Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Basketball Champions League: Βγήκαν οι αντίπαλοι για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Περιστέρι!

Ποιοί θα είναι οι όμιλοι;

4 Ιουλίου 2019 13:19
Basketball Champions League: Βγήκαν οι αντίπαλοι για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Περιστέρι!

Τους αντιπάλους τους στους ομίλους του Basketball Champions League έμαθαν σήμερα η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και το Περιστέρι. Η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην Γενεύη έδειξε τα πρώτα εμπόδια που θα πρέπει να υπερβούν ώστε να προχωρήσουν στην διοργάνωση της FIBA και τα αποτελέσματα κρίνονται δύσκολα αλλά βατά και για τις τρεις ελληνικές ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα:

Η Ένωση θα βρει απέναντι της την ισχυρή Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), τη Μπάνβιτ από την Τουρκία, την ιστορική Ορτέζ (Γαλλία), την πολωνική Άνβιλ και την Ράστα Βέχτα που φέτος ήταν η μεγάλη έκπληξη στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Σαραγόσα (Ισπανία), τη Νεπτούνας (Λιθουανία), την ιταλική Μπρίντιζι, τη Ντιζόν (Γαλλία) και την ισχυρή Μπεσίκτας από την Τουρκία.

Το Περιστέρι, στην επιστροφή του στην Ευρώπη, θα παίξει απέναντι στη Μπάμπεργκ (Γερμανία), τη Ρίγα (Λετονία), τη Νίμπουρκ (Τσεχία) και την Τενερίφη (Ισπανία), που κατέκτησε το πρώτο BCL της ιστορίας.

Basketball Champions League: Στην κορυφή της Ευρώπης η Μπολόνια!

Στην κορυφή της Ευρώπης βρέθηκε η Μπολόνια! Μάγεψε με την επιβλητικότητα της η Μπολόνια στον τελικό της Basketball Champions League!

Στον ημιτελικό κράτησε στο 26% τη Μπάμπεργκ και στο πρώτο μέρος του τελικού στο 25% τους Ισπανούς που μεταξύ άλλων είχαν 1/16 τρίποντα (ξεκίνησαν με 0/14)! Η Μπολόνια προηγήθηκε με 38-24 στην ανάπαυλα και με 47-29 στο 24' δείχνοντας ότι θα κάνει περίπατο. Η αφύπνιση του Αμπρομάιτις στο β΄ μέρος και το χαμηλό σχήμα με δύο πλέι μέικερ που έστω και καθυστερημένα διάλεξε ο κόουτς της Τενερίφης Τσους Βιντορέτα άλλαξε τη ροή του αγώνα.

Με ''καυτό'' και στον τελικό του BCL τον Κέβιν Πάντερ και ίδια συνταγή όπως στον ημιτελικό με τη Μπάμπεργκ η Σεγκαφρέντο Μπολόνια κατάκτησε το τρόπαιο κερδίζοντας την Τενερίφη με 73-61. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς που κέρδισε τον πρώτο μεγάλο τίτλο της προπονητικής του καριέρας σε συλλογικό επίπεδο είχε και πάλι -όπως με τους Γερμανούς- ως ισχυρό όπλο την πιεστική της άμυνα.

Η Ισπανική ομάδα άρχισε σταδιακά να μειώνει και έφτασε μέχρι το -6 (65-59) με 1'37'' για το τέλος. Ο Μάριο Τσάλμερς ευστόχησε στην πιο καθοριστική επίθεση του αγώνα και η Μπολόνια πήρε το τρόπαιο δίκαια. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα 80 λετπά των δύο αγώνων της στην Αμβέρσα δεν έμεινε ούτε μια φορά πίσω στο σκορ!

Ο Κέβιν Πάντερ με 21 πόντους στον ημιτελικό και 26 στον τελικό αναδείχθηκε MVP.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Πάντερ 26, Μάρτιν 2, Μορέιρα 4, Τέιλορ 4, Μπάλντι Ρόσι, Κράβιτς 4, Τσάλμερς 8, Αραντόρι 9, Εμ'Μπαιέ 16, Κούρνοχ.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ: Σαν Μιγκέλ 3, Στάιγκερ 3, Αϊβερσον 11, Εντζάνκ 2, Μπρουσίνο 2, Μπάσας 5, Σάιζ 1, Αμπρομάιτς 18, Ζιλέ 3, Μπεϊράν 5, Γουάιτ 4.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share