Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Από νωρίς δείχνει τα δόντια του: Διέλυσε την Φέγενορντ μέσα στην Ολλανδία ο Παναθηναϊκός!

Ένας Παναθηναϊκός να τον πιεις στο ποτήρι!

17 Ιουλίου 2019 23:04
Από νωρίς δείχνει τα δόντια του: Διέλυσε την Φέγενορντ μέσα στην Ολλανδία ο Παναθηναϊκός!

Ιδανικό ήταν το πρώτο φιλικό για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε 3-0 της Φέγενορντ στο Ντε Κάιπ. Αντεπίθεση-φωτιά για την ομάδα του Γιώργου Δώνη που... καθάρισε τους Ολλανδούς στην έδρα τους.

Ο Παναθηναϊκός πετούσε… φωτιές στις αντεπιθέσεις και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του, αλλά και το μηδέν παθητικό, ξεκίνησε νικηφόρα τα φιλικά του. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-0 της Φέγενορντ στο Ντε Κάιπ (4’ Μακέντα, 22’ Μπουζούκης, 73’ Βέργος), έχοντας ως μεγάλο «όπλο» τους την εξαιρετική τους τακτική και την πεθαρχία. Ανακοίνωσε και Μπέντιλ ο Παναθηναϊκός!

Το ματς

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με ένα κλασικό 4-3-3. Ο Διούδης ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Κολοβέτσιος, Πούγγουρας στα στόπερ. Δεξιά έπαιξε ο Γιόχανσον, αριστερά ο Ινσούα. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Κουρμπέλης, Δώνης και Μπουζούκης. Δεξιά ο Χατζηθεοδωρίδης, αριστερά ο Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μακέντα.

Η τακτική για τον Παναθηναϊκό ήταν η εξής: Συμπαγές κέντρο, ελάχιστα λάθη και… αντεπίθεση! Με αυτόν τον τρόπο, οι «πράσινοι» άνοιξαν από νωρίς το σκορ όταν στο 4’ ο κορυφαίος της αναμέτρησης Χατζηθεοδωρίδης βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Χατζηγιοβάνη, αυτός με τη μία «έκοψε» την μπάλα παράλληλα με την εστία και ο Μακέντα πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-1.

Οι Ολλανδοί άρχισαν να πιέζουν και προσπαθούσαν κυρίως με κεφαλιές έπειτα από στημένα να γίνουν απειλητικοί. Βρήκαν, όμως, απέναντί τους έναν πολύ καλό Διούδη, ο οποίος 2-3 φορές με τις επεμβάσεις του… αρνήθηκε το γκολ των γηπεδούχων. Ο Παναθηναϊκός δίχως λάθη και πιστός στην τακτική του κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 22’. Ο Χατζηθεοδωρίδης έφυγε στην κόντρα, έδωσε πάσα στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα. Ο Μπουζούκης πήρε το ριμπάουντ και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έκανε το 0-2! Το εντυπωσιακό; Η τρομερή ταχύτητα με την οποία βγήκαν στην αντεπίθεση τρεις παίκτης των «πράσινων».

Δυο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι έπειτα από πλασέ του Μπερχάουζ.

Στην επανάληψη, οι πολλές αλλαγές του Παναθηναϊκού και η έλλειψη χημείας των «πράσινων», έκαναν πιο επιθετικούς τους γηπεδούχους οι οποίοι έψαχναν το γκολ. Όμως, η πράσινη άμυνα ανταποκρινόταν σωστά, με εξαίρεση τα… ψηλά, εκεί που φάνηκε ότι η ομάδα θέλει στόπερ ψηλό για καλύτερες «αναχαιτίσεις». Η πρώτη ευκαιρία για την Φέγενορντ στην επανάληψη ήρθε στο 67’ όταν ο Μποτέγκιν (κυρίαρχος των αιθέρων) με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Κι εκεί που η ολλανδική ομάδα πίεζε για να μειώσει, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε ξανά την κόντρα. Ο Εμμανουηλίδης έκανε το σπρίντ από τα δεξιά στο 73΄και έδωσε έτοιμο γκολ στον Βέργο, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία για το τελικό 0-3!

Το επόμενο φιλικό για το «τριφύλλι» είναι σε τρεις μέρες με την Μπίρσχοτ.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Γκολ και θέαμα από τον Ολυμπιακό: 3-0 την Νότιγχαμ Φόρεστ!

Ανακοινώθηκε από τους Μπακς ο Θανάσης Αντετοκούνμπο! (Video)

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share