Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

Trade - βόμβα στο NBA!

Αλλάζουν τα δεδομένα!

12 Ιουλίου 2019 10:28
Trade - βόμβα στο NBA!

Μία ακόμα μεγάλη ανταλλαγή είναι στα σκαριά για το φετινό καλοκαίρι και τα δεδομένα στο NBA ξαφνικά αλλάζουν και πάλι. Μετά την επιθυμία του Ράσελ Γουέστμπρουκ να φύγει από την Οκλαχόμα και τους Θάντερ, οι Μαιάμι Χιτ φαίνονταν ο πιθανότερος προορισμός.

Όμως δεν πρόκειται να γίνει!


Ο Adrian Wojnarowski αποκάλυψε την ανταλλαγή ανάμεσα στους Θάντερ και τους Ρόκετς. Έτσι, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ θα μετακομίσει στο Χιούστον, ενώ το αντίθετο δρομολόγιο θα κάνει ο Κρις Πολ. Βέβαια, η παραμονή του στην Οκλαχόμα δεν είναι σίγουρη αφού οι Θάντερ φέρονται έτοιμοι να τον ανταλλάξουν με το Μαϊάμι να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του. Πέρα από τον Πολ οι Θάντερ πήραν την επιλογή των Ρόκετς στο draft του 2024 και του 2026, όπως επίσης δικαιώματα στα picks του 2021 και του 2025.

Βέβαια, η μετακόμιση του Γουέστμπρουκ στους Ρόκετς σημαίνει πως θα σμίξει ξανά με τον Τζέιμς Χάρντεν και αναμένεται να συνθέσουν ένα εξαιρετικό δίδυμο. Ο Γουέστμπρουκ αποχαιρετά έτσι μετά από έντεκα σεζόν την Οκλαχόμα.

Καβγάς ΟΣΦΠ - ΠΑΟ στην συνάντηση της Euroleague - Νέοι κανονισμοί για την λίγκα!

Δεν ξεκίνησε καλά η σεζόν για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην Euroleague αφού κατάφεραν να ανεβάσουν τους τόνους ακόμα και στην συνάντηση των μετόχων της λίγκας.

Οι παράγοντες της EuroLeague παρουσίασαν την εξαίρεση που αφορά τους Πειραιώτες, εξήγησαν πως εκείνοι έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στη Λίγκα κι ας μη βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία της Ελλάδας, με τον Μάνο Παπαδόπουλο να υποστηρίζει πως "κάτι τέτοιο δυσφημεί και απαξιώνει το προϊόν". Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού εξήγησε πως: "Ετσι επιτρέπεται σε οποιαδήποτε ομάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ολυμπιακού και να εκβιάσει την τοπική της Λίγκα για τους δικούς της στόχους, είτε αυτοί αφορούν τη διαιτησία, είτε το πρόγραμμα. Δεν μπορεί να λέει μια ομάδα ότι αν δεν μπει ένας συγκεκριμένος διαιτητής, θα φύγω".

Ο εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague, Ζόρντι Μπερτομέου, απάντησε πως "δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, θα πρέπει να ασχοληθούν οι τοπικές Λίγκες", ενώ ο εμπορικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, απάντησε πως: "Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνω το ενδιαφέρον του κ. Παπαδόπουλου για τις εξελίξεις στην ελληνική Λίγκα, για τις οποίες θα έπρεπε να έχει ασχοληθεί τους προηγούμενους μήνες και όχι σήμερα, εδώ. Όλα αυτά δεν αφορούν τη EuroLeague, ούτε είναι εκβιασμοί, αφορούν την αξιοπιστία του πρωταθλήματος".

Ο εκπρόσωπος της ΚΑΕ Ολυμπιακός επανέφερε στο προσκήνιο την περσινή κόντρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τον Ζόρντι Μπερτομέου, που με τη σειρά του σχολίασε πως: "Είχαμε κάποια προβλήματα, ωστόσο παραδέχθηκαν κάποια λάθη και κάποιες υπερβολές με αποτέλεσμα να συνεχίσουμε μαζί".

undefined

Στα πιο..."αγωνιστικά" υπήρξε επίσης πολύ ζουμί όμως.

Στο meeting που έγινε, τα στελέχη της Euroleague παρείχαν στους εκπροσώπους των ομάδων αναφορές με τους κυριότερους δείκτες απόδοσης, οι οποίοι έδειξαν για ακόμα μια φορά εντυπωσιακή ανάπτυξη και σημειώθηκε πως το ψηφιακό κοινό υπερδιπλασιάστηκε, σε σχέση με το 2017-18.

- Ακούστηκε η αναφορά των διαιτητών, η οποία περιλάμβανε πρωτόκολλα επικοινωνίας και διαφάνειας, τον προτεινόμενο αριθμό διαιτητών στην Euroleague, εκπαιδευτικά προγράμματα και το σύστημα του instant replay.

