Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Gold Cup: Το Μεξικό "αφεντικό" σε Κ. και Β. Αμερική!

Επικράτησε των ΗΠΑ στον τελικό!

8 Ιουλίου 2019 18:02
Gold Cup: Το Μεξικό

Χτες δεν ανέδειξε μόνο η Νότια Αμερική την πρωταθλήτρια χώρα της, αλλά και η Κεντρική και Βόρεια Αμερική. Στον τελικό του Gold Cup, το Μεξικό επικράτησε με 1-0 και κέρδισε το τρόπαιο για 11η φορά στην ιστορία του.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τις ΗΠΑ να μπαίνουν πιο δυνατά και να χάνουν την πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης με τον Τζόσι Άλτιντορ, το πλασέ του οποίου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκιγιέρμο Οτσόα. Το Μεξικό αντέδρασε, έχασε 2-3 καλές στιγμές, ενώ δεν έλειψε κι η ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Μετά το 60' το Μεξικό πήρε ξεκάθαρα τα ηνία του ματς, πίεσε για το γκολ και είδε τους κόπους του να αποδίδουν καρπούς στο 73ο λεπτό, όταν ο Τζόναθαν ντος Σάντος έκανε το σουτ στην κίνηση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση και να στείλουν το ματς έστω στην παράταση, αλλά όποτε χρειάστηκε, ο Οτσόα δήλωσε παρών κι αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Copa America: Θρίαμβος της Βραζιλίας!

Στο Copa America που διοργάνωσε στην «χώρα του καφέ», η ομάδα του Τίτε ξεπέρασε τα προβλήματα (τραυματισμός Νεϊμάρ) και το βάρος του φαβορί, κερδίζοντας στον τελικό το αξιόμαχο Περού (3-1) και τον τίτλο της Λατινικής Αμερικής.

Για την «σελεσάο» αυτό ήταν το 9ο τρόπαιο σε επίπεδο Copa America, πρώτο όμως από το μακρινό 2007 και την διοργάνωση της Βενεζουέλας. Μία Βραζιλία που προσπαθεί να ξορκίσει την ντροπιαστική (1-7) ήττα από την Γερμανία στο Μουντιάλ του 2014 και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Φυσιολογικά, λοιπόν, ήρθε το ξέσπασμα μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, προτού ακολουθήσουν πανηυρισμοί, χαμόγελα και υπερηφάνεια στην απονομή των μεταλλίων και του τροπαίου στον Ντάνι Άλβες, ΜVP της διοργάνωσης. Πολυτιμότερος του τελικού ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Έβερτον.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share