Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οριστικά εκτός ο Αναστασιάδης - Ποιός είναι ο διάδοχος;

Μόλις ανακοινώθηκε!

15 Ιουλίου 2019 15:32
Οριστικά εκτός ο Αναστασιάδης - Ποιός είναι ο διάδοχος;

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, πραγματοποιήθηκε το ραντεβού του Προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου και του ομοσπονδιακού τεχνικού Άγγελου Αναστασιάδη και αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Ο Αναστασιάδης είχε αναλάβει και επίσημα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις 25 Οκτωβρίου αλλά ουσιαστικά μετά τις 11 Ιουνίου και την ήττα εντός έδρας από την Αρμενία είχε σχεδόν παρθεί η απόφαση να μπει ένα τέλος στη συνεργασία των δυο πλευρών. Θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τους στενούς συνεργάτες του Άγγελο Μπασινά και Στέλιο Γιαννακόπουλο και το αν θα παραμείνουν ή θα αποχωρήσουν και αυτοί.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πλέον είναι σε αναζήτηση νέου προπονητή για την Εθνική κι από την Ελλάδα έχουν ήδη ακουστεί τα ονόματα των Μαρίνου Ουζουνίδη και Τραϊανού Δέλλα που θα μπορούσαν κάλλιστα να απασχολήσουν την Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Εκτός και αν αποφασισθεί να πάνε σε λύση ξένου προπονητή.

Εθνική Μπάσκετ: Ανακοινώθηκε η προεπιλογή για το Μουντομπάσκετ!

Με 18 παίκτες θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ανακοίνωσε τις επιλογές του για την εκκίνηση των προπονήσεων, που έχει οριστεί για τις 24 Ιουλίου.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεσπόζει στην προεπιλογή, έχοντας μαζί δύο αδελφούς του, τον Θανάση και τον Κώστα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ενισχύσουν κι οι παίκτες των "αιωνίων" (που δεν συμμετείχαν στα παράθυρα λόγω της EuroLeague), ενώ από τη δεξαμενή των παικτών που χρησιμοποίησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στα "παράθυρα", θα βρίσκονται οι Αντώνης Κόνιαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιάννης Αθηναίου, Χρήστος Σαλούστρος και Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Για μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση, παρών θα είναι ο Γιάννης Μπουρούσης. Όχι όμως κι ο Κώστας Κουφός, το όνομα του οποίου απουσιάζει για μία ακόμη φορά (σ.σ.: τελευταία του παρουσία στο Προολυμπιακό της Ιταλίας, το καλοκαίρι του 2016).

Πέραν αυτών, στην προετοιμασία θα βρίσκεται επίσης ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος θα έχει τη θέση του νατουραλιζέ, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να εξηγεί πως αυτή η επιλογή έχει να κάνει με το γεγονός πως "κρίναμε ότι ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες της ομάδας, αφ' ετέρου από τις συζητήσεις που έγιναν μαζί του ήταν σαφής η μεγάλη του διάθεση να είναι στην ομάδα και να δουλέψει μαζί μας".

Σε ό,τι αφορά στην παρουσία του Κώστα Αντετοκούνμπο στην προετοιμασία, τόνισε ότι "αποφασίσαμε τέλος, να έχουμε στην ομάδα και την προσθήκη του Κώστα Αντετοκούνμπο, ενός παιδιού από την εξέλιξη του οποίου περιμένουμε πολλά και κρίναμε ότι μόνο οφέλη θα υπάρχουν από το να αρχίσει να έρχεται σταδιακά σε επαφή με την Εθνική".

Αναλυτικά οι επιλογές του Θανάση Σκουρτόπουλου:

PG: Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Αντώνης Κόνιαρης, Βαγγέλης Μάντζαρης,

SG: Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιάννης Αθηναίου.

SF: Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Χρήστος Σαλούστρος.

PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Πρίντεζης, Ντίνος Μήτογλου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος,

C: Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός πρόσθεσε επίσης: "Κατ' αρχάς θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην διαδικασία των προκριματικών, έδωσαν ο καθένας ό,τι χρειαζόταν για να ολοκληρωθεί επιτυχημένα η προσπάθεια και έβαλαν τις βάσεις για να βρισκόμαστε σήμερα στην θέση να προγραμματίζουμε την έναρξη της προετοιμασίας και της δουλειάς για το Παγκόσμιο κύπελλο στην Κίνα. Το σκεπτικό των επιλογών ήταν απλό, ένας συνδυασμός εμπειρίας και νέων παιδιών, που να καλύπτουν τις αγωνιστικές ανάγκες και απαιτήσεις που υπάρχουν και να είναι όλοι διατεθειμένου να δουλέψουν σκληρά στην προετοιμασία για να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τιμωρία από την UEFA για την Εθνική Ελλάδος!

Αποχώρηση - σοκ από την Εθνική Μπάσκετ!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share