλο "συν" της είναι ότι διαθέτει νέο -σύγχρονο- γήπεδο, που μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες της Basket League (εν αντιθέσει με την Καστοριά, το γήπεδο της οποίας απαιτεί αρκετές τροποποιήσεις για να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες της πρώτης κατηγορίας).

Αν, τώρα, ουδεμία εκ των δύο ομάδων δεν δείξει πρόθυμη να κάνει το άλμα για την Basket League, στον ΕΣΑΚΕ αποφάσισαν να δώσουν τη θέση μέσω wild card. Μία πενταμελής επιτροπή, που θα αποτελείται από τρεις εκπροσώπους της ΕΟΚ, τον Χρήστο Μήλα (πρόεδρος του Προμηθέα Πάτρας) και τον Σταύρο Ελληνιάδη (πρόεδρος του Ιωνικού Νικαίας).

Όσο για το αν ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να διεκδικήσει τη θέση μέσω της wild card; Από τον ΕΣΑΚΕ ξεκαθάρισαν ότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει ως πιθανότητα, δεδομένου ότι η διαδικασία αφορά μόνο σε ομάδες της Α2 ή της Β' Εθνικής (εφόσον δεν προκύψει ομάδα της δεύτερης κατηγορίας που να επιθυμεί να συμμετάσχει στην Basket League).

Διάσημη αθλήτρια σημάδεψε με όπλο την πρώην της!

Η διάσημη μπασκετμπολίστρια Λος Άντζελες Σπαρκς, Ρικούνα Ουίλιαμς βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής στον αθλητικό κόσμο των ΗΠΑ, όχι όμως για τις επιδόσεις της ή κάποια μεταγραφή.

Η Ουίλιαμς επιτέθηκε στην πρώην σύντροφό της, Αλκίρια Ντέιβις, με τον καυγά να είναι τόσο έντονος ώστε η Ουίλιαμς να σημαδεύει την Ντίειβις με όπλο και να την απειλεί πως θα την σκοτώσει.

Η λίγκα του WNBA δεν της χαρίστηκε, καθώς την τιμώρησε με 10 αγωνιστικές, ενώ παράλληλα το θέμα ερευνάται ακόμα περισσότερο, καθώς έχει πάρει διαστάσεις.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Βγήκε από το κώμα ο Κούζμιτς!

Αυτό είναι το PAO Alive! (Video)

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share