Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Copa America: Η Αργεντινή τα δοκάρια, η Βραζιλία τα γκολ!

Προκρίθηκε στον τελικό η "Σελεσάο"!

3 Ιουλίου 2019 07:24
Copa America: Η Αργεντινή τα δοκάρια, η Βραζιλία τα γκολ!

5 χρόνια μετά το κάζο του 1-7 από την Γερμανία στο Μινεϊράο, η Βραζιλία έκανε το γήπεδο δικό της και παρότι δεν έπιασε υψηλή απόδοση, κατάφερε να είναι αποτελεσματική και στα 2 δοκάρια της Αργεντινής απάντησε με δύο γκολ.

Ο Γκάμπριελ Ζεσούς και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο πήραν εναλλάξ τους ρόλους του σκόρερ και του πασέρ στα δύο γκολ, υπογράφοντας το θρίαμβο του Super Clasico, με την ομάδα του Τιτέ να περιμένει την Χιλή ή το Περού, για να ξαναπάρει τον πρώτο τίτλο ύστερα από 12 χρόνια.

Η Βραζιλία θέλησε να πάρει την κατοχή, αλλά η Αργεντινή θα έκανε την πρώτη καλή φάση στο 12', με τον Παρέδες να επιχειρεί ένα δυνατό σουτ και να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι. Το γκολ, όμως, θα ερχόταν για τη «Σελεσάο», χάρη σε μια εκπληκτική συνεργασία, που έφερε μόνο του στη μικρή περιοχή τον Ζεσούς για το 1-0. Η «Μπιανκοσελέστε» σπατάλησε ακόμη μια καλή της στιγμή, με τον Αγουέρο να παίρνει την κεφαλιά στο φάουλ του Μέσι, αλλά να βλέπει το δοκάρι να τον σταματά στο 30ό λεπτό.

Το σκηνικό αυτό, με την μπάλα να καταλήγει στη δοκό, επαναλήφθηκε με τον ηγέτη των Αργεντίνων, που έκανε μια τρομερή ενέργεια, αλλά η δεξιά κάθετος του Άλισον έσωσε τη Βραζιλία. Ο Μέσι προσπάθησε να νικήσει τον τερματοφύλακα και με εξαιρετικό φάουλ στο 66', αλλά εκείνος... το γράπωσε. Κι αφού δε βρήκε το γκολ η φιλοξενούμενη, θα το έβρισκε η οικοδέσποινα σε μια νέα υποδειγματική αντεπίθεση, με τον Ζεσούς αυτή την φορά να σερβίρει και τον Φιρμίνο από κοντά να κάνει το 2-0 στο 71'. Στα τελευταία λεπτά, η Αργεντινή δεν έγινε ανταγωνιστική για να ξαναμπεί στο ματς, παρέδωσε... σώμα και πνεύμα, με τη Βραζιλία να κάνει μέχρι και... fair play με πάσες στα τελευταία λεπτά, κρατώντας άνετα το αποτέλεσμα.

Απίστευτο γκολ του Ρούνει πίσω από...την σέντρα! (Video)

Ένα πραγματικά σπάνιο γκολ πέτυχε ο Γουέιν Ρούνει στο MLS με την νέα του ομάδα D.C. United κόντρα στην Orlando City πριν από μερικές ημέρες.

Μπορεί ο Άγγλος επιθετικός να έχει αφήσει πίσω του τις ημέρες δόξας του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά "το έχει ακόμα" και το απέδειξε σκοράροντας ένα τέρμα από...πίσω απ' την σέντρα!

Όταν η μπάλα έφτασε στα πόδια του στον αιφνιδιασμό και είδε τον τερματοφύλακα εκτός θέσης, δεν το πολυσκέφτηκε και "όπλισε". Το αποτέλεσμα στο βίντεο:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Εθνική Μπάσκετ: Ανακοινώθηκε η προεπιλογή για το Μουντομπάσκετ!

ΠΑΟΚ: Ανακοινώθηκε ο νέος προπονητής!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share