- Εγκρίθηκαν σημαντικές συνθήκες βελτίωσης εργασίας για το 2019-20 που προτάθηκαν από διαφορετικούς μετόχους.

- Η Ένωση Παικτών ενέκρινε προτάσεις για το καλεντάρι του 2019-20, για δεύτερη ιατρική γνώμη για τους παίκτες που τραυματίζονται, για ληξιπρόθεσμες πληρωμές, για προπονήσεις, για συνθήκες προετοιμασίας και ταξιδιών.

- Το Συμβούλιο των Προπονητών ενέκρινε προτάσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές, για αποζημίωση σε περίπτωση θανάτου και αναπηρίας και μια νέα αίθουσα συνεδριάσεων.

- Η Ένωση Διαιτητών επικύρωσε την τελική πρόταση της Euroleague στην UEBO (Union of Euroleague Basketball Officials).

- Εγκρίθηκαν οι ισολογισμοί του 2018-19 και οι προϋπολογισμοί και τα μπάτζετ του 2019-20, όπως και τα ποσά οικονομικής διανομής των νέων συλλόγων και τα κριτήρια για την προσεχή περίοδο, τα οποία αυξάνονται στο 16%, συγκριτικά με το 2018-19.

- Εγκρίθηκαν αλλαγές στους κανονισμούς και το καταστατικό της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων και αλλαγών στους κανονισμούς των παιχνιδιών, όπως προτάθηκαν από τους μετόχους της ECA.

- Εγκρίθηκαν νέοι κανονισμοί για το Financial Stability Fair Play (χρηματοπιστωτική σταθερότητα των ομάδων), συμπεριλαμβανομένων: αυξημένοι μηχανισμοί διαφάνειας, βελτιωμένα κριτήρια προϋπολογισμών των συλλόγων, περαιτέρω προοδευτική μείωση της μέγιστης επιτρεπόμενης συμμετοχής των μετόχων, φτάνοντας το 40% κατά την περίοδο 2022-23 και αναθεώρηση κυρώσεων.

- Εγκρίθηκε η εφαρμογή κώδικα δεοντολογίας από τον Οκτώβριο του 2019, ο οποίος θα ισχύει για όλα τα άτομα, όλων των ομάδων της Euroleague και του EuroCup, ώστε να διασφαλιστεί μια διασκεδαστική, φιλόξενη, ασφαλής κι ευχάριστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

- Εγκρίθηκαν οι προτεινόμενες αλλαγές στις προδιαγραφές του ανταγωνισμού, συμπεριλαμβανομένων και των κανόνων του παιχνιδιού.

- Εγκρίθηκαν οι προτεινόμενοι κατάλογοι των ομάδων για την σεζόν 2019/20 και για την Euroleague και για το Eurocup.

- Οι μέτοχοι ενέκριναν επίσης νέους κανόνες αδειοδότησης των συλλόγων της Euroleague που θα αρχίσουν να ισχύουν από την σεζόν 2020/21.

-Οι νέοι κανόνες αποσκοπούν στο να παρέχουν στους συλλόγους, ανεξάρτητα από που προέρχονται, ίσες και σαφείς ευκαιρίες πρόσβασης στον ανταγωνισμό και ευκαιρίες για να παραμείνουν σε αυτόν.

undefined

Συγκεκριμένα:
- Κατανομή δύο αδειών στο Eurocup, στον πρωταθλητή και στον φιναλίστ.

- Αντικατάσταση της εισόδου από τα εγχώρια πρωταθλήματα με τρεις επιλαχούσες ετήσιες wild cards.

- Κατάργηση του μέγιστου ορίου των συλλόγων ανά χώρα.

- Από τις δύο ομάδες του Eurocup που θα παίζουν στην Euroleague, αυτή που έχει τερματίσει πιο ψηλά στο τέλος της επόμενης διοργάνωσης θα παραμένει και την επόμενη σεζόν, αν έχει φτάσει στα Playoffs. Αν αυτό γίνει την επόμενη σεζόν, θα παίρνει μέρος μόνο ο πρωταθλητής του Eurocup.

Κατά συνέπεια οι δεκαοχτώ άδειες που θα δίνονται από την σεζόν 2020/21 θα δίνονται ως εξής:
- 11 ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο
- 2 με Wild Cards (Βιλερμπάν και Μπάγερν Μονάχου)
- 2 από το Eurocup (οι δύο φιναλίστ)
- 3 από τις ετήσιες wild cards

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σαρώνει τα πάντα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: Κορυφαίος άνδρας αθλητής σε όλα τα σπορ στην Αμερική!

ΑΕΚ: Κρατάει τον Ματσιούλις!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share