Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γουΐμπλεντον: Πρόκριση στους "4" για τον Φέντερερ!

Έγραψε ιστορία ο Ελβετός!

10 Ιουλίου 2019 21:50
Γουΐμπλεντον: Πρόκριση στους

Η είδηση δεν είναι ότι ο Ρότζερ Φέντερερ προκρίθηκε στα ημιτελικά ενός τουρνουά Grand Slam. Να σας θυμίσουμε την πικρή ήττα και ο αποκλεισμός από το Γουίμπλεντον για τον Στέφανο Τσιτσιπά!

Το έχει κάνει (με την σημερινή του επιτυχία) 45 φορές (!!!), ενώ στο Γουΐμπλεντον θα είναι η 13η του παρουσία σε ημιτελικό αγώνα.

Ο Ελβετός συνεχίζει να γράφει ιστορία καθώς επικράτησε με ανατροπή του Ιάπωνα Κέι Νισικόρι (4-6, 6-1, 6-4, 6-4) κι αυτή ήταν η 100η νίκη της καριέρας στο Γουΐμπλεντον.

Κι εννοείτε ότι έγινε ο πρώτος αθλητής που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό νικών σε ένα τουρνουά Grand Slam.

Ο Φέντερερ βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, διεκδικεί τον 9ο τίτλο του στο Λονδίνο, όπου θα αντιμετωπίσει για 4η φορά τον Ναδάλ, αλλά αυτός θα είναι ο πρώτος ημιτελικός, καθώς οι τρεις προηγούμενες ήταν στους τελικούς (από το 2006 έως το 2008)!

Συνολικά έχουν αναμετρηθεί 39 φορές με τον Ναδάλ να έχει το προβάδισμα με 24 νίκες, έναντι 15 του Φέντερερ ενώ φέτος είναι ισόπαλοι με... 1-1.

Θρυλικός Ναδάλ ταπείνωσε τον Φέντερερ!

Ασυναγώνιστος ο βασιλιάς του χώματος, «σκόρπισε» με 6-3, 6-4, 6-2 τον 38χρονο Ελβετό και θα προσπαθήσει την Κυριακή να κατακτήσει τον 12ο τίτλο του στο Παρίσι.

Το μόνο που μένει είναι να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό, που θα προκύψει από την αναμέτρηση μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Ντόμινικ Τιμ.

Κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο Ράφα ήταν απλά εκπληκτικός και έκοψε όποτε χρειάστηκε τη φόρα του τενίστα από τη Βασιλεία..

Ο Φέντερερ, από την πλευρά του, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το ίδιο καλά με τον Ναδάλ τον πολύ δυνατό αέρα και χάνοντας σε κρίσιμα σημεία το σερβίς του, βρέθηκε πίσω με 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο δεν πάλεψε το ίδιο σκληρά και τελικά «παραδόθηκε» με συνοπτικές διαδικασίες στον αιώνιο αντίπαλό του...

Η αλήθεια είναι στα δύο πρώτα σετ έδωσε ό,τι είχε και η εμφάνισή του ήταν αρκετά καλή, δεδομένων και των συνθηκών.

Κόντρα, όμως, στον Ράφα του χώματος χρειαζόταν πάντα ένα χτύπημα παραπάνω, το οποίο, μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις δεν ήταν καν αρκετό.

Με αυτό το επίπεδο, πάντως, θα μπορούσε να νικήσει σχεδόν οποιονδήποτε αντίπαλο, όμως όχι τον Ράφα! Τουλάχιστον όχι σε αυτό το συγκρεκριμένο court, δηλαδή μέσα στο... σπίτι του.

Οι αριθμοί τους τα λένε όλα: ο Ναδάλ είχε 33 winners και 19 αβίαστα, ενώ ο Φέντερερ είχε αντίστοιχα 25 και 34. Ειδικά το backhand του Ράφα λειτούργησε άψογα.

Ο αριστερόχειρας Ισπανός μετράει πλέον έξι νίκες σε βάρος του Φεντ στο Roland Garros, ενώ κατάφερε να λυγίσει τον Ελβετό σούπερ σταρ για πρώτη φορά μετά από πέντε διαδοχικές ήττες!

Το ερώτημα τώρα είναι αν αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Φέντερερ στο χώμα... Θα μάθουμε, λογικά, σύντομα.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, πάντως, αποθεώθηκε στο φινάλε, ενώ η υποστήριξη του κόσμου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν συγκλονιστική.

Και ας είχε απέναντί του τον 11 φορές νικητή της διοργάνωσης!

Σε ό,τι αφορά τη διακύμανση του σκορ, ο Φέντερερ ξεκίνησε τον αγώνα με μπρέικ πόιντ, αλλά εκείνος που πέρασε τελικά στη θέση του οδηγού ήταν ο Ναδάλ, που «έσπασε» τον Φεντ στο επόμενο γκέιμ για το 2-0.

Ο Φέντερερ κατάφερε να πάρει πίσω το μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ (2-3), όμως δεν μπόρεσε υπερασπιστεί στη συνέχεια το σερβίς του (2-4) με αποτέλεσμα ο Ράφα τελικά να κλείσει το σετ με 6-3.

Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται ο κορυφαίος μέσα σε αυτές τις συνθήκες, όταν δηλαδή επικρατεί δυνατός αέρας...

Στο δεύτερο σετ ο Φεντ πήρε σημείωσε πρώτος μπρέικ και πέρασε μπροστά με 0-2, ωστόσο ο Ναδάλ είχε την άμεση απάντηση.

Οι δύο τενίστες ήταν στα ίσα μέχρι το 4-4, αλλά στο σημείο αυτό ο Φέντερερ έχασε πέντε πόντους μετά το 40-0 και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Ναδάλ, φυσικά, δεν πέταξε την ευκαιρία του και έκλεισε στο επόμενο γκέιμ το σετ με 6-4.

Γυρισμός πλέον δεν υπήρχε για τον Φέντερερ και όλα τελείωσαν οριστικά όταν ο Ναδάλ προηγήθηκε 4-1 με δύο μπρέικ.

Το ματς τελικά έληξε μετά από 2 ώρες και 25 λεπτά, με τον Ράφα να περνάει στον 26ο τελικό Grand Slam (12ο στο Παρίσι). Μετράει τώρα 24 νίκες σε 39 αγώνες με τον Ελβετό.

Εκτός των άλλων, αν κατακτήσει τον τίτλο στο Παρίσι, θα βρεθεί δύο major τίτλους πίσω από τον Φέντερερ (18-20) και θα «φουντώσει» πάλι η κουβέντα για τον GOAT!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Γουίμπλεντον τέλος για την Σάκκαρη!

 

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ξέγνοιαστες στιγμές από τις διακοπές του στην Κέρκυρα!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